VIDEO Политика Скупштина

(Видео) Саша Радуловић: Колико миграната је до сада предало захтев за азил у Србији?

Председник Програмског савета ДЈБ и народни посланик Саша Радуловић данас је у Народној скупштини упутио неколико питања надлежним министрима.

Питање за министра пољопривреде: Да ли зна да се у Банатском Карађорђеву, у поступку комасације, паорима узима квалитетна земља? Отима им се земља коју су њихови прадедови добили од краља за заслуге у Првом светском рату.

Ако министар пољопривреде не зна шта се дешава у Банатском Карађорђеву, тражимо да што пре оде и упозна се са целом ситуацијом. Паори су забринути за своју и будућност своје породице јер живе од пољопривреде.

Питање за министра спољних послова: Колико миграната је до сада предало захтев за азил у Србији? Пре неколико месеци, добили смо информацију од званичних органа да је 620 хиљада миграната поднело захтев за азил. Необично је да мигрантима на путу ка Немачкој не дозвољавају да поднесу захтев за азил у земљама Европске уније попут Грчке и Бугарске, него тек у Србији која није ни члан ЕУ. А ако их икада буду враћали из Немачке, вратиће их у земље у којој су поднели захтев за азил, односно у Србију.
Мигрантима треба помоћи, али потпуно је нелогично да подносе захтев за азил у земљи која није у ЕУ, а претходно су прошли кроз земље чланице.

Питање за министра финансија: Да ли знате да пада и незапосленост и запосленост истовремено? Да ли знате да је последица то што млади беже из земље? Колико годишње људи оде из Србије? Зашто се хвалите тиме што људи беже главом без обзира?

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар