Политика Саопштењe

ДЈБ уговор с народом

Темељ програма ДЈБ јесу борба против партократије, против партијског запошљавања, буразерских тајних уговора, корупције и сваке злоупотребе јавних ресурса у партијске сврхе. Партократија већ деценијама као канцер изједа државу и друштво, онемогућавајући било какав напредак и бољитак обичних грађана, јер је скројена за добробит политичке “елите”, а на уштрб грађана. И бивша и садашња власт своје политичко деловање заснивале су и заснивају на партократском систему који ради против грађана који живе од свог рада, а добар је само за партијске паразите. To je накадан систем у коме није важно шта знаш, већ кога знаш и у којој си странци.

ДЈБ је пре пет година настао као аутентична опозиција овом накарадном систему, чврсто решен да га промени и успостави здраве основе за нормално политичко деловање и вођење државе. Као такав је трн у оку комплетном партократском естаблишменту у Србији и изнова трпи нападе са свих страна, са циљем да се затре како би партократија преживела као једини могући облик уређења односа у друштву.

Програм ДЈБ, ДЈБ уговор са народом, копирају све друге политичке опције и то је добро за Србију. Копирају га и све политичке опције које су своје претходне уговоре са народом изневериле. Због тога су грађани и љути на политичаре, јер су до сада једно причали када су били у опозицији, а супротно радили када су дошли на власт. И поред тога за Србију је важно да све политичке опције представе свој уговор са народом. Да се зна.  

Окосница ДЈБ уговора с народом, који се није мењао пет година од самог настанка ДЈБ, јесте борба за укидање партократије, увођење реда, промене сулуде економске политике претварања Србије у земљу јефтине радне снаге за велике иностране корпорације које су у власништву банкарско-корпоративних глобалиста и стварање услова за здрав привредни раст подстицањем развоја домаћих малих и средњих предузећа и породичних фирми.

У условима у којима су и бивша и садашња власт континуирано водиле ову штетну политику субвенционисања иностраних корпорација које нас колонизују и економски поробљавају, и у којима су и бивша и садашња власт своје деловање заснивале на злоупотреби јавних ресурса ради самоодржања, ДЈБ представља трећу опцију која је решена да општи интерес државе и грађана стави на прво место, испред било каквог партијског и личног интереса појединаца.

ДЈБ води одговорну државотворну политику и наш уговор с народом представља гаранцију будућности у којој ће грађани видети шансу за просперитет у Србији, уместо да за њом трагају у иностранству. ДЈБ неће одустати док од Србије не направимо земљу у којој се лепо и радо живи.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Србији је потребна трећа опција! То је суштина свега! Како? ДЈБ мора да окупи око себе умне и способне људе који су ту, али не желе да се ваљају у блату актуелних политичких догађања и криминала који је легализован. То није лак посао, али људи траже трећу опцију. Први потез је за поштовање, боље почети из почетка него правити било шта са лоповима и битангама. Радо ћу учествовати у стварању јаке ДЈБ…

  • Iskreni sam simpatizer DJB. Nije dovoljno konkretan ovaj ugovor! Svaka partija obecava kule i gradove.
    Moraju se navesti konkretni mehanozmi smenjivosti , kao i konkretna odgovornost !
    Ako neko ko dobije vlast ,zloupotrebi funkciju , bude uhvacen u korupciji, pokusa da stavi pod kontrolu medije ili sudstvo, prekrsi Ustav, mora se naci jednostavan nacin njegove smenjivosti !!! Npr, ako bi se 10 % stanovnistva potpisalo i trazilo ostavku premijera iz nekog razloga, naci komisiju, sudstvo ili sl. koja ce to javno da razmatra! Ili referendum?

    Ko god u vlasti bude uhvacen da je na bilo koji nacin uzeo novac bespravno, ili omogucio svom saucesniku , mora odgovarati materijalno ! Njegova imovina i imovina njegove blize rodbine ide na dobos! Pa ce prilikom kandidovanja za funkciju , biti pitani i uza rodbina , koja moze izgubiti sve! Oni ga najbolje poznaju , da li ce hteti rizikovati?

    Naravno, ovo bi trebalo uobliciti , i dodati jos odgovornosti , da se vise ne utrkujemo za funkciju, nego da dooobro razmislimo!

    Najvaznije , na kraju kalendarske godine , izaci javno i sumirati svoj rad i rad ministarstva. Napraviti “porotu” od recimo 25 nasumicno izabranih stanovnika , koji ce oceniti i dati svoj sud, za nastavak rada ili ostavke!

    Izvinite, nisam zeleo da pametujem, ali ovo bi zadovoljilo i uverilo mene, a mozda i jos nekoga , da ste vi PRAVI.

  • Ако сам добро разумео, данас се организује неки састанак опозиције око тог неког “уговора” или шта већ….
    Да ли би неко био љубазан да ми каже да ли неко у име ДЈБа присуствује том састанку како би изнео ове ставове и предлоге (које иначе већ сви преписују)?
    Да ли нас ико зове на те састанке или смо се потпуно сами изопштили из свих процеса?
    Разумем да ни медији не зову никога из ДЈБа на гостовања и слично, али некако ми се чини да се ни сами нигде не намећемо….
    Нико не прича о заједничком изласку на изборе и слично, али мора се бити део процеса….ево, Трифуновић је рекао да неће ПСГ са СзС на изборе, али ће разговарати о условима и свему….и сви се некако мувају и спомињу, само ДЈБа нигде.

    Хвала.

  • Pozdrav svima iz sve snage od jednog Zike.
    Da li mislite da bi bilo dobro napraviti koju Tribinu pos Srbiji sa objasnjenjem ovog Ugovora?
    Odstampati kao Bilten i deliti uz neke novine i besplatno kao i pre.

    Mozda bi bilo korisno dodati, kao “garanciju uspeha” primer “ministrovanja” Sase i ekupe i sistematizacije radnih mesta, sto je dovelo do odlaska nestrucnoh, partijski postavljenog kadra.
    Nabtojati takodje pokusaje ukidanja subvencija, i ostalog sto je Sasa sa ekipom pokusavao, pa kada je u svemu sprecen doslo je do onog legendarnog pisma ostavke koje je pocelo sa Dosta Je Bilo

  • Мој уговор са ДЈБ.
    Трећа опција значи да и даље имам за кога да гласам.
    Ове што су се изделили па се спајају, подсећам, да им враћам уговор “За Бољи Живот” из 2008.г. у ком пише много тога али не стигоше ни бирачки списак за четири године средити. Једини чисти резултат је пројекат у две колоне у колонију.