Govor

Poslednja sednica Skupštine pred izbore: Saša Radulović “mučio” poslanike SNS-a dva i po sata

KiM, migranti, stanje u CG, MHE, otimanje oružja, mediji, koji su uslovi za fer izbore, javna preduzeća, korupcija, pljačkaške privatizacije, lažne “arapske” investicije, PKB, RTB Bor, Srbijagas, EPS, AirSerbia, Železara Smederevo, besplatni udžbenici, vraćanje otetih plata i penzija – ovo su teme o kojima Skupština treba da raspravlja.

Dva i po sata je predsednik DJB Saša Radulović u ponedeljak na poslednjem zasedanju Skupštine Srbije pred izbore predstavljao dopune dnevnog reda koje se odnose na Kosovo i Metohiju, Briselski sporazum, spoljnu politiku Srbije prema Nemačkoj koja nas pretvara u zemlju jeftine radne snage, migrantsku krizu, zaštitu prava srpskog naroda i SPC u Crnoj Gori, obezbeđivanje besplatnog vrtića i besplatnih udžbenika za svu decu u osnovnim i srednjim školama u Srbiji, vraćanje otetih plata i penzija, ukidanje mini-hidroelektrana, preispitivanje pljačkaških privatizacija i uspostavljanje fer uslova za slobodne izbore.

Nijedan od 40 zakonskih predloga DJB o ovim važnim temama ni ovaj put nije došao na dnevni red Skupštine, baš kao što nije došao ni u prethodne 4 godine rada ovog saziva. SNS-ova okupacija Narodne skupštine Republike Srbije je u potpunosti odustala od kontrole izvršne vlasti i nijedan anketni odbor nije formirala. Samo je klimala glavom i glasala na zvonce na sve predloge izvršne vlasti koja se bukvalno iživljavala nad zakonodavnom vlašću i od nje napravila svoju partijsku krpu.

Vladajuća koalicija je još jednom dokazala da u Skupštini pravi samo privid parlamentarizma i to uz punu podršku svojih sponzora iz EU. DJB je bio u pravu što je bojkotovao sednice ove i ovakve Skupštine.

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar