Говор

Последња седница Скупштине пред изборе: Саша Радуловић “мучио” посланике СНС-а два и по сата

КиМ, мигранти, стање у ЦГ, МХЕ, отимање оружја, медији, који су услови за фер изборе, јавна предузећа, корупција, пљачкашке приватизације, лажне “арапске” инвестиције, ПКБ, РТБ Бор, Србијагас, ЕПС, АирСербиа, Железара Смедерево, бесплатни уџбеници, враћање отетих плата и пензија – ово су теме о којима Скупштина треба да расправља.

Два и по сата је председник ДЈБ Саша Радуловић у понедељак на последњем заседању Скупштине Србије пред изборе представљао допуне дневног реда које се односе на Косово и Метохију, Бриселски споразум, спољну политику Србије према Немачкој која нас претвара у земљу јефтине радне снаге, мигрантску кризу, заштиту права српског народа и СПЦ у Црној Гори, обезбеђивање бесплатног вртића и бесплатних уџбеника за сву децу у основним и средњим школама у Србији, враћање отетих плата и пензија, укидање мини-хидроелектрана, преиспитивање пљачкашких приватизација и успостављање фер услова за слободне изборе.

Ниједан од 40 законских предлога ДЈБ о овим важним темама ни овај пут није дошао на дневни ред Скупштине, баш као што није дошао ни у претходне 4 године рада овог сазива. СНС-ова окупација Народне скупштине Републике Србије је у потпуности одустала од контроле извршне власти и ниједан анкетни одбор није формирала. Само је климала главом и гласала на звонце на све предлоге извршне власти која се буквално иживљавала над законодавном влашћу и од ње направила своју партијску крпу.

Владајућа коалиција је још једном доказала да у Скупштини прави само привид парламентаризма и то уз пуну подршку својих спонзора из ЕУ. ДЈБ је био у праву што је бојкотовао седнице ове и овакве Скупштине.