Саопштењe

ДЈБ: Из Србије се сваке године нелегално извуче четири милијарде евра

Имамо визију суверене, слободне, независне демократске Србије, у којој се власт плаши грађана, у којима имамо фер и поштене изборе, изборе који гарантују смењивост власти. То ни бивше ни садашња власт нису желеле, рекао је Саша Радуловић на данашњој конференцији за новинаре покрета Доста је било у Скупштини Србије.

Он је рекао да имамо рушевину од државе јер се сваке године из земље нелегално извуче око 4 милијарде евра. 

– Србија на субвенције баца годишње преко милијарду евра. Из Фонда за развој смо бацили две милијарде евра. На запошљавање партијских кадрова још милијарду евра. И то је све на ове четири милијарде које се извлаче кроз пљачку – казао је Радуловић. 

Он је рекао да пара има довољно, само се троше на ствари које не треба. 

– Ја сам био министар привреде, пре тога радио сам са Верицом Бараћ, био у тиму људи који је хапсио Мишковића. Док сам био у Влади, подносио сам кривичне пријаве против чланова Владе, и против брата Александра Вучића и брата Синише Малог за малверзације са Вршачким виноградима. Треба из тога да је јасно да за ДЈБ нико неће да избегне лице правде – истакао је лидер ДЈБ.  

Он је навео да је Србија опљачкана у три налета – „црвена пљачка деведесетих, жута пљачка до 2012-е и црна пљачка до данас“. 

– И нико није одговарао. Замислите ни један једини човек. ДЈБ ће прекинути такву праксу. Сви ти људи би радо одробијали две, пет, десет година, само да задрже новац, То код нас неће моћи. Први фокус је одузимање имовине. То „рука руку мије“ то код нас неће моћи. Ми знамо како се контролишу ти токови новца, и то уопште није тешко – поручио је Радуловић, додавши да су посланицима СНС пуна уста приче, сви су им лопови, али нико није процесуиран. 

Како је рекао, катастрофалне мере власти и опозиција која је подстицала мере затварања здраве нације у кућни притвор производе велику рецесију и кризу. 

– Званична статистика запослености остаје на истом нивоу јер власт дели ова три минималца. Већ крајем лета и почетком јесени имаћемо кризу и велики ударац на домаћу привреду због неразумних потеза, кад истекну та три минималца. С друге стране око 200.000 људи који су радили у сивој економији или по привременим и повременим пословима, од увођења ванредног стања изгубило је посао, тј. приходе – упозорио је Радуловић.   

Он је истакао мере које предлаже ДЈБ за домаћу пруивреду, наводећи да је потребно смањити порезе и доприносе за трећину, и то прогресивно. 

– Треба да имамо доступне динарске кредите, и укидање буразерске економије, где само они блиски власти добијају послове са државом. Предузетницима, привредницима је потребно смањење бирократије. Главна помоћ за родитеље морали би бити бесплатни уџбеници и вртићи. Преко 60 посто уџбеника издаје немачка компанија Клет. Она даје повластице наставницима, па се купују лап топови и таблети, подмићује их да изаберу њихове уџбенике. ДЈБ ће прекинути с тим, сви уџбеници ће бити бесплатни, као и вртићи – поручио је он. 

Лидер ДЈБ је изнео да је потребна заштита сваког домаћинства, породице, док су родитељи без посла. 

– Свако домаћинство да добије 10.000 месечно плус 5.000 по члану. Трочлана 25.000 динара сваки месец, четворочлана 30.000 динара. Тиме ћемо уклонити страх од губитка посла и приморати послодавце да пазе како третирају раднике – поручио је Радуловић, рекваши да све то може да се плати, само да је потребна промена накарадног система који гушуи привреду. 

Он је осудио праксу са мини хидроелектранама, нагласивши да три законска предлога ДЈБ стоје у процедури у СКупштини.

– Потребна је измена  кључних закона који ће заувек забранити изградњу ових електрана на нашим прелепим планинским рекама и наложити општинама да све врате у првобитно стање. 

Он је рекао да је Србија пребогата земља, од људи до ресурса, те истакао да нам не треба ничија помоћ, „ни ЕУ, ни Русије, посебно не Кине“. Поново је осудио дешавања у Црној Гори и то како власт из Београда „млако и помирљивим тоном“ реагује на кршења права нашег народа. 

Он је упозорио да је Вучићева власт на страни глобалиста.

– Власт Вучића је дубоко на страни глобалиста и Клинтон и Блер и Меркел и Кина су на тој страни. Он хоће да прихвати преко милион миграната да би могао да задовољи потребе немачких фабрика. Нама треба да схватимо да смо колонизовани и да се томе одупремо. Не секирамо се за цензус, то неће бити проблем за нас. Ми прикупљамо потписе, али ћемо одлучити о изласку, зависи да ли ће се цела опозиција одлучити за бојкот. Немојте наседати на то да сви суверенисти остану ван скупштине, а у скупштини само они који су за политику да ЕУ нема алтернативу – навео је Радуловић.

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Колико дијаспора упумпа живог кеша? И? Онако срамна пропаганда да је унела вирус, да су дошли да се лече….Ништа се променило није, за пропаст петогодишњег плана ’75 кривили су дијаспору? Убацивали љигаве шпијуне (обично попове) да је разбију. Цедили комарце а гутали камилу, распаде се Држава а они и даље авангарда, спаситељи Срба, Хрвата, Словенаца….? То нема ни у Алан Форду. Постоје два начина како се решити багре. Први, усране мотке, блејања по улицама, перформанси, немогућа мисија, најгрлатии 100% њихов човек. Срби никад и ништа нису решили на улици, то су само широки булевари наше пропасти и агоније. Они би поново српско- српски рат, пред очима су вам догађања у Црној Гори, упорно завађање и поделе у Србији. То би хтели глобалисти и њихови сужњи “за шаку Јудиних сребрњака””. Не Роде, то је велика замка и омча на врат Народу који је описменио Европу. Има и друго, чини добро и добру се надај. Нико на туђој несрећи није нашао срећу. То је закон од постања света који је малом мраву и љутоме лаву дао место под сунцем. Вуци кољу овце, а оваца више од вукова? Упорност уместо импулса, ово је маратон.