Политика Саопштењe

ДЈБ подржава ГГ “Критична маса” на изборима у Кули

У недељу, 16. децембра, одржавају се ванредни локални избори у општини Кула. ДЈБ на овим изборима подржава Групу грађана „Критична маса“ која на изборима учествује под редним бројем 8. То је једина опозициона листа у Кули. На изборе излази и мањинска листа Руса. Све остале листе су листе СНС-а и његових сателита.

Локални избори у Србији, посебно у мањим општинама, већ годинама представљају изузетно изазован подухват за било коју опозициону снагу. Владајући СНС у мањим срединама брутално прекраја изборну вољу грађана путем притисака, уцена и застрашивања локалног становништва. У условима у којима је већини грађана било какво опозиционо политичко ангажовање директно повезано с егзистенцијалним питањима, шиканирањем од стране локалних служби, за многе и могућим губитком посла у јавном сектору њих или чланова њихове породице, изузетно је тешко пронаћи људе спремне да се отворено супротставе СНС-у личном кандидатуром на било којој опозиционој листи.

Имајући у виду овакво стање у целој Србији, политика ДЈБ за локалне изборе је да њени локални одбори покушају да окупе или учествују у окупљању локалних група грађана, неукаљаних људи без обзира на политичку припадност, доказаних противника СНС-а и њихових сателита, часних људи који нису учествовали у злоупотреби јавних ресурса, потписивању тајних уговора, намештеним тендерима, партијском запошљавању и који као и ДЈБ желе да уведу ред у својој општини.

Било какви позиви на бојкот локалних избора су лишени смисла и једина сврха им је да прикрију да нека политичка организација нема ни људе ни организацију у некој општини. На локалу се људи боре за своју општину и решавају конкретне комуналне и друге проблеме, тако да је било какво слање политичких порука лишено смисла.

Локални избори су расписани у 4 општине за 16. децембар. У Кладову и Дољевцу ниједна опозициона листа неће изаћи на изборе. ДЈБ има организацију у Кладову, али због великог страха није успело креирање локалне групе грађана. У Дољевцу ДЈБ нема организацију. ДЈБ подржава групе грађана у Лучанима и Кули и учествује на њима.

Позивамо све симпатизере и чланове ДЈБ да у недељу на изборима у Кули заокруже број 8. и својим гласом подрже групу грађана „Критична маса“.

Доста је било

Доста је било

1
Оставите коментар

avatar
2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
milanr Recent comment authors
најновији најстарији
milanr
Гост
milanr

Bojkot izbora itekako ima smisla na svim nivoima, ako su uslovi za izlazak na izbore takvi kakvim ste ih opisali, a siguran sam da jesu.
Da li bi imalo smisla izaći na lokalne izbore u Hitlerovoj Nemačkoj, sa obrazloženjem da se tu rešavaju komunalni problemi građana.
NIkakvi problemi građana se neće rešiti učešćem na takvim izborima, u atmosferi straha, ucena, linča i fizičkog maltretiranja političkih protivnika.
To se gospodo zove diktatura, a izbori su samo kulisa u kojoj dikatatoru treba što više statista, kako bi stvorio privid demokratije.
Zašto mu pomagati u tome?
Cenim i poštujem hrabrost svih onih koje se, pogotovo na lokalu suprostavljaju ovom režimu, ali u ovakvim uslovima rezultati izbora će biti potpuno nerealni i još više će oterati ljude u apatiju, apstinenciju, a mnoge i u inostranstvo, što „vođa“ i želi.