Ауторски текст

ДЈБ су СУВЕРЕНИСТИ

Природно право сваког народа, као носиоца народне суверености је да сам одлучује о својој судбини, да сам својом слободном вољом бира своје представнике којима ће поверити власт, да слободно изрази своју вољу на поштеним изборима као што је обавеза свих да се уздрже од било каквих утицаја на ту вољу.

Природно право сваког човека је да буде слободан и да може да живи од свог рада, као што је обавеза свих да се уздрже од било каквих покушаја поробљавања људи.

Сведоци смо да банкарски глобализам поробљава човечанство и прави свет по мери банака и глобалних корпорација, свет без суверених држава, без демократије, без владавине права, без воље народа, свет без слободе појединца и права људи, свет чипованих и контролисаних људи, свет без достојанства.

Банкарски глобализам контролише централне банке суверених држава и штампање и дистрибуцију новца, контолише војну индустрију, нафтну индустрију, прехрамбену индустрију, енергетику, све природне ресурсе од воде до рудног блага. Банкарски глобализам је власник и управља са свим глобалним медијима преко којих човечанству пласира погодну “елиту” и погодне политичаре. Банкарски глобализам финансира “не-владине организације” које служе за усмеравање демократије и прављење погодне политичке елите која је зарад личног интереса спремна да прода интересе целог друштва.

Живимо у времену када банкарски глобализам оличен у малој групи богатих људи, покушава да да створи Орвелов свет Великог брата. Истовремено, то је и време великих геополитичких промена где слободни људи стају у одбрану своје личности и својих држава. У свим земљама света расте талас отпора управо тих слободних људи против овакве будућности, талас суверенизма.

Суверенизам је ништа друго до борба за очување слободе, демократије, природних права, традиције, религије, културе, државе, љубави међу људима и свих оних вредности које банкарски глобализам покушава да избрише у покушају коначног поробљавања људи.

Суверенизам подразумева достојанствену и слободну државу достојанствених и слободних људи, која сарађује са другим државама али која првенствено брине о свом народу.

Суверенизам подразумева да су односи у тој држави засновани на Уставу, а не на разноразним агендама, које се спроводе у сврху разарања државе и поробљавања људи.

Суверенизам представљају све оне вредности које се не могу ни изразити нити купити новцем, све оно није и не може бити на продају.

Суверенизам је памћење историје и брига о будућности, обавеза да памтимо и право да будемо упамћени.

Суверенизам је Србија и Европа, какву одувек познајемо. Свуеренизам је и Србија у Европи, заснованој на равноправности и узајамном поштовању свих држава.

ДЈБ су СУВЕРЕНИСТИ. А ви?



Саша Радуловић

председник ДЈБ и народни посланик

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Iskreno mislim da vam taj slogan nece doneti bilo sta. To 90% ljudi ne razume. Zaboravljate prosecan nivo obrazovanja onih glasaca koji uglavnom izlaze na izbore. Takodje mantra o Nemackoj koloniji nista vam nece doneti jer narod to ne razume, niti zna kako cete se vi suprostaviti Nemačkoj kolonijalnoj pretenziji. Ono sto je narod razumio a bila je politika DJB, sredjivanje stanja u institucijama, u JP, transparentnost, konkursi, ne političkom zaposljavanju, najbolji da vode preduzeca, zadruge, male i porodicne firme itd…

    • Слажем се. Подржавам вашу политику, али суверенизам није једина идеологија ДЈБ-а. Стављањем једне идеологије у назив листе, помало стављате осталу идеологију у сенку. Мислим да “Доста је било” сасвим довољно говори и аутентично је – кратко и јасно. Поздрав🧡

    • Ma da, i to su razumeli i “nagradili” ih sa 1,5% kada se Radulović kandidovao za predsednika… Ništa ovaj narod ne razume. Nije slučajno što nas vrte 30 godina. Može im se. Jer je ovaj narod glup i nema mu pomoći.

    • Svi koji treba da razumeju-razumece. Oni sa iq preko 80 ce razumeti vise i dublje pojmove i strategije, oni sa iq do 80 ce razumeti sve ostalo, tj ono sto si i sam naveo da ce naead razumeti i da je do sad vec i razumio. Inace, sam iq nema nikakve veze sa obrazovanjem, ne direktne bar. Obrazovanje moze samo nekom pomoci da ispuni svoj lotencijal, ali i da mu blokira potencijal ostvarenja tj stopira razvoj kako duhovni, tako i mentalni ali i emocionalni. No, posto je to duboka tema, da skratim-treba izneti sve, pa ce uzeti za sebe koliko ko bude mogao ali i zeleo… Neke stvari i nisu za svakog…

  • Pravo u centar. Svet se nalazi na prekretnici. Elita je ovom izmisljenom pandemijom postavila pozornicu za veliku promenu nakon koje nema povratka. Sprema se “vakcina” kojom ce nas genetski modifikovati i ako ona prodje nema vise povratka. Ako to ne uzdrma ljude da se pokrenu i nesto promene, nece nista. Zato smatram da je ime liste odlicno i u kampanji treba iskoristiti postojecu svetsku situaciju i pokusati probuditi i privuci ljude da glasaju za listu koja jedina u ovom trenutku nudi spas. Niko nema hrabrosti da se suprodstavi – budite to Vi. Imate moj glas, nadam se i mnoge druge.

  • Teme kojima se DJB bavi jako su dobre, ali
    moderator očajno sporo proverava i pušta komentare.
    Nađite aktivnijeg moderatora, inače vam sajt zaribava.
    /
    Na internet sajtu “Danas” , očigledno se vidi da – ne mogu da smisle DJB.
    Inače , urednik “Danas”-a mnogo je okrenut BBC-u i DW-u,
    a teme BBC-a i DW-a suviše pisane po ukusu “pomija” koje nude liberalne partije.
    Tako da u Srbiji se veoma malo zna o događanjima i EU parlamentu,
    ti tekstovi su u celosti “želje + mišljenja + ispiranje mozga” u skladu sa
    “priručnikom jednoobraznog mišljenja” liberalnog ( slobodnog ) kapitalizma.
    /
    Evropska ekonomska unija , sa svim funkcijama NIJE MILOSRDNA SESTRA,
    NEGO liberalni kapitalizam HIJENA
    /
    Takođe je buđavi sajt “slobodna Evropa” = nikakve slobode
    /
    Komentari su jako dobri , kao i teme kojima se DJB bavi
    /
    Ako se DJB bavi temama o kojima se direktnim jezikom tj. = jezikom BEZ DLAKE NA JEZIKU sme pisati
    onda će partija pridobijati glasače i simpatizere.