Медији Политика Саопштењe

ДЈБ поднео кривичну пријаву за Коперникус

Народни посланици Саша Радуловић и Бранка Стаменковић су данас 07. децембра 2018. поднели Тужилаштву за организовани криминал кривичну пријаву против Александра Вучића, преседника СНСа, Синише Малог, министра финансија, Предрага Ћулибрка, генералног директора Телекома Србије, Срђана Миловановића, власника Коперникус тецхнологy доо Београд и садашњег власника телевизија Прва ТВ и О2 ТВ, као и против других НН лица због постојања основане сумње да су делујући као организована криминална група злоупотребли своје положаје одговорних лица и нанели штету грађанима Републике Србије у износу од 180 милиона евра.

У кривичној пријави наводи се да је Телеком Србија крајем октобра и почетком новембра ове године купила привредно друштво Коперникус тецхнологy доо Београд за износ од 200 милиона евра иако је вредност ове фирме барем десет пута мања. Износ који је уплаћен на рачун офшор компаније Коперникус Цорпоратион Цyпрус, основане у јулу 2018. године на Кипру и чији је власник управо Срђан Миловановић, бива одмах потом искоришћен за куповину телевизија са националном фреквенцијом – Прва ТВ и ТВ О2 – у вредности од 180 милиона евра, а за потребе СНС-а.

ДЈБ подсећа да се на Балкану води отворен сукоб САД и Немачке, а председник Александар Вучић послушно прати политику Ангеле Меркел. Јунајтед Група, власник СББ-а и Н1 у Србији, већ неко време покушава да купи телевизије Пинк, Прва и О2. У очигледној паници да спречи ову куповину, Вучић је завукао руку у џеп грађана Србије и отео им 200 милиона евра.

Медијски мрак је ГЛАВНИ инструмент власти председника СНС-а. Зато је на очиглед свих, уз помоћ директора Телекома и власника Коперникуса, узео државне паре за страначке потребе. За ово се у било којој уређеној земљи иде у затвор. Ниједна власт до данас није процесуирала практично никога из претходне власти. ДЈБ ће ту болну и трагичну “традицију” Србије прекинути.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Ovakve vesti volim da vidim na vašem sajtu, a ne hvalospeve velikom malom vođi. Podrška za ovaj i sve ostle ispravne postupke i akcije!

    A naravno, morali ste da podsetite Srbiju kako na Balkanu plamti rat između Nemačke i SAD. 😀 To je Srbiji i njenim građanima izuzetno bitno. Nije dovoljno da kriminalci idu u zatvor, moramo ići u skladu sa današnjim trendovima i sve zaviti u lepu oblandu sukoba velikih sila na našim napaćenim prostorima.
    Sutra, kad ne budemo nešto uspeli da popravimo ili promenimo – bar neće biti kriv g. Saša, gđa Branka ili DJB – već plamteći rat SAD i Nemačke.

  • Moze li neki podatak ili izvor za tvrdnju da Kopernikus vredi bar deset puta manje od placenog iznosa? Odokativno, i meni ta tvrdnja deluje tacno, ali bih voleo da vidim neke konkretne cinjenice.