Саопштењe Спољна политика

Скандалозна и срамотна резолуција ЕУ парламента против СПЦ

Након 30 година финансирања тзв. “невладиних” организација које су се у Србији бавиле промоцијом аутошовинизма, разградње породице и уништавања било каквог осећаја припадности својој држави и народу, Европска унија у недавној резолуцији ЕУ парламента лицемерно осуђује сам темељ и стуб отпора тој погубној пропаганди – Српску православну цркву.

ЕУ парламент у резолуцији каже да је “забринут због покушаја православне цркве у земљама као што су Србија, Црна Гора и Босна и Херцеговина, а посебно у њеном ентитету Републици Српској, да промовише Русију као заштитницу традиционалних породичних вредности и учвршћује односе између државе и цркве”. Истовремено се ЕУ комисија позива да “пажљиво прати активности у верским институцијама, те да, према потреби и ако постоје докази, предузму мере, између осталог, ускраћивањем финансијских средстава или одузимањем лиценци сродним институцијама”.

Европска унија одавно је напустила идеју о економској сарадњи држава Европе и претворила се у пројекат брисања граница суверених држава у име што лакшег стицања профита глобалних корпорација и банака, пројекат у коме суверене државе и народи више неће постојати, већ ћемо сви бити сведени на економске робове и потрошаче. Свако ко се противи тој погубној будућности која је намењена свим државама Балкана за ЕУ, а пре свега за Немачку која доминира ЕУ и Балкан сматра својом интересном зоном, постаје непријатељ ЕУ. 

ДЈБ већ дуго упозорава на погубност званичне политике Србије о тзв. приступању ЕУ, јер Брисел ту шарену лажу користи како би се изнова мешао у начин на који водимо и уређујемо своју државу. Србија не сме да се одрекне своје суверености, већ да тежи сарадњи са свим осталим државама света без приступања том глобалистичком пројекту. Отворени напад на СПЦ кроз резолуцију ЕУ парламента само је још једна потврда да прикључивање ЕУ није у интересу државе Србије и српског народа.

ЕУ није Европа. Европа је континент са преко пола милијарде људи. Винча је колевка европске цивилзација. И Србија и Русија и Француска су Европа. ЕУ су бирократе које седе у три града у Европи: Бриселу, Стразбуру и Франкфурту где се штампа евро. Европи је потребна сарадња суверених држава, а не диктат ЕУ бирократа који раде у интересу банака и глобалних корпорација и супротно интересима Европљана.

О аутору

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар