Политика Саопштењe

Да ли ЕУ преко Сороша најављује државни удар и суспензију Устава?

Јучерашња изјава Милана Антонијевића, представника Сорошеве невладине организације блиске властима у Србији и њиховим ЕУ спонзорима, најављује потрагу за начинима да се предстојећи редовни парламентарни избори одложе. Антонијевић је новинарима рекао да се избори могу одложити у случају ванредног стања, “а видећемо да ли постоји нека друга правна могућност коју неко предлаже.”

Иако кршење Устава и закона у Србији није ништа ново, запањујућа је лакоћа с којом се власт и њени ЕУ спонзори у јавности залажу за отворено етикетирање Србије као ЕУ колоније. Када интереси власти и/или ЕУ то захтевају, избори у Србији могу да се објаве и обаве као ванредни без било какве потребе (што смо имали 2014. и 2016. године), а очигледно могу и да се одложе преко законом и Уставом прописаног рока, као што то Антонијевић тренутно најављује.

Овакав третман демократског изборног процеса који је прописан Уставом и законом потврда је чињенице да је Република Србија жртва ЕУ колонизатора који се само деклартивно залаже за владавину права.

ДЈБ позива на уздржавање од кршења Устава и закона Србије.


Прочитајте још и:

ЕУ помаже Вучићу да обесмисли бојкот

ДЈБ позива ПСГ да преиспита свој бојкот опозиције

Најбољи пут до фер и поштених избора је претња бојкотом

Скупштина Србије једини је форум за разговор о фер изборним условима


Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар