Здравство Људска права Саопштењe Социјална заштита

ДЈБ: Власт да престане да малтретира децу претњом тестирањем и онлајн наставом

Суочена с великим отпором јавности увођењу Ковид пропусница и присилној вакцинацији, власт панично тражи начин да бар неким “мерама” остави утисак да нешто ради на сузбијању коронавируса. Као и у протеклих годину и по дана, најлакша мета су им ученици основних и средњих школа за које су сад смислили обавезна тестирања под претњом преласка на онлајн наставу.

ДЈБ упозорава власт да се више не игра с будућношћу наше деце која су већ неповратно изгубила годину и по дана редовног школовања и преко потребне социјализације. Школска деца су најотпорнија на коронавирус и у случају заражавања имају изузетно благе симптоме, а ризик од компликација је занемарљиво мали и односи се само на већ имунокомпромитовану децу за коју је једино и потребно осмислити посебне мере заштите. Редовно тестирање школараца довело би до вештачке индукције панике у јавности, а деци би школска година поново била поремећена и практично изгубљена.

Сва деца која немају никакве симптоме треба редовно да похађају наставу, а у случају појаве симптома треба да остану код куће – баш као што је то од памтивека била пракса у нашем школству.

ДЈБ је једина релевантна политичка опција у Србији која је устала против неразумних и ненаучних мера и медијске хистерије у вези са коронавирусом и то од противуставно уведеног ванредног стања до данас. ДЈБ су Суверенисти. Слобода или ништа.

О аутору

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар