Саопштењe Странка ДЈБ

Продужен рок за кандидатуру за председника и потпредседнике ДЈБ

Након што се ни у трећем изборном циклусу у прописаном року нико није кандидовао за председника ДЈБ на изборима расписаним за 19. октобар 2019, актуелна председница донела је одлуку о продужењу рока за кандидатуре до 29. септембра у поноћ. Подсећамо да је ДЈБ претходно већ у два наврата (децембар 2018. и фебруар 2019) расписивао изборе на којима су изостале кандидатуре за председника ДЈБ.

Од тренутка у коме се пре скоро годину дана нашла на челу Доста је било, актуелна председница је стрпљиво радила на томе да врати Сашу Радуловића на место председника. Убедити чланове и симпатизере ДЈБ није било тешко, јер огромна већина у свакодневној комуникацији с грађанима и у свом непосредном окружењу изнова добија потврду да је Саша Радуловић синоним за ДЈБ. Свидело се то нама или не, у Србији се политичке странке идентификују преко снажних лидера. ДЈБ има срећу да има једног таквог лидера који поседује озбиљност, одговорност, знање и способност да води и ДЈБ и Србију.

Имајући пуно разумевање за чињеницу да је за Сашу Радуловића позиција председника програмског савета ДЈБ много угоднија, јер је на њој у последњих годину и по дана био поштеђен блата у медијима и напада како садашње, тако и бивше власти, чланство је ипак уверено да је за даљи развој и напредак младе организације каква је ДЈБ од суштинске важности да се њен оснивач поново прихвати лидерске одговорности.

Очекујући да се Саша Радуловић поново неће кандидовати, Бранка Стаменковић је по трећи пут покренула апел који је до сада већ потписало више од 70% чланова и више од 70% делегата ДЈБ. Актуелна председница је одлучила да продужи рок за кандидатуре за додатних 5 дана и да сада већ ангажује целу организацију да убеди њеног осинивача да напусти своју лагодну позицију и поново преузме одговорност. ДЈБ и Србија то очекују од њега.

Изборна скупштина ДЈБ заказана је за 19. октобар 2019. године.

Прочитајте још и:

Расписани избори за председника и потпредседнике ДЈБ

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар