Саопштењe Спољна политика

Дубоко погрешна одлука власти да Србија гласа против Русије у УН

Јучерашње прикључивање Србије земљама које су у Уједињеним нацијама резолуцијом избациле Руску Федерацију из савета УН за људска права представља дубоко погрешну одлуку актуелних српских власти која би нас могла изузетно много коштати у напорима да одбранимо Косово и Метохију.

Сукоб у Украјини није сукоб између грађана Украјине и Русије, већ сукоб између НАТО и Русије који се дешава преко леђа и живота грађана Украјине. Марионетски политичари у Украјини су предали суверенитет сопствене земље у руке страних амбасада које користе Украјину и њене грађане као топовско месо за обрачун са Русијом. Србија не треба да стаје на страну НАТО у овом сукобу.

Након оваквих потеза српских власти, постоји опасност да Руска Федерација одустане од свог права вета у Савету безбедности по питању одбране Косова и Метохије када је реч о интересима Републике Србије, што би лако за собом могло повући и Кину. 

Остаје нам и даље нада да ће Руска Федерација овај потез актуелне власти Републике Србије схватити као резултат огромних притисака Европске уније на Републику Србију, као и да то није глас народа Србије.

Под какве год притиске да ЕУ ставља Србију, Србија би морала остати уздржана. Уколико је власт у Србији овим потезом ослабила позицију Србије у одбрани Косова и Метохије, то јој ни народ ни историја неће опростити.

О аутору

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар