Mediji Politika Saopštenje

DJB podneo krivičnu prijavu za Kopernikus

Narodni poslanici Saša Radulović i Branka Stamenković su danas 07. decembra 2018. podneli Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vučića, presednika SNSa, Siniše Malog, ministra finansija, Predraga Ćulibrka, generalnog direktora Telekoma Srbije, Srđana Milovanovića, vlasnika Kopernikus technology doo Beograd i sadašnjeg vlasnika televizija Prva TV i O2 TV, kao i protiv drugih NN lica zbog postojanja osnovane sumnje da su delujući kao organizovana kriminalna grupa zloupotrebli svoje položaje odgovornih lica i naneli štetu građanima Republike Srbije u iznosu od 180 miliona evra.

U krivičnoj prijavi navodi se da je Telekom Srbija krajem oktobra i početkom novembra ove godine kupila privredno društvo Kopernikus technology doo Beograd za iznos od 200 miliona evra iako je vrednost ove firme barem deset puta manja. Iznos koji je uplaćen na račun ofšor kompanije Kopernikus Corporation Cyprus, osnovane u julu 2018. godine na Kipru i čiji je vlasnik upravo Srđan Milovanović, biva odmah potom iskorišćen za kupovinu televizija sa nacionalnom frekvencijom – Prva TV i TV O2 – u vrednosti od 180 miliona evra, a za potrebe SNS-a.

DJB podseća da se na Balkanu vodi otvoren sukob SAD i Nemačke, a predsednik Aleksandar Vučić poslušno prati politiku Angele Merkel. Junajted Grupa, vlasnik SBB-a i N1 u Srbiji, već neko vreme pokušava da kupi televizije Pink, Prva i O2. U očiglednoj panici da spreči ovu kupovinu, Vučić je zavukao ruku u džep građana Srbije i oteo im 200 miliona evra.

Medijski mrak je GLAVNI instrument vlasti predsednika SNS-a. Zato je na očigled svih, uz pomoć direktora Telekoma i vlasnika Kopernikusa, uzeo državne pare za stranačke potrebe. Za ovo se u bilo kojoj uređenoj zemlji ide u zatvor. Nijedna vlast do danas nije procesuirala praktično nikoga iz prethodne vlasti. DJB će tu bolnu i tragičnu “tradiciju” Srbije prekinuti.

Dosta je bilo

Dosta je bilo

5
Ostavite komentar

avatar
2500
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
DejanJocaSaša BGDBogdanGoxy 72 Recent comment authors
najnoviji najstariji
Goxy 72
Gost
Goxy 72

Tako je, najobicniji lopovluk, doći će valjda i taj dan za naplatu, rešetke i prdekanu… Samo hrabro

Bogdan
Gost
Bogdan

Automatski ste podneli i krivičnu prijavu protiv sudije koji će biti zadužen za taj predmet. Neće ovo ludilo do veka, bitno je da ima traga…bravo!

Saša BGD
Gost
Saša BGD

Svaka čast! Uplaćena donacija. Molim i ostale koji podržavaju ovu borbu za istinu, da uplate DJB koliko mogu.

Joca
Gost
Joca

Ovakve vesti volim da vidim na vašem sajtu, a ne hvalospeve velikom malom vođi. Podrška za ovaj i sve ostle ispravne postupke i akcije!

A naravno, morali ste da podsetite Srbiju kako na Balkanu plamti rat između Nemačke i SAD. 😀 To je Srbiji i njenim građanima izuzetno bitno. Nije dovoljno da kriminalci idu u zatvor, moramo ići u skladu sa današnjim trendovima i sve zaviti u lepu oblandu sukoba velikih sila na našim napaćenim prostorima.
Sutra, kad ne budemo nešto uspeli da popravimo ili promenimo – bar neće biti kriv g. Saša, gđa Branka ili DJB – već plamteći rat SAD i Nemačke.

Dejan
Gost
Dejan

Moze li neki podatak ili izvor za tvrdnju da Kopernikus vredi bar deset puta manje od placenog iznosa? Odokativno, i meni ta tvrdnja deluje tacno, ali bih voleo da vidim neke konkretne cinjenice.