Саопштењe Странка ДЈБ

Бранка Стаменковић на челу ДЈБ, Михајловић разрешен

Након што се више од 80% чланова Главног одбора и 70% чланова Скупштине ДЈБ писмено изјаснило за разрешење Бранислава Михајловића са места председника, Главни одбор је на данашњој седници одлуком активирао члан 18. Статута и тиме разрешио Бранислава Михајловића са места председника ДЈБ.

Бранислав Михајловић је напустио постојећи посланички клуб ДЈБ и приступио новом посланичком клубу “Политика мора бити другачија” у којем нису чланови ДЈБ, чиме је нанео огромну штету ДЈБ, који је на тај начин изгубио посланичку групу. Бранислав Михајловић је оваквим поступањем донео корист другој политичкој опцији, што по члану 18. Статута аутоматски подразумева престанак чланства и уједно свих функција у ДЈБ.

Више од 70% делегата ДЈБ је у два дана одлучило да разреши Бранислава Михајловића са чела ДЈБ. Након низа медијских наступа и изјава којима је у јавности ширио апсолутне неистине о ДЈБ, називао чланове дословно “шибицарима” и “преварантима”, чланство је захтевало да се не чека Скупштина у Нишу заказана за 17. новембар 2018. године, већ да се организација што пре заштити од штетног деловања Михајловића.

Посланичка група ДЈБ је најоштрији противник власти у Народној скупштини. Скупштинске наступе Бранке Стаменковић и Саше Радуловића је само у последња два месеца пратило преко 2,5 милиона људи. Власт није успела да их ућутка у Скупштини, али су то уместо њих одрадили ДЈБ прелетачи изабрани 2016. године на листи “Доста је било – Саша Радуловић”. Дубоко смо разочарани у наше бивше чланове, универзитетске професоре и докторе наука, који су изгледа очекивали да ће се ДЈБ након њиховог прелета урушити и нестати са политичке сцене. Није им успело. ДЈБ је збио редове. Неки од њих се у скупштинским клупама нису појавили већ пола године, па је самим тим крајње чудна  одлука да задрже мандат ван ДЈБ без којег никада не би могли ни да закораче у зграду Народне скупштине. Не желимо да спекулишемо која их је “мука” натерала да ово ураде. Сви они својим студентима, колегама и пријатељима шаљу веома дискутабилну слику о свом личном, друштвеном и политичком интегритету, али то свакако није тема којом ДЈБ намерава да се даље бави.

У складу са Статутом ДЈБ, избори за новог председника биће одржани у року од 60 дана, а до избора новог председника сва овлашћења председника преузима и води заменица председника Бранка Стаменковић.

 

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар