Саопштењe

ДЈБ поднео кривичну пријаву због фалсификовања резултата гласања у Нишу

Након што су грађани на друштвеној мрежи Твитер указали на чињеницу да су делови записника са готово свих 176 бирачких места у Нишу писани истоветним рукописом, народни посланици ДЈБ поднели су кривичну пријаву Вишем јавном тужилаштву у Нишу против Н.Н. лица које није члан бирачких одбора на тим бирачким местима, а које је очигледно имало намеру да измени садржину записника дописивањем и допуњавањем већ сачињених записника, фалсификујући на тај начин резултате гласања.

Пошто сваки бирачки одбор има различитог председника и различите чланове одбора који су законом задужени да сачињавају и потписују записник са свог бирачког места, појава истоветног рукописа на свим бирачким местима у Нишу представља очигледан доказ да је садржај записника фалсификован.

ДЈБ је уз своју кривичну пријаву приложио петнаестак записника са итоветним рукописом и предложио Вишем јавном тужилаштву у Нишу да као доказ узме све записнике који су објављени на интернет страници РИК-а, да изврши графолошко вештачење и саслуша председнике свих бирачких одбора у Нишу, као и да идентификује лица која су организовала групу која је извршила кривично дело из члана 161. Кривичног законика, те да против њих покрене истрагу.

Прилог:

– Примери записника са бирачких места у Нишу са истоветним рукописом.

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар