VIDEO Политика Преносимо Унутрашњи послови

(Видео) Саша Радуловић vs. Небојша Стефановић: Хоће ли мигранти постати јефтина радна снага у Србији

Погледајте недавну Твитер преписку Саше Радуловића и Небојше Стефановића.
Тема су мигранти и ко има обавезу да их прихвати када земље ЕУ у које они желе да оду, одбију да их приме.

О оваквим темама се расправља у политичким емисијама на телевизијама са националном фреквенцијом. Због медијског мрака који влада Србијом, остају нам само друштвене мреже за разговор.

– Од почетка мигрантске кризе до данас на територији Републике Србије регистровано је више од милион миграната. Наша држава је реаговала одговорно, трудећи се да очува безбедност наших грађана, а уједно поштујући основна људска права миграната, написао је Стефановић на свом Твитер налогу.

– Последњи званични број који смо имали је био 617.000. Сада је преко милион. Што је најгоре од света, Србија им је “земља првог уласка”, што значи да када нека земља у ЕУ одлучи да врати неког мигранта од тих милион, враћа га у Србију. Сав спин који се сасуо по ДЈБ када смо ово рекли прошле године, сви “ЕУ нема алтернативу” медији, НВО, па Кесић, не могу да сакрију чијеницу да је ово неразумно. Неразумно је да једна земља као Србија носи оволики терет. И не, ми нисмо десничари. Ово се коси са здравим разумом. Земље и политичари који су произвели мигрантску кризу не решавају узрок. А онда проналазе послушне аутократе на Балкану да, зарад политичке подршке, приме мигранте. Ово је један од главних разлога подршке Берлина Вучићу, одговорио је Радуловић Стефановићу.

Министар полиције је на то одговорио Саши Радуловићу у добро познатом маниру – спиновањем.

– Као и обично, прегршт нетачних информација:

1. Нису се мигранти тек тако створили у Србији, већ су у њу ушли из Грчке, преко Северне Македоније, или из Бугарске. 2. Државе чланице ЕУ имају Даблински споразум, који подразумева да се мигранти враћају у прву земљу ЕУ у коју су ушли. 3. Правила о враћању миграната дефинисана су споразумима о реадмисији који прецизно дефинишу ко и на који начин може да се врати, а пре свега се односе на држављане те земље. 4. На територији Србије налази се данас нешто више од 3.500 миграната и нема говора ни о каквом повратку.
5. Србији не пада на памет да буде паркинг за мигранте, нити ће прихватити на своју територију све оне који не могу да нађу бољу будућност у некој другој земљи. 6. Ово је ко зна који пут да Радуловић изнова безуспешно покреће ову тему, како би заплашио грађане Србије.

Одмах је уследио и Радуловићев одговор:

– Одговорите нам онда министре, да ли за тих “преко 1.000.000” регистрованих миграната, за сваког имате доказ из које земље су дошли?
За колико њих имате тај доказ? Јер Немачка има доказ да су регистровани у Србији. Србија им је “земља првог уласка”.
Правила о реадмисији дефинишу да ће се вратити тамо одакле држава која враћа има доказ да су дошли. Ви сте тих 1.000.000 доказа, СА ПЕЧАТОМ, поделили.
Да ли имате 1.000.000 таквих доказа да су дошли из Македоније и Грчке? Власт СНС-а је супротно националним интересима, зарада политичке подршке коју добија до Немачке, пристала да постане одредише за мигранте које одбије ЕУ, пре свега Немачка. Вучић рече да недостаје радне снаге у фабрикама за јефтину радну снагу које се отварају, па су ту мигранти, написао је Радуловић.

Повезани текстови:

Саша Радуловић: Колико миграната је до сада предало захтев за азил у Србији?

Србија не треба да усвоји Глобални споразум УН о миграцијама

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Srbija je nekoliko godina parkiralište za migrante i prolazna zemlja bez kontrole.
  Već su otvorene i škole za njihovu decu, tako da će ovde i ostati.
  Vučić se dogovorio sa sinom Džordža Soroša da migranti mogu slobodno
  bez kontrole da budu u Srbiji, da im se pruži maksimalna pomoć.
  /
  (Siromašni ljudi u Srbiji nemaju takve privilegije, niti novaca,
  niti mobilne telefone od 300 eura,niti odeću koju ovi bacaju.)
  /
  To je globalistički dogovor o nepostojanju granica, to je Open Society.
  /
  Bankarsko-korporativni globalizam ima uticaja u Srbiji.

 • Jos interesantnije je da ce Nemacka vracati samo “problematicne” migrante jer im trebaju radnici a ne problemi. Problemi naravno idu kod nas na nemacku deponiju. Zasto da prljaju svoju zemlju kad imaju nas.

  • Eh… Objasni ti to domaćim “antifašistima” i “borcima za ljudska prava”… Zucni reč protiv migranata i bićeš rasista, ksenofob… Nije ovde potrebno ubeđivati ljude da Saša govori istinu a da dr Nebojša manipuliše. Oni to znaju. Problem je što tu istinu koju Saša iznosi – ne odobravaju. Većina.
   P.S. Da ne znaš ti Gorane odakle je ova muzika iz klipa?