Политика Саопштењe Шумадија

ДЈБ подржава групу грађана “Један тим” на изборима у Лучанима

У недељу, 16. децембра, одржавају се ванредни локални избори у општини Лучани. ДЈБ на овим изборима подржава Групу грађана “Један тим” која на изборима учествује под редним бројем 7.

Локални избори у Србији, посебно у мањим општинама, већ годинама представљају изузетно изазован подухват за било коју опозициону снагу. Владајући СНС у мањим срединама брутално прекраја изборну вољу грађана путем притисака, уцена и застрашивања локалног становништва. У условима у којима је већини грађана било какво опозиционо политичко ангажовање директно повезано с егзистенцијалним питањима, шиканирањем од стране локалних служби, за многе и могућим губитком посла у јавном сектору њих или чланова њихове породице, изузетно је тешко пронаћи људе спремне да се отворено супротставе СНС-у личном кандидатуром на било којој опозиционој листи.

Имајући у виду овакво стање у целој Србији, политика ДЈБ за локалне изборе је да њени локални одбори и симпатизери учествују у окупљању локалних група грађана, неукаљаних људи без обзира на политичку припадност, окупљању доказаних противника СНС-а и њихових сателита, часних људи који нису учествовали у злоупотреби јавних ресурса, потписивању тајних уговора, намештеним тендерима, партијском запошљавању и који као и ДЈБ желе да уведу ред у својој општини.

Било какви позиви на бојкот локалних избора су лишени смисла и једина сврха им је да прикрију да нека политичка организација нема ни људе ни организацију у некој општини. На локалу се људи боре за своју општину и решавају конкретне комуналне и друге проблеме, тако да је било какво слање политичких порука лишено смисла.

Позивамо све симпатизере и чланове ДЈБ да у недељу на изборима у Лучаним заокруже број 7. и својим гласом подрже групу грађана “Један Тим”.

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар