Foto: vakcinacija
Foto: vakcinacija
Здравство Људска права Одбрана Саопштењe

ДЈБ: Присилна и условљенa вакцинација Војске Србије противуставна

Наређење о обавезној вакцинацији припадника војске Србије, као и условљавање напретка у служби поседовањем потврде о вакцинацији представља не само противуставну дискриминацију, већ и потпуно непотребну, штетну и нелогичну меру у прокламованој “борби против коронавируса”. 

Велики број грађана Србије, а самим тим и припадника војске Србије, већ је прележало инфекцију коронавирусом и стекло имунитет природним путем. Осим што је вакцинација потпуно непотребна у оваквим случајевима, Устав Републике Србије и грађанима који нису прележали коронавирус гарантује право да сами одлуче да ли ће се изложити ризику да имунитет стекну природним путем или ће се одлучити за вакцинацију, јер степен ризика од инфекције коронавирусом није исти за све категорије становништва.

ДЈБ се оштро противи присилној и условљеној вакцинацији. Као и сви остали грађани Србије, и припадници Војске Србије морају имати слободу да самостално одлуче да ли ће примити вакцину против коронавируса или не, без икаквих условљавања.

О аутору

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар