Beograd Politika Saopštenje

Dosta je bilo i Dveri potpisali su deklaraciju o saradnji na lokalnim izborima raspisanim za 4. mart

U okviru potpisane deklaracije, dogovoren je zajednički izlazak na lokalne izbore u Beogradu i Boru na listi čiji je naziv “Da ovi odu, a da se oni ne vrate“.

Dosta je bilo i Dveri potpisale su deklaraciju polazeći od činjenice da je partokratski sistem duboko ogrezao u kriminal, korupciju, potpuno odsustvo odgovornosti, kao i da su svi ostali politički subjekti participirali u vlasti i čine deo tog sistema.

Uz puno uvažavanje različitih ideologija i pogleda na različita društvena pitanja, podrazumevajući punu saglasnost oko demokratskog sistema vlasti, nezavisnih grana vlasti i institucija sistema, slobodnih izbora, slobode medija, pravne države, vladavine prava i slobode i prava svakog pojedinca, glavna zajednička tema kampanje i tačka okupljanja Potpisnika deklaracije je borba protiv korupcije, partokratije i partijske parazitske države.

Ta borba protiv korupcije i partijske države podrazumeva borbu protiv partijskog zapošljavanja, burazerske ekonomije, nameštenih tendera, partijskog reketa, pretvaranja srbije u zemlju jeftine radne snage, borbu za potpunu transparentnost države, privatnost građana, javne konkurse, odgovornost države prema građanima i uvođenje potpune odgovornosti svih javnih funkcionera i državnih službenika.

Ova deklaracija je temelj svakog sporazuma o tehničkoj, predizbornoj saradnji. Potpisnici deklaracije će imati svoje posebne odborničke klubove nakon sprovedenih izbora i potpuno samostalno i nezavisno voditi svoju politiku.

Osnovni princip saradnje potpisnika deklaracije je baziran na zajedničkoj borbi protiv korupcije, čiji su ključni elementi sistem odgovornosti i potpuna transparentnast države na svim nivoima.

Potpuna transparentnost odnosi se na sve organe državne uprave, sva javna preduzeća, zavode, ustanove, sve direktne i indirektne korisnike budžetskih sredstava, kao i sva privredna društva i druga pravna lica u kojima država ima većinsko vlasništvo i sadrži:

  1. Za svaki dinar mora da se zna na šta je potrošen, po kom ugovoru i kom pravnom licu je izvršena uplata, za sve javne nabavke objavljena sva dokumentacija
  2. Broj zaposlenih po svakom osnovu, sistematizacija radnih mesta, merila radnog učinka, javne biografije svih rukovodilaca, javni konkursi
  3. Popis i procenu vrednosti pokretne i nepokretne imovine, svih dugovanja i potraživanja, svih sudskih sporova

Potpisnici deklaracije se obavezuju da neće praviti predizbornu ili postizbornu koaliciju, ulaziti u vlast, direktno ili indirektno preko direktorskih, zameničkih i savetničkih mesta u javnom sektoru, sa SNS, strankama koje su u koaliciji sa SNS na bilo kom nivou i drugim strankama vladajućeg režima.

Potpisnici deklaracije se obavezuju da neće praviti predizbornu ili postizbornu koaliciju, ulaziti u vlast, direktno ili indirektno preko direktorskih, zameničkih i savetničkih mesta u javnom sektoru, sa bilo kojom političkom organizacijom koja na bilo kom nivou vlasti ne poštuje princip potpune transparensti.

SKMBT_22318011912440

Dosta je bilo

Dosta je bilo

59
Ostavite komentar

avatar
2500
32 Comment threads
27 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
43 Comment authors
GoranSavaBiljanaalbatros.budalaslobodan beogradjanin Recent comment authors
najnoviji najstariji
Zemara
Gost
Zemara

Bravo ali ipak ovaj narod nije dorastao niti zeli promene tako da nemam prevelika ocekivanja. Daj boze da gresim

Jovan
Gost
Jovan

Trenutno najbolje moguće…Sada puno sreće. Trebaće…

Pera+Moler
Gost
Pera+Moler

Bravo.
Imate moj glas.

Milan_1970
Gost
Milan_1970

Bravo. Ovo sam preporučivao odavno. Gde mogu potpisom da podrzim listu na Novom Beogradu ili Starom gradu? I kada?

DJB Stari grad
Gost
Zorica

Na Starom gradu u ul Nikole Spasica br 3, 19.01-22.01, od 10-20h.

Dosta je bilo
Gost
Dosta je bilo

Milane, imate ovde spisak svih lokacija: https://twitter.com/DostaJeBilo/status/954382855521603584

Branka Stamenković
Gost
Branka+Stamenković

Novi Beograd: blok 29a, prekoputa Arene, Bulevar Zorana Đinđića 73, lokal br. 4. Lokal bukvalno gleda na telefonsku centralu, koja je nekad bila usamljena na livadi (ko se seća, pre izgradnje bloka 29a), a sad je okružena zgradama.

Ivan
Gost
Ivan

Na koji način će se vršiti raspodela potencijalnih mesta u Skupštini grada? Dveri mi smetaju, ne sviđa mi dosta toga, pa ne bih da moj glas potpomogne njihove stavove.

Baša Mrkalj
Gost
Baša Mrkalj

Po zadnjem istraživanju Dveri imaju bolji rejting od DJB. Tako da treba biti manje nadmen.
Istražinja su pogrešila za DJB onomad za republičke izbore, ali su uglavnom tačna.

dragan187
Gost
dragan187

glasam za ovaj pakt jer svi ostali su bili na vlasti.

olgavracar
Gost
olgavracar

bravo Radule, bravo Bosko….uradili ste dobru stvar…Svakako imate moj glas, mada…ne gajim velika ocekivanja….Mislim, dok se mediji ne oslobode, niko nema sanse protiv vladajucih.

Marko M
Gost
Marko M

Transparentno i odgovorno. Puno srece.

Branko
Gost
Branko

Bravo.
Ovim ultraliberalima kojima smetaju Dveri finansiram iseljavanje u Svedsku.

Ana
Gost
Ana

Šta vam znači ovaj komentar? Ne smetaju Dveri samo ultraliberalima. Branko, mogu ja da se iselim u Švedsku sutra bez vaše pomoći, ali ja mislim da cilj DJB-a nije da se njihovi glasači isele u Švedsku već da ostanu ovde i glasaju za njih da bi ova zemlja postala kao Švedska ili Norveška. Da niste malo pobrkali lončiće?

Duschman
Gost
Duschman

Sa Dverima je opštenje malo grublje što se i vidi po komentarima. Meni je dovoljna 🍕 ja ću samo do Madžarske dok ne prodje tajfun sa istoka.

Derr Spiegl
Gost
Derr Spiegl

Jel može malo južnije? Šaljem odmah račun.

Baša Mrkalj
Gost
Baša Mrkalj

Oni su već prešli u PSG. Podržavam koaliciju. Pojedinačno ne bih glasao ni za jednu opciju, ali ovako vrlo rado.

Duci
Gost
Duci

Šteta što je DJB doveo sebe u situaciju da treba da pravi koalicije (bilo sa kime). Kao što neki put rekoh – DJB-u su potrebni ozbiljni marketing konsultanti…

Sledeći put kada nekog kritikujete razmislite još jednom da ne bude da se zadesi isti slučaj, kao što je bilo sa PSG i objašnjavanje koalicije sa DS i SDS svojim glasačima.

Sinisa
Gost
Sinisa

Trebalo Vam je puno vremena da shvatite da ste sustinski jedina opozicija ovom paktu stranaka i istih ljudi, koji su od devedesetih godina a neki i duze, gospodari Srbije.
Zelim Vam sve najbolje u iskrenoj nameri da srusite ovaj pakt koji je Srbiju opustosio, i naneo joj nesagledivu stetu.
Da li ce gradjani Srbije razumeti sta Vam je namera, ostaje da se vidi, nazalost vlada velika konfuzija u stanovnistvu.
Sve najbolje!

Marko
Gost
Marko

Šta Dveri misle o obaveznoj vakcinaciji? Šta Dveri misle o gej paradi u Beogradu? Šta Dveri misle o evoluciji?

Morate da znate da je ovo jako rizična odluka. Prosečan glasač Dveri je potpuno drugačiji od prosečnog glasača DJB. Mnogi ne žele da podržavaju jednu nacionalističku, diskriminatornu i anti-civilizacijsku stranku. Pa makar to bilo i na lokalnim izborima.

Stanko
Gost
Stanko

…sta Dveri misle o korupciji?sta Dveri misle o 83.000 jelci?sta Dveri misle o narko dilerima?
Mislim da treba reci da su Dveri samo konzervativana opcija,za razliku od sovinista,npr. SRS.
Ko zeli ,moze da obrati paznju na recnik koji koristi B.Obradovic,a koji Seselj.

Miloš
Gost
Miloš

Tačno tako, postoje suštinske razlike koje je potrebno shvatiti..

Marko
Gost
Marko

Dveri o korupciji i jelci misle isto što i PSG, Narodna, DS itd. Jako su bitni stavovi Dveri koji se NE poklapaju sa stavovima DJB i za koji dajemo glas kada zaokružujemo njihovu listu.

To da Boško ima blaži stav od Šešelja mi nije neki uspeh kada je Šešelj uz Miloševića najgore zlo koje je zadesilo Srbiju u istoriji i koje je iznedrilo Aleksandra Vučića.

Stanko
Gost
Stanko

Jako je bitna politicka volja da se prekine sa korupcijom,koju PSG,DS i drugi,nemaju nameru da ispolje,barem za sada.

Petar
Gost
Petar

Za vakcinaciju ne znam,jer me ne zanima s obzirom da nemam pare niti sanse da imam porodicu. Protiv sam gej parade bio i ostao. Evolucija me ne zanima vec samo sadasnjost i buducnost i potpuno mi je nebitno pitanje (doduse kao i gej parada koja kosta poreske obveznike). Inace sam glasac DJB i uvek sam govorio da mi se podrska Gej populaciji ne dopada ali politka je kompleksna stvar pa se ne odlucuje samo na osnovu jednog parametra. Smatram da je isto i sa Dverima, vise dobrih nego losih strana imaju (ja sam npr ateista) ,a ovom nasem slucaju, one se savrseno poklapaju sa onim sto svako sa dva grama mozga zeli i gde je sustina problema. A to je ekonomija,korupcija i kriminal. Budite ubedjeni da ce svi da olabave onog trenutka kada ima vise novca i sigurnosti i da je moguce da promene svoje stavove. A dodao bih, onaj ko je slusao Dveri o pitnaju gej populacije zna da su protiv parada,ali ne i protiv samih osoba ove orijentacije,zapravo se zalazu da imaju zajednice, nasledna prava i sve ostalo sto naravno i treba da imaju. Ali to je sada sasvim drugio pitanje i totalno sporedno i nebitno pored aktuelnih i gorucih problem

Ana
Gost
Ana

Trenutno ste izgubili gomilu glasača, koje nikada više nećete povratiti, a to su između ostalog u velikom broju i oni koji su vas doveli u Parlament. Na ovim izborima ćete dobiti glasove onih koji inače glasaju za Dveri, a izgubićete glasove određene grupe svojih glasača koje ne možete ni na koji način ubediti da glasaju za Dveri. Možda će vam se to na ovim izborima isplatiti, ali ja ne znam šta mislite da radite nadalje. Jedna stranka mora da ima svoj jasan identitet, vi ga od ovog časa više nemate.

Marko M
Gost
Marko M

Ana, obzirom da ste očigledno vidoviti, pored toga što ste dobronamerni, da li može neka sportska prognoza za kladionicu? Nema razloga da posecujete sajt političke opcije koju ne podržavate. Hvala.

Ana
Gost
Ana

Marko M, pošto ste vi, naprotiv, vidoviti i uspeli ste da shvatite da ne podržavam DJB, evo odgovora za vas: Da, podržavam DJB, i da, vaš način opštenja je tipično fašistički, ovde je ulaz verboten za sve koji ne podržavaju Dveri. Sram vas bilo!

Dosta je bilo
Gost
Dosta je bilo

Jel može bez prepucavanja? DJB i Dveri imaju različitu ideologiju i nema načina da ih pomirite ili da dokažete da je vaša bolja od tuđe. Razlike ostaju i ubuduće a sada smo odlučili da sarađujemo na stvarima koje nas spajaju. To su transparentnost, partokratija, korupcija i kriminal. Ujedno su to i najvažniji problemi koji muče građane. Kad to rešimo, lako ćemo da se dogovorimo oko ostalih stvari.
Ana, ako podržavate LGBT i pravo na različitost, onda podržite i različite ideologije koje su se udružile u borbi protiv većeg zla. Niko tu ne odustaje od svojih principa ali ćemo razlike da ostavimo po strani dok ne obavimo važniji posao.

Ana
Gost
Ana

DJB., ja ne podržavam LBGT zbog prava na različitost, već ih podržavam na isti način kao što podržavam sve ugrožene i manjinske grupacije u društvu, ne zato što bilo kojoj od njih pripadam, nego zato što je danas civilizacijski imperativ razumeti da su to osetljive i ugrožene grupacije koje moraju imati apsolutno jednaka prava kao i one većinske i neugrožene. Ali nije bitno šta ja podržavam: VI STE TI koji podržavate LBGT i pravo na različitost i to želim da istaknem da ne bi slučajno neko pomislio da ste se te podrške sada, zbog tehničke koalicije sa Dverima, odrekli. A imam mnogo razloga, sudeći prema ovim komentarima, da verujem da su se mnogi poradovali da je upravo tako. Razlike možda možemo da ostavimo po strani dok ne obavimo važniji posao, ali vi bolje razmišljajte o tome kako da ne izgubite svoj identitet i kako da ubedite glasače koji su glasali za vas zbog onog što jeste da nećete praviti nikakav ustupak necivilizacijskom promšljanju. I mislim da ste kolektivno zanemarili koliko je simbolika u politici važna, ali sada je kasno da se o tome priča.

Mladen
Gost
Mladen

@Ana,

Pre svega, hvala što se pojasnili vaše stavove. Kad se nešto agresivno nameće kroz (kontrolisane) medije, a suprotno volji većine (demokratija, šta to beše?), to nije imperativ ni civilizacijski pomak, već jedan propagandno-psihološki rat sa ciljem da se podigne prag tolerancije za svakojaki nemoral u društvu. A kad se to desi, od tog društva ostaju „samo dugmići“, da se slikovito izrazim. Inače, to što je neko u većini, ne znači da je neugrožen. Naprotiv! Parade seksualno devijantnih vređaju, izazivaju nelagodu i gađenje kod normalne, većinske populacije. Kako vas to ne sekira i gde nestadoše njihova prava? Šta beše sa geslom, parafraziram: „Sloboda jednog prestaje tamo gde počinje patnja i ugroženost za druge?“ Ko je tu zapravo žrtva, razmislite malo?

Petar
Gost
Petar

Bravo Mladene. Prosto je neverovatno da postoje ljudi koji ovo ne vide. Da sam pripadnik LGBT-,podrsku javnosti bih prodobio saradnjom i pomoci umesto guranjem prsta u oko. Ko bi mogao da ima nesto protiv njih da su novac trosili na porodilsta, na nauku, siormasne ili na resavanje zajednickih problema? NIko. Bio sam potpuno indolentan prema njihovom pitanju ali svojim akcijama su me usmerili u drugu stranu, da ih vidim kao nesot negaitvno i pogresno. Ali sve je to potpuno sporedna stvar . LJude izbacuju iz stanova (koje god da su seksualne orijentacije), nemaju novac za prezivljavanje, nemaju prava pred sudom i partijskom policijom, zemlja se rasprodaje godinama….meni su to prioritentni problemi

Branko
Gost
Branko

Ja sam glasao za DJB i glasacu i dalje zato sto mi se svidjaju ljudi i glasam prvenstveno za ljude, koji deluju da imaju znanja i sposobnosti da se uhvate u kostac sa ekonomskim problemima, koji su nam sada najpreci i verujem da je tako sa vecinom glasaca DJB, iako ne delimo neke liberlane stavove DJB. Verujem da ima dosta glasaca DJB koji bi, kao i ja, glasali za Dveri da Dveri imaju ozbiljniji kadar kao u DJB. Za nas je ovo koalicija pun pogodak. Stoga ce DJB ovim potezom izgubiti cirka 1% glasaca.
P.S.
Nada se da ce podrzavaoci gej parade da se isele iz Srbije, nista vredno necemo izgubiti.

Zeljko
Gost
Zeljko

@Ana, i ostali iskljucivi komentatori, DJB nema svrhu da postoji sa narednih 30 godina sa 10% „stabilnih, tvrdokornih pristalica“, bez potencijala za koaliciju. Mi zelimo izvrsnu vlast, a za to je potrebno 50%+1 ili koalicija. Prosto mi je fascinantno koliko ljudi ulece sa mrznjom prema saradnji. Gde je bila ta beskrajna doslednost na predsednickim izborima? Ah da, otisla Jankovicu i Belom. Ne kazem da ste tada Vi licno glasali za nekog drugog, a ne Radulovica, ali vecina jeste. I sad ta ista „vecina“, ne zeli trunku kompromisa da napravi i soli pamet stranci. Ako ste posmatrali skupstinu iole, mogli ste videti da su Dveri uz DJB realno jedina stranka koja doprinosi raskrinkavanju i obesmisljavanju ovog nakaradnog sistema. Negde se mora napraviti i kompromis u zivotu, ali negde se mora i promeniti stanje na terenu. Vi birajte da li ce vas kompromis otici u ruke Djilasa ili koga vec, ili ka ljudima koji imaju neku ideju o drugacijem zivotu u Srbiji, i kojima treba podrska da bi na terenu promenili stvari (jer kroz medije ne mogu). Svaki glas je vazan, svaki glas daje vetar u ledja ljudima koji se bore, ne zaboravite to. Na terenu, ili ako hocete „iznutra“ stvari zapravo mogu eksponencijalno da se promene u korist nasih ideja. Za to je potrebna siroka podrska, a ne tvrdoglavost.
Puna podrska saradnji, i samo napred!

Ana
Gost
Ana

Želko, ja ne znam uporniju pristalicu DJB-a od sebe, od samog početka (ali bukvalno), jer mi je odmah bilo jasno o čemu se radi. Tako da je vaš komentar upućen meni bespredmetan. Naprotiv, moje razočarenje ovom koalicijom (i ne samo moje) bi trebalo da vas zapita i zamisli. Što se tiče ovog što se naveli, mogu vam reći da su svi ljudi iz mog okruženja glasali za DJB i Radulovića na SVIM izborima i da nikada nisu glasali za Jankovića, a za Belog niko ne bi ni pomislio da glasa, jer je Beli za nas samo ružan vic.

Ja se, recimo, pitam sledeće: ako bismo svi prešli cenzus, šta je sprečavalo DJB i Dveri da zajedno participiraju u eventualnoj vlasti (ukoliko se, kako kažu, slažu oko osnovnih prinicipa), a ne da unapred prave koaliciju i da time odbiju i jedno i drugo biračko telo? Kažete da je svaki glas važan, slažem se, ali sam sigurna da će mnogi od tih glasova koji su mogli pripasti DJB-u otići listi Ne davimo Beograd. To već vidim.

ja verovatno više neću učestvovati u ovim diskusijama jer sam rekla sve što sam imala i ne želim više da govorim protiv ovakvog razvoja događaja budući da to više nema svrhe. Samo apelujem na DJB da umesto nekog slavodobitnog ponašanja na sve načine pokuša da ubedi one koji odustaju od njih da to ne čine. Nemam savet kako to da urade, ali mislim da je to neophodno.

Petar
Gost
Petar

Kako je moguce da se tako samoinicijativno proglaseni svestan glasac DJB pita ono iz drugog pasusa? Ocigledeno da niste svesni koliko apstitnenata veruje da DJB ne moze da predje cenzus, usled kontinuirane propagande koja ih ignorise ili omalovazava. Na isti nacin kao sto su ignorisali dveri i pustili ih onda u skupstinu za 1 (neverovatno) glas.

Taj koji daje glas listi NDB i zasluzuje da ga AV arci i satire zauvek. Moje zivotno iskustvo govori da su iskljucivost i nemogucnost da se vidi sira slika obicno rezervisani za najzatucanije slojeve stanovnistva a ne za one koji bi trebali da drustvo vade iz blata.

M.M.
Gost
M.M.

Odličan potez! Najzad se stavlja fokus na goruće probleme grada Beograda i države Srbije. Aždaja u vidu partokratije koja guta pare i uzima od svojih gradjana sve sto može! Dveri imaju svoje stavove koji svakako nisu u skladu sa politikom DJB, ali su isto tako stranka koja je privukla neki novi talas glasača koji su duboko razocarani svim ostalim “gradjanskim” opcijama. Zajednicki nastup trenutno jedine dve ozbiljnije opozicione opcije (ima i drugih, ali smo ih se nagledali na vlasti u nekim prethodnim ciklusima) je motiv više i za glasače. Šteta sto i neke druge stranke ili pokreti nisu pristali na saradnju poput NDBG. Mnogo isluženih političara poput hijene kruže oko grada i čekaju svoju priliku da otmu još. Često se potencira da Dveri imaju profašističke stavove, ali kada ih malo bolje pratite videli bi da je mnogo toga samo jedna velika medijska hajka i ništa drugo. Najbitnije je ostvariti odličan rezultat u Beogradu i možda doći najzad u priliku da kao koalicioni partneri sa drugima promene način funkcionisanja vlasti. Ja ne mogu da zamislim situaciju da sve bude transparetno i da najzad znamo gde se pare troše, maltene mi nemoguće da poverujem u to. Eto dokle nas je dovela politika poslednih 30 godina da nam je neshvatljivo da gradjani znaju gde se troše njihove pare! Nadam se da ovo učešće bude uspešno. Još jednom pametan potez i sada samo pametno u kampanju.

Zoran
Gost
Zoran

Znači sa partokratskim Murtama nećemo u predizbornu koaliciju, ali posle izbora može, samo da nam daju časnu pionirsku, da će se promeniti.
I kako se takva postizborna saradnja, uklapa sa sloganom – Da ovi odu, a da se oni ne vrate?
U vezi Dveri sam već rekao šta mislim, jedino mogu da kažam, da se grdno vara svako, ko misli da DJB može njih da prefarba u svoje boje, već će se pre desiti obrnuto.
U atmosferi skoro potpune medijske blokade, šanse za dvocifreni rezultat su ravne nuli, jedino je sada cenzus dostižan, što je od početka očito bio cilj i jednima i drugima.
Nisam ni previše iznenađen ovim savezom, ali jesam donekle razočaran, jer DJB nikad nije bio anticivilizacijska stranka, kao ovi klerikalci.

Dosta je bilo
Gost
Dosta je bilo

Kod nas ne pale „čiste pionirske“, sve na šta pristanu će morati da pokažu na delu inače mi ekpresno napuštamo vlast ako se to ne desi. Dveri uopšte ne pokušavamo da prefarbamo, ovo je tehnička koalicija samo u vezi onih pitanja o kojima se slažemo (transparentnost, partokratija, kriminal i korupcija) a sve ostale razlike ostaju da budu razlike stim što ih sada ostavljamo po strani jer imamo važniji posao a to je promena ove nakaradne vlasti.

Stefan
Gost
Stefan

Po ovome, DJB daje svoju podrsku Dverima samo i samo ako Dveri postuju proncipe DJBa. Ili, jedna stranka je podrzala vase crvene linije. Na stranu ovi izbori, to je dobar potez. Da je da svi imaju ovakav stav o crvenim linijama, mi ne bi imali problem.

Ostaje pitanje: da li Belom, NDMBG, PSG, kojima ste nudili saradnju, ove crvene linije smetaju, pa su zbog toga odbili saradnju?

Dosta je bilo
Gost
Dosta je bilo

Mi smo svima ponudili iskrenu saradnju. Ne možemo da tvrdimo u potpunosti da nam je jasno zašto nisu prihvatili jer se radi o pokretima sličnih programa tako da je možda bolje njih da pitate.

Bogdan
Gost
Bogdan

Bravo! Slogan vam je toliko jak da nemam reci. Najmanji zajednicki sadrzalac vam je da ste jedina opozicija koja je radila svoj posao u skupstini. Samo napred!

samuilo+samarićanin
Gost
samuilo+samarićanin

Na žalost nisam glasač na izborima za odbornike SG u Beogradu, ali očekujem učvršćivanje, i jačanje saradnje u NS, pa i proširenje saveza, ali ubrzoz i izradu detalja koalicije na republičkom nivou, naročito ako i samo ako, pod uslovom dvocifrenog rezultata 4.marta. Još ukoliko krunišete census ulaskom u vlast, očekujem teške pregovore sa PSG i DS…, puna podrška i očekujem zajednička saopštenja, javne nastupe i podrobniji rad na promeni percepcije naroda o političarima, javnom dobru i opštem intersu. Mudro radite na odnosu prema narodu/građanima/biračima/poreskim obveznicima…

Sumadinac
Gost
Sumadinac

Podrska! Nadam se samo da ce ndvmbgd da se predomisli da ne bace svoje glasove vucicu

Duschman
Gost
Duschman

Zaokret u desno…. 😷 🎲🔚

Miloš
Gost
Miloš

Puna podrška za potez. Mislim da se ovime umanjuje rizik od ostajanja ispod cenzusa i jednih i drugih, a bićete dovoljno bitan faktor u formiranju vlasti, ako se prođe dobro na izborima.

Spike
Gost
Spike

Za mene su zastupnici nacionalistickih ideja krvi i tla neprihvatljivi u bilo kom agregatnom stanju. Kako jednom rece Radulovic, objasnjavajuci zasto ne zeli u koaliciju sa DS i slicnim partijama: „Ne mozete da pomesate prljavo i cisto i da dobijete cisto“. Ako mislite da cete paktom sa ljoticevskim ehom da napravite korenite i sustinske promene – hvala, ali ne hvala. Srecno vam bilo.

Nele
Gost
Nele

Svaka čast, veoma smeo potez, ali mislim da ovo što je ostalo ovde od nazovi inteligencije nije doraslo za ovakve stvari. Oni se urtkuju da revitalizuju žute, i mislim da od nas nema ništa. Čestitam još jednom, mnogo sreće.

Tanja
Gost
Tanja

Bravo,bravo,baš se radujem.Ovi oko mene su svi oduševljeni.
Treba na sve lokalne izbore da izlazite zajedno.
Nadam se da ćete vi biti taj Dark horse na ovim izborima,taj konj iznenadjenja!
Idemooo,DOSTA JE BILO!!!

Bane
Gost
Bane

Imate punu moju podrsku. Jedino zameram to sto pred novinare nisu izasli Biljic i Nogo, jer oni predstavljaju beogradske odbore. Voleo bih da se manje eksponira Sasa Radulovic, vec da pusti neke druge, izgledacete manje liderski.

Marko Lučić
Gost
Marko Lučić

Tehnička koalicija je napravljena za sve lokalne izbore u Srbiji.

Ivan
Gost
Ivan

Čestitam na visokoj svesti o trenutnoj situaciji! Samo se plašim da većina biračkog tela to neće prepoznati na pravi način, kao što je bio slučaj na predsedničkim izborima. Ja se i dan – danas upinjem da nekim pismenim ljudima objasnim zbog čega DJB nije podržao ni Jankovića ni Jeremića, zbog čega je pružena tehnička podrška Belom, zbog čega se Radulović na kraju kandidovao… Izdržite!

Ognjen
Gost
Ognjen

Mislim da je ovo bio pravi i iskreni potez kako od DJB tako i od Dveri. Na moj glas kada su u pitanju republicki izbori i lokalni u mom gradu mozete uvek da racunate.

Bocko KG
Gost
Bocko KG

BRAVO i hvala Vam! Hvala Vam što nam dajete nekakvu nadu da možemo da živimo u ovoj zemlji! Poruka svima, pogledajte ove tri tačke Deklaracije, dobro! Tako se gradi pravo građansko, demokratsko transparentno društvo!
BRAVO i hvala Vam još jednom!
Samo pogledajte onu „drugi i treću stranu“. Spojilo se i kuso i repato samo sa jednim ciljem. Vlast, vlast i samo vlast! Pokazali su kako se vlada, a kako je to bilo? Potpuno isto kao i AV, apsolutno isto, sem ruku na srce bez ubijanja političkih protivnika. Ali zar je to razl0og zbog kojih im treba dati ponovo šansu! NE.

Svaka čast na sloganu: DA OVI ODU A DA SE ONI NE VRATE !!!

Bez mane, svaka čast!

slobodan beogradjanin
Gost
slobodan beogradjanin

Rekao bih prvo pozitivno politicko iznenadjene za bgd izbore
da imate mesto za davanje potpisa koje mi je blizu, dosao bih
ovako nemogu patim od bolova u nervima nogu-kicma

albatros.budala
Gost
albatros.budala

Apsolutna podrska za koaliciju. U nakaradnoj zemlji kao sto je Srbija ideologije ne igraju nikakvu ulogu, sve se svodi na licno postenje. Sta meni znaci sto je SPS za ulazak u EU kad svakim svojim delom pokazuju suprotno? Sta mi znaci sto je SRS za borbu protiv korupcije i kriminala kad kradu izbore i rade za vucica? Zasto bi mi bio problem sto DJB i Dveri nemaju isti stav o gej paradi kad ni svi gejevi nemaju isti stav o njoj? Ako se opamete Ne davimo i Beli, ova koalicija moze da bude cak i pobednicka

Biljana
Gost
Biljana

Nemojte da vas obeshrabruju ovi što kažu da sad neće glasati za vas jer ste u koaliciji sa Dverima! Meni su i oni sasvim ok za koaliciju i šteta što sa vama nije još Jeremić (zbog njegovog iskustva u diplomatiji).
Ne znam zašto Dveri proglašavaju fašistima. Meni se dopadaju njihovi stavovi oko toga da treba da se očuva porodica a činjenica je da mnogo toga sad ide u upravo suprotnom pravcu. Pratim vas od početka i pre početka (od kad je Radule bio ministar, što mu ni najmanje ne zameram jer mislim da ste tako imali prilike upoznati se sa sistemom iznuta, da bi danas sutra znali bolje šta vas čeka).
Protiv LGBT nemam ništa protiv. Ipak procenat stanovništva koji oni čine je toliko mali da bi to sad nekome bio opredeljujući faktor i da zbog toga recimo ne glasaju za ovu koaliciju, to je zaista smešno.

Sava
Gost
Sava

Mislim da je u ovom trenutku totalno nebitno da li će Srbija krenuti levo, desno ili centralno. Bitno je da krene. Tako da joj nije potrebna ideologija, već pošteni ljudi. Za Dveri mislim da su ih suviše satanizovali. Napad u skupštini (laž), napad na novinarku pinka (komedija), napad na Martinovića (a kako drugačije?) i to je više bilo davanje do znanja da postojiš. DJB su očerupali mangupi iz kruga dvojke, izgubili su glasače,a mislim da ih nisu izneverili. Na medijima, vidim, najviše pljuju Dveri i DJB, tako da sam se razmišljao koga da glasam i hvala im što se ujediniše.

Goran
Gost
Goran

90-ih smo imali crveno-crnu koaliciju, a evo cetvrt veka kasnije narandzasto-crnu.