Пуста и неуређена плажа језера Велики Затон
Ауторски текст Источна Србија Саопштењe Туризам

ДЈБ ће уредити купалиште на Великом Затону, ски-центар Рајково и вратити туризам у Мајданпек

Доста је било планира да уреди купалиште на језеру Велики Затон, ски-центар Рајково, да изгради пристаниште код Лепенског вира и врати туризам у Општину Мајданпек.

Уколико нам грађани поклоне поверење на локалним изборима у Мајданпеку 2. септембра, вратићемо Општину Мајданпек на туристичку мапу Србије.

Ова општина је пребогата природним и туристичким потенцијалом, али је све запуштено и опустело због неспособне власти која већ шест година води овај град.

На територији Општине Мајданпек, налази се Рајкова пећина, језеро Велики Затон, некада велики ски-центар Рајково, који је сада ругло града, а ту је и Национални парк Ђердап и обала Дунава дуга 54 километара.

Постоје сви услови да Општина Мајданпек живи од туризма као некада, али за то је потребна локална власт која неће красти и бити послушни слуга шефу из Београда.

Пара за развој туризма у Мајданпеку има. Када би два велика јавна предузећа, Србија Шуме и Национални парк Ђердап, плаћали коришћење имовине Општине Мајданпек, новца би било довољно за развој туристичког потенцијала ове општине.

Сада тај новац иде у Београд, партијским очевима и менторима напредне власти у Мајданпеку. Зато је читава Општина Мајданпек пуста и зато млади људи беже одавде у иностранство.

Другог септембра ћемо изаћи на изборе у Мајданпеку и гласати за промене које може да донесе листа 7 Доста је било – Упалимо светло и наша Вишња Мартиновић, професорка енглеског језика и ноцилац листе број 7.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • I šta je bilo na izborima u Majdanpeku?
  Tek sad vidim da kompletna Đilasova opozicija bojkotuje izbore, te su pored režima i vlaških stranaka od opozicije ostali još samo DJB i Dveri koji su u toj situaciji dozvolili sebi luksuz da idu u dve kolone. Ulog je veliki, to je poslednji voz za DJB da se profiliše kao snaga koja prelazi cenzus.
  Ako to prođe u Majdanpeku, to bi bio neki čip za potkusurivanje u daljoj kombinatorici i pregrupisavanju na političkoj sceni Srbije. Ako ne prođe, onda DJB komotno može kod sebe da ugasi svetlo.

  Promakao mi je stav DJB-a, da li je sada okupljanje cele opozicije pod Murtinim barjakom prihvatljivo, ako je Murta ponudio da nova vlast ima mandat samo u tehničkom kapacitetu, što smo već obavešteni da je ideja originalno potekla iz DJB-a?

  • Izbori u Majdanpeku su 2. septembra. DJB podržava stranka Srbijanski Vlasi. Mi i Dveri smo jedina opoziciona opcija na izborima u Majdanpeku. Pozdrav.

  • Izvinjavam se, prebacio sam se na pogrešan vikend, izbori tek predstoje. Srećno vama i Dverima u dve kolone, pa da vidimo ko opstaje a ko je statistička greška… Nadam se da u opustošenoj opštini Majdanpek još uvek žive neki ljudi koji imaju slobodu izbora.