Политика Правосуђе Саопштењe Скупштина

Административни одбор на челу са Мартиновићем одобрава дупле функције судијама

Административни одбор на својој данашњој седници одобрио је још једну функцију посланику СНС-а Владимиру Ђукановићу. Са 9 гласова за и два гласа против, Ђукановић је добио позитивно мишљење да обавља функцију члана Надзорног одбора у предузећу “Јунет интернешнал”. Посланица ДЈБ Бранка Стаменковић и Александра Јерков из ДС-а гласале су против.

Позитивно мишљење за обављање још једне функције одбор је дао и судији Прекршајног суда у Неготину Драгани Лекић Јовић, која је од стране Скупштине Општине Кладово именована за члана Савета за безбдност општине Кладово.

У образложењу се наводи да се Општина Кладово појављује као странка у предметима у којима Драгана Лекић Јовић поступа као судија.

Посланица ДЈБ Бранка Стаменковић једина је гласала против, образлажући да ово представља чист пример сукоба интереса и да Административни одбор треба да буде прва линија одбране у нагомилавању функција. По први пут у 11. сазиву Скупштине Административни одбор примио је захтев за дупле функције од судија, а као и сваки пут до сада и овај предлог добио је позитивно мишљење већине чланова одбора. Посланици владајуће већине и Александра Јерков из ДС-а гласали су за.

Члан 30. Закона о судијама јасно прописује ‘’Судија не може бити на функцијама у органима који доносе прописе и органима извршне власти, јавним службама и органима покрајинске аутономије и јединица локалне самоуправе. Судија не може бити члан политичке странке, нити политички деловати на други начин, бавити се било којим јавним или приватним плаћеним послом, нити пружати правне услуге ни давати правне савете уз накнаду.’’

Одбор се огласио ненадлежним за захтев судије Основног суда у Неготину Снежане Бађић Стаменов, јер ју је за судију изабрао Високи савет судства, а не Скупштина.

 Снимак 41. седнице Административног одбора

У прилогу:
Допис судије Прекршајног суда Административном одборуZahtev2 (1)

 

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • pa oni gotovo svi imaju duple- i stranacke funcije, a neke i tripl funkcije, dobijaju napredovanja, pogodnosti a ne moraju da idu u park kod ekonomskog…

  • Za to saznaju organi Ministarstva odbrane i neposredno pred tu novu sednicu upravnog veća, sa najvišeg mesta Ministarstva odbrane razgovaraju sa sudijom Slađanom Bojović i vrše snažan uticaj na tok i ishod sudskog postupka. Nekadašnji ministar odbrane Nebojša Rodić u razgovoru vođenom 23. septembra 2014. pukovniku Đuroviću priznaje kako je pre odlaska sa funkcije u maju mesecu razgovarao sa sudijom Bojovićevom i urgirao da se donese presuda u korist Ministarstva! tabloid 388

    • pa sta ste ocekivali oboje su JUL-ovi kadrovi. A i Nebojsa je morao kao BDovac da pokaze ko kosi a ko vodu nosi

  • za sudiju Upravnog suda izabrao Radojku Marinković, izbeglicu iz Hrvatske, koja je u Vrhovnom kasacionom sudu bila sudijski savetnik! U sudu je služila Gagecovoj mafiji da ih razonodi. Ona se rado davala. Muža su joj zaposlili u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde.
    Danas sudija Radojka Marinković presuđuje u Upravnom sudu, mada nije imala ni dana sudijskog staža. Ona je jedna od retkih sudija koja je izabrana u sud koji ima status republičkog, a da nije sudila u osnovnom, višem ili privrednom sudu! tabloid 389

  • Gospođa Marinković je poslušna. Kao stručni saradnik u Vrhovnom kasacionom sudu je dizala noge, a sada u veću kojim predsedava sudija Gordana Džakula diže ruku, kada treba nekom uništiti život.
    Ima gospođa Ivanović sudije koji će ispunjavati Gagecove želje. Gordana Džakula je jedna od njih. Njen muž Zoran Milovanović je stečajni upravnik kod Privrednog suda u Beogradu. Lepa se para zgrne. Džakula na posao dolazi oko podne, odlazi pre podne. Toliko ima para da ima zakupljen stan u kojem ”razmatra predmete”. Voli ležeći položaj.
    Da kriminalistička policija izvrši uvid u listing telefonskih razgovora ovih dama, mogla bi pribaviti dokaze koji bi ove sudije odvele na višegodišnje boravke u Požarevcu. Zlo koje ove sudije ostavljaju iza sebe je nepopravljivo. tabloid 389