VIDEO Саопштењe

ДЈБ: Богате земље добијају квалитетне вакцине, а нама шта остане

Заменик председник ДЈБ и народни посланик Бранка Стаменковић рекла је да се јуче у разговору са грађанима Зрењанину уверила да је оно што је у мејнстрим медијима потпуно разведено од онога што народ и грађане интересује и да се највећи број питања односи на економску ситуацију, јер постоји стрепња људи од економске кризе, социјалних немира и штрајкова.

– Друга тема је насељавање миграната у Србији. Покушавамо да објаснимо да су мигранти такође жртве и њихове земље су разрушили и покренули велики талас. У Европи и Западном свету због пада наталитета, имате претњу да ће нестати радне снаге. Велике корпорације су уплашене да ли ће имати радне снаге, код нас у Србији власт води политику тако што потплаћује коропорације, да нам долазе фабрике за мотање каблова, да наши људи раде за 250 евра. Наши људи то неће да раде, они одлазе у Немачку, Швајцарску, Аустрију, и обарају Немцима цену рада. А овде код нас власт има план и договор да тај проблем реши досељавањем миграната. Мигранти кад оду у земље ЕУ, тамо их селектују за потребе њиховог тржишта, а остале враћају у земљу одакле су дошли или у земљу првог уласка, а то је Србија, јер смо им први издали папир. Решење је да се у њиховим земљама прекине са разарањем и рушењем како би могли да се врате кући. Решење није да укинете границе суверених држава, и да бришете осећај припадности породици, држави или народу.

– Грађани изнова постављају питање присилне вакцинације. То је дошло због најављене Бил Гејтсове вакцине врло упитног квалитета. ДЈБ нису антиваксери, али оно за шта се залажемо јесте контрола квалитета вакцина и контрола фармацеутске индустрије. Људи желе да буду сигурни у квалитет вакцине које треба да дају својој деци. Фармацеутска индустрија се отела контроли и престала да плаћа одштете, и уценила владе земаља да саме државе плаћају одштете. Оне немају никакву судску одговорност и питање је који мотив имају да те вакцине буду што квалитетније. Да не причамо да, као код других производа, постоји квалитетнији производ за развијеније земље, а други, лошијег квалитета, за земље трећег света, где се и ми убрајамо. Ништа нам не гарантује да није исти случај са вакцинама. Наша држава није прописала шта вакцина сме, а шта не сме да садржи. Бивша власт је уништила нашу производњу вакцина и принуђени смо да их увозимо. И даље увозимо вакцине које имају живу, друге земље добијају квалитетније, а нама шта остане. Имали смо исто да нам шаљу оне што им истиче рок за шест месеци.

– Не можемо силом уверити људе да треба да приме вакцину. Људи нису неразумна бића, када они буду сигурни да су вакцине безбедне, неће бити против. Моја кума је имала ситуацију да је њено дете имало нежељене ефекте на ММР вакцину, тромбоцитопенију, три месеца је трајала борба. Тек накнадно су јој рекли да је то један од могућих споредних ефеката. Она ће сама рећи да би опет дала детету вакцину, зато људе треба уверити да су вакцине безбедне.

Након Бранке Стаменковић, обратио се и председник ДЈБ Саша Радуловић који је рекао да зна да је велики број људи обесхрабрен и да мисле да се ништа не може променити и да су сви исти.

– Међутим, битно је да знате да све може да се промени, да нису сви исти, да не треба пуно да бисмо уредили Србију. Припремили смо читав сет закона и, ако добијемо власт, ми ћемо спровести све те законске предлоге који су у скупштинској процедури. Уџбеници и вртићи били би бесплатни. Смањићемо порезе и доприносе за трећину јер имамо велику сиву економију, велики број ради на црно, велики број је оних који раде на привременим и повременим пословима. Треба успоставити систем задруга. Кредите давати само у динарима, укинути валутну клаузулу. Могуће је натерати банке да раде у интересу грађана. Могуће је укинути нотаре. Они практично служе за пљачку грађана. Њих је могуће заменити “blockchain” технологијом. Могуће је остварити социјалну заштиту, тако да трочлана домаћинства добијају 25.000 динара, четворочлана 30.000, то је милијарду и по евра годишње, и то је мање него што се данас издваја за социјалну заштиту.

Што се тиче дијаспоре, она може да позове пријатеље и родбину и каже им како да гласају. Уличне промене су увеке биле инструиране са стране, имали сте хулигане, разне УДБЕ и ДБ-ове, никада ништа нисмо добили. Србија је прелепа и пребогата земља за све нас, и за дијаспору која би се вратила у нашу земљу. Ово је маратон, није спринт и зато идемо од човека до човека.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • DJB pokreće prave teme i njima treba otvoreno govoriti
    /
    o pitanju naseljavanja migranata u Srbiji
    Političke partije u Srbiji moraju i trebaju da gledaju interese naroda (mislim i narodnosti) u Srbiji
    a ne da se Srbija pretvori u parkiralište migranata koji ne trebaju industriji Nemačke.
    /
    Partije iz Srbije :
    . ne treba da se ulaguju niti projektu Angele Merkel,
    . niti projektu liberalnog kapitalizma Džordža Soroša koji naseljava 1.500.000 migranata u zapadnu Evropu
    ne samo da bi dobio potrebnu radnu snagu,
    nego DA BI slomio suverenitet zemalja Evrope.
    . partije ne treba da se dodvoravaju NITI civilnim organizacijama kao Helsinki i Amnesti Int.
    koji gledaju svoje političke interese,
    a ne interese naroda u Srbiji
    /
    Otvoreno govoreći ne treba Srbiju naseljavati neobrazovanima,
    niti pustiti niz vodu obrazovane radnike da idu KAO BESPLATNA i obrazovana RADNA SNAGA u Nemačku
    /
    DA SE ekonomija ne sme prepustiti giga firmama Evrope, niti MMF-u , niti bilo kome iz zapadne Evrope,
    one će satrti sve u Srbiji ,
    satrće poljoprivredu + srednja + mala preduzeća ,
    sve će uraditi samo da smanje konkurenciju i maksimiraju dobit.
    /
    Srbija je premala zemlja sa 7,5 miliona stanovnika
    i mi ne značimo AMA BAŠ NIŠTA niti Angeli Merkel, niti milijarderima Evrope,
    niti “civilnim organizacijama”
    /
    mi u Srbiji postajemo besplatno roblje Evropske unije, MMF-a
    i roblje “civilnih organizacija”
    /
    ne smem dalje ni pisati , jer se neće dozvoliti da se objavi.
    Ima tema i treba otvoreno govoriti.