Ауторски текст Политика Протест

ЕУ која подржава аутократу је права адреса за захтеве са протеста

Сваки протест би морао да има захтеве, да ти захтеви буду разумни и да буду упућени на праву адресу. Захтеве треба да напишу грађани, не странке. Захтеви треба да буду изнадстраначки. Странке треба да подрже захтеве.

Вучић нема намеру да одсече грану на којој седи: медијски мрак и манипулација изборима. Права адреса је ЕУ која подржава аутократу и без које би грана на којој седи пала.

Захтеви треба да буду једноставни, малобројни и јасни свима. Изнадстраначки. Главни циљ су: СЛОБОДНИ И ФЕР ИЗБОРИ. Мислим да захтеви треба да се концентришу на то да се постигне тај циљ. Зато је адреса за те захтеве ЕУ, не Вучић.

ЕУ је корен проблема са аутократама на Балкану. Усмеравањем протеста ка ЕУ, они који подржавају ЕУ ће моћи да провере лицемерност ЕУ пред великим бројем грађана. За оне који су против ЕУ, то је прилика да се укључимо у европски талас незадовољства против ЕУ. Обе групе су на добитку. ДЈБ је у овој другој групи.

Рецимо протестне шетње од амбасаде до амбасаде које подржавају аутократу и све ово што ради у Србији. Да медији у њиховим земљама пренесу како је испред њихове амабасаде у Београду протествовао велики број грађана јер су њихове владе заборавиле “европске вредности” и подржавају Вучића.

О аутору

Саша Радуловић

У Скупштини се најснажније супротставио партијском запошљавању, борио се против пљачкашких закона, против субвенција страним фирмама у којима наши радници раде за минималац, за враћање неуставно отетих пензија и плата. Поднео је бројне уставне иницијативе и кривичне пријаве против Александра Вучића.

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Najzad neko da predoži nešto logično, a novo. Mislim da je jedino tako moguće uticati na AV da dozvoli kolikotoliko oslobađanje medija. Nego, gde je DJB u ovim protestima? Pojavljuje li se neko od funkcionera DJB u tim šetnjama ili su to samo neki preostali malobrojni članovi? Ili ste gadljivi na prethodnu vlast? Izvinite gospodo, ovo je građanski bunt i MORATE da se pojavite tamo bez obzira što su u toj koloni Đilas&CO.

 • Bravo Radulovicu, pravo u centar. EU mora ozbiljno shvatiti zahteve protesta jer ce se u suprotnom ici na bojkot. I tu ideju treba razraditi i preuzeti inicijativu i plasirati je u pravo vreme. Jos za izbore u Lucanima se razmisljalo o bojkotu (Jeremic intervju) tako da bi DJB imao siroku podrsku za to. Hapsenje opozicije u Lucanima, otvorena represija, medijski mrak su pokazatelji da je to jedini nacin delovanja. EU ce morati onda da razgovara jer ce zbog bojkota na vlasti u Srbiji biti nelegitiman rezim, a onda je sve otvoreno. I jos nesto, molim vas, nikakvi napadi na bivse clanove (uzeo mandat od DJB pa se demek igram politike) i ostalu opoziciju koja je protiv AV. Sve ce to samo da se iskristalise. Ideja je ono sto pobedjuje i vodi gradjane na ulici. Ideja ce na kraju i doneti politicku podrsku. Smatram da ste kao pioniri nove politike i nacina delovanja sposobni da izvedete nesto sto se desilo npr. u Italiji. Nemamo mi vremena da cekamo na transfer nove politicke tehnologije 15 godina. Ziveli!

 • Bas tako. Gledam proteste i drago mi je sto djb nisam videla iako znam da podrzavaju. Nesto od njih treba napraviti. Malo deluje tuzno i uzaludno kako se od starih kadrova zele napraviti promene. Mozda i moze, samo bolje osmisliti. Radule uvek sa najboljim predlozima, definise ono sto vec mislim. No jedina nada je da opet preuzmu ideju kao svoju, a i to je nesto, sto je radule vec govorio. Verujem da djb ima podrsku kod mladih i cestitih ljudi koji nisu toliko glasni kao hejteri jer imaju svoje aktivne i ispunjene zivote i ko bi bacao vreme na diskusiju sa ljudima bez znanja, razumnosti i ostalo. I lepo je sto su vas hejteri sad ostavili na miru, misle vrvtn da se raspadate i da tu vise nema posla za njih. Sad konacno nema zlih komentara nego samo obicnoh ljudi, e to je pravo osvezenje.

 • Slažem se da zahtevi moraju da budu jednostavni, malobrojni i svima jasni. Predlažem i korak dalje, da bude samo jedan zahtev:

  – Prisustvo parlamantarne opozicije na RTS-u, na prvom programu u udarnom terminu 3x nedeljno.

  Samo malo bolje furmulisati ovo što sam rekao… Ne razvodnjavati dalje sa drugim zahtevima… Hajde da prvo dobijemo ovu bitku!

 • 1. Шетње до појединих амбасада као знак незадовољства због подршке ненародном тј недемократском режиму.
  2. Шетње до појединих амбасада као знак незадовољства због деловања против интереса Србије.