Ауторски текст Политика

Британци “открили” беле листиће

Британци су пре пар дана имали локалне изборе. Резултати су шокантни. Две највеће политичке опције, лабуристи и конзервативци, претрпели су велике губитке. Што је још занимљивије – изгледа да су Британци открили “беле листиће”. Велики број њих искористио је ову прилику да политичком естаблишменту пошаље јасну поруку: “Престаните да се талите са глобалистима и почните већ једном да слушате шта вам грађани поручују!”.

У Британији је пре скоро три године на референдуму грађанство политичарима послало јасну поруку: желимо да напустимо глобалистички ЕУ пројекат и повратимо свој суверенитет. Од тог доба, глобалисти на разне начине покушавају да ову одлуку преокрену или макар ублаже. Код грађанства то, очигледно, не пролази.
Разочарање у традиционалне политичке елите и партије и њихове блиске везе с глобалистима није само британски феномен. Широм Европе ничу потпуно нове политичке опције које се супротстављају глобалистичком ЕУ пројекту економског поробљавања зарад банкарско-корпоративних интереса.

У Шпанији је на недавним изборима једна таква потпуно нова опција однела целих 10%. У Холандији је партија формирана пре само три године од 75 места у сенату узела 13. Шведске демократе су прошле године оствариле раст и свој резултат на изборима са 12% подигле на 18%. Широм Европе, ничу сличне политичке опције и придобијају поверење грађана разочараних у традиционалне партије.

За мање од три недеље биће одржани избори за ЕУ парламент. Очекује се драматичан раст успеха ЕУ-скептичних политичких покрета. Ова 2019. година, и ови избори, пресудни су за будућност ЕУ и промену односа снага између глобалистичких и суверенистичких тежњи политичких елита Европе.

Ниједан медиј у Србији не извештава о овоме. Сви су на линији “ЕУ нема алтернативу”.

И Србији је потребан SREXIT, тј. одустајање од тежње да дозволимо колонизацију и економско поробљавање који иду руку под руку с уласком у ЕУ. Ми треба да зајашемо овај талас раста ЕУ-скептичних опција нашег континента који ће сигурно Европи донети потпуно другачији вид евроинтеграција: оних које ће бити засноване на сарадњи суверених држава.


Бранка Стаменковић
председница и народни посланик ДЈБ

Повезани текстови:

Допринос Европске уније пропадању Србије

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар