Beograd Politika Poljoprivreda Privatizacija Privreda Saopštenje

Privatizacija PKB: Ponovo pranje para preko ”naših” Arapa

Privatizacija Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB), kao i Beograd na vodi, je grabež za gradsko građevinsko zemljište.  

Kompanija “Al Dahra” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koja je, prema pisanju medija jedina dostavila ponudu za PKB, nisu Arapi, već ”naši” Arapi, odnosno vrh države koji pere naše pare preko Ujedinjenih Arapskih Emirata. Arapi samo uzimaju procenat za oprane pare.

Najatraktivnije zemljište PKB koje se prodaje je 300 hektara oko Pupinovog mosta koje može biti konvertovano u građevinsko zemljište. Budući vlasnik ne namerava tu da čuva krave, proizvodi mleko i hrani pola Beograda, kao što je PKB radio 70 godina, već da gradi i prodaje stanove. Samo ovo zemljište vredi 200 miliona evra, a država prodaje svih 28.000 hektara PKB-a za 105 miliona evra.

Dok je Saša Radulović bio ministar privrede, nijednog Arapina nije upoznao. Sve “pregovore” sa navodnim arapskim investitorima su vodili Mlađan Dinkić, Siniša Mali i dve advokatske kancelarije u Beogradu. Saša Radulović je tada sve dilove zaustavio.

Predsednik SNS-a Aleksandar Vučić štiti ministra finansija Sinišu Malog iako je nepopularan, jer Mali zna gde su pare i šta su “arapski” poslovi.

Mlađan Dinkić, čovek koji je tražio kiparske pare, koji je učestvovao u vlasti tokom pljačkaših privatizacija i koji je sa svojom ekonomskom politikom praktično uništio Srbiju, je i danas glavni savetnik Vlade Republike Srbije za sve „arapske“ poslove.

Pozivamo tužilaštvo da ispita ovo privatizaciju i spreči Vučića da sprovede još jednu veliku pljačkašku privatizaciju.

 

Povezani tekstovi

Privatizavija PKB: Da nama crkne krava

PKB – Poslovanje, imovina na KiM i 2015  miliona evra koji se nigde ne vide

Dosta je bilo

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Zasto je Sasa Radulovic odbio intervju za Insajder u serijalu arapska posla koji se bavi investicijom Etihada u Jat? Dugujete nam odgovor apropo transparentnosti.