Саопштењe Странка ДЈБ

Бранка Стаменковић на челу ДЈБ, Михајловић разрешен

Након што се више од 80% чланова Главног одбора и 70% чланова Скупштине ДЈБ писмено изјаснило за разрешење Бранислава Михајловића са места председника, Главни одбор је на данашњој седници одлуком активирао члан 18. Статута и тиме разрешио Бранислава Михајловића са места председника ДЈБ.

Бранислав Михајловић је напустио постојећи посланички клуб ДЈБ и приступио новом посланичком клубу „Политика мора бити другачија“ у којем нису чланови ДЈБ, чиме је нанео огромну штету ДЈБ, који је на тај начин изгубио посланичку групу. Бранислав Михајловић је оваквим поступањем донео корист другој политичкој опцији, што по члану 18. Статута аутоматски подразумева престанак чланства и уједно свих функција у ДЈБ.

Више од 70% делегата ДЈБ је у два дана одлучило да разреши Бранислава Михајловића са чела ДЈБ. Након низа медијских наступа и изјава којима је у јавности ширио апсолутне неистине о ДЈБ, називао чланове дословно “шибицарима” и “преварантима”, чланство је захтевало да се не чека Скупштина у Нишу заказана за 17. новембар 2018. године, већ да се организација што пре заштити од штетног деловања Михајловића.

Посланичка група ДЈБ је најоштрији противник власти у Народној скупштини. Скупштинске наступе Бранке Стаменковић и Саше Радуловића је само у последња два месеца пратило преко 2,5 милиона људи. Власт није успела да их ућутка у Скупштини, али су то уместо њих одрадили ДЈБ прелетачи изабрани 2016. године на листи „Доста је било – Саша Радуловић“. Дубоко смо разочарани у наше бивше чланове, универзитетске професоре и докторе наука, који су изгледа очекивали да ће се ДЈБ након њиховог прелета урушити и нестати са политичке сцене. Није им успело. ДЈБ је збио редове. Неки од њих се у скупштинским клупама нису појавили већ пола године, па је самим тим крајње чудна  одлука да задрже мандат ван ДЈБ без којег никада не би могли ни да закораче у зграду Народне скупштине. Не желимо да спекулишемо која их је “мука” натерала да ово ураде. Сви они својим студентима, колегама и пријатељима шаљу веома дискутабилну слику о свом личном, друштвеном и политичком интегритету, али то свакако није тема којом ДЈБ намерава да се даље бави.

У складу са Статутом ДЈБ, избори за новог председника биће одржани у року од 60 дана, а до избора новог председника сва овлашћења председника преузима и води заменица председника Бранка Стаменковић.

 

Доста је било

Доста је било

11
Оставите коментар

avatar
2500
8 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
mikiNikolaKaramAndrej #2Mateja Recent comment authors
најновији најстарији
Parisenžermen
Гост
Parisenžermen

Pa realno ovo je jedino razumno rešenje, ako neko napusti poslaničku grupu stranke šta ima da se čeka, automatski mu prestaju sve funkcije i kraj priče.

Kako će Saša i Branka ubuduće delovati u skupštini? Pošto su sada samostalni poslanici mogućnosti su im po Poslovniku koliko ja znam dosta manje… Hoće li biti njihovih govora i ubuduće i hoćete li ih kačiti ovde na sajt? Kako uopšte planirate da nastupite kad imate znatno manje manevarskog prostora?

steva
Гост
steva

Svaka cast sto ste na vreme otkrili KRTICU !

Karam
Гост
Karam

KRtica !!!

Anton
Гост
Anton

Aj za ove da kazeo da su svi preleteli ali sta je sa onim programerom iz Nisa? On je jednostavno prestao da se bavi politkom i vratio je mandat Da li je i njega neko naterao da napusti DJB?

Sandra Ivic
Гост
Sandra Ivic

Zasto izbacivati nekog ko je napustio pokret i automatski ne pripada vise DJB? Zasto obavljati neki proces smene kad je covek van politickog udruzenja. Zato ne trisite vreme na nesto drugo.

Dušan P.
Гост
Dušan P.

Svršenome poslu, mane nema.
Čestitam.

Dragana
Гост
Dragana

Nije jasno zasto ovakva ostrascenost samo prema B.Mihajlovicu dok se ostali clanovi koji su oformili novi poslanicki klub skoro uopste i ne spominju iako im je „greh“ isti…

Mateja
Гост
Mateja

Ostali članovi su napustili DJB, podneli ostavku na sve stranačke funkcije i zadržali poslaničke mandate. Dr Mihajlović nije dao ostavku na mesto predsednika stranke i nije povukao svoje članstvo u organizaciji, stoga je bilo potrebno izglasati njegovu smenu. Nema ostrašćenosti, prosto je situacija takva

miki
Гост
miki

U čemu vidite ostrašćenost? Dalje, drugi članovi nisu isto što i predsednik. Ili mislite da treba objaviti po esej za svakoga pojedinačno?

Andrej #2
Гост
Andrej #2

Ko je sa banera jos preostao?

Nikola
Гост
Nikola

Puna podrška Branki Stamenković, budućoj Predsednici Srbije.