Београд Политика Саопштењe

ДЈБ и даље чека дозволу ГИК-а за увид у бирачки материјал

ДЈБ је јуче, током изборног дана, поднео захтев ГИК-у за увид у целокупан изборни материјал у Београду. Још увек чекамо дозволу ГИК-а.

Пре избора и током изборног дана, забележене су и бројне неправилности, које ћемо проверити пре него што прихватимо изборне резултате. ДЈБ је водио акцију обележавања гласачких листића и чекамо дозволу ГИК-а да извршимо проверу. Многи грађани су нам доставили позиве за гласање за бираче који су фиктивно пријављени на адресама у Београду, иако их нико од станара са тих адреса не познаје. Јавили су нам се и бројни грађани из дијаспоре да проверимо да ли је неко гласао уместо њих. Неки грађани су нам се јавили да нису могли да гласају, јер кад су се појавили на бирчком месту, неко је већ гласао уместо њих. Све ове ствари ћемо проверити увидом у бирачки материјал.

ДЈБ неће коментарисати прелиминарне изборне резултате у Београду док не заврши увид у изборни метеријал.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • “Denial” odnosno poricanje je prva faza procesovanja preživljene traume. Nakon toga sledi bes, pa tuga, na kraju i suočavanje sa činjeničnim stanjem. Kada dođete do faze suočavanja sa činjeničnim stanjem bitno je da ne uradite isto ono što ste učinili nakon predsedničkh izbora, već da ovaj put prihvatite činjenično stanje i preuzmete odgovornost ne samo jednim “izvinite na greškama”, već i konkretnim ostavkama odgovornih za neuspeh, kako bi novo rukovodstvo podiglo pokret iz političkog pepela u koji je bačen koalicijom sa Dverima.

  • Ja bih veoma cenio da svi podnesu ostavke, da napustite politiku, parlament, da ugasite stranku. Dati jedno ljudsko obrazlozenje, reci narodu da ste pokusali da ste imali dobru volju, plan, casne namere, al da se tako nista ne postize. Pa nek se i to desi i nek udje u nasu istoriju da je jedina normalna politicka opcija napustila politiku, poslanicke plate i sl. jer u ovakvom duboko bolesnom drustvu nista nije uspela da ucini. Ostvareni ste ljudi, bavite se onim cime umete i mozete. Za mene cete na taj nacin zauvek ostati heroji.

    • Apsoltno se slažem sa Vama. Želim da samo dodam da me prosto iznenađuje nivo političke naivnosti članova pokreta DJB. Prosto se graniči sa dečijom naivnošću. Dragi moji suočite se sa činjenicom i priznajte da je ovaj narod duboko korumpiran, podmitljiv, jednom rečju pokvaren do korica. Pogledajte primer grada Bora. Ona protuva Spasovski ih je razneo, u crno zavio i oni i dalje masovno glasaju za političku opciju koja ga štiti kao belog medveda. Ova zemlja je carstvo oportunizma i oportunista. Jednog trenutka će Vas hvaliti na sva usta, kovati u zvezde, čim se okrenete reći će sve najgore o Vama, glasaće za svoj džep, sopstveni interes.
      Duboko verujem da su Vaše ankete bile tačne, ispravne, obećavajuće ali čim se neko drugi pojavio sa kojom hiljadarkom, ponudom neke koriste, štapom i šargarepom niste bili više opcija za glasanje.
      Izađite čista obraza iz ovog blata. Ne političkog blata, već ljudskog. Nisu političari ovde stvorili blato već narod. Nije dovoljno 10% poštenih da se promeni 90% pokvarenih. Priznajte to konačno. Pre dva dana prateći neke vesti na nekom od portala pročitao sam zajedljiv komentar jednog od čitalaca. Kaže on: ” Neću izaći na izbore, kakva ponuda takva i izlaznost”. Ja bih to preformulisao u “Kakav narod, takva i ponuda”.
      Nemam šta da Vam zamerim, pružili ste sve od sebe. Doveli i sebe i svoje najbliže u opasnost zarad nekog ideala koji nije izvodljiv. Ostavite ih da se valjaju u sopstvenom blatu u ovom ljudskom senkrupu.

    • Odustajanje nije opcija. Svi smo sada razočarani, ne nazire se rešenje. Niz faktora je presudilo da ljudi ne izađu da glasaju, to treba izanalizirati i ići dalje. Ne verujem u tu priču da je neko imao ideju da glasa za opoziciju ali da ga je par hiljadarki od toga odvratilo. Niko iz opozicije nije dobitnik na ovim izborima, niko ne može da pravi vlast. Moraju svi da stave prst na čelo i razmisle šta treba da rade da bi izvukli apstinente na birališta. Ja lično nisam za rešenje da se cela opozicija udruži, ali ako to motiviše većinu glasača – onda neka to urade.

      Po meni kao prvo treba da raščistiti da li su ovi izbori uopšte legitimni, s obzirom na količinu nepravilnosti.

    • Apsolutno se slazem! Ovaj narod ne zasluzuje bolje od lopova i secikesa. Nek je Vucic doselio fiktivno i 100 000 ljudi, to ne menja cinjenicu da ste vi kao jedina prava opozicija na ovim izborima imali oko 35 000 glasova. Meni je ovo jasan znak da u ovoj zemlji ne zive normalni ljudi, i ja polako dizem sidro 😉

    • Misliš da će ih neko ceniti ako to urade? Samo će ih još više ismevati.Jer ni onda ništa neće razumeti.I dalje će voleti Jankovića, Tadića, Šutanovca, Đilasa, Jeremića… Vučića, Šešelja, Belog… Miroljuba… itd. Jer ovaj narod NIŠTA ne razume.Pre koji dan kad je ubijen onaj novinar u Slovačkoj, ministar informisanja, pardon, kulture, lapsus lingve izvinjavam se, podneo ostavku i komentari zapalili internet, “kada će neki naš nešto tako uraditi, koji bi naš ministar podneo ostavku, vole fotelju više nego išta”… Pa se ja pitam “A što glasate za takve? ” Jedini koji je podneo ostavku na neku funkciju, kada se kandidovao na predsedničkim izborima osvojio je 1,41%. Sposobni su svi da pametuju, oćemo poštenog ministra kojem je stalo do časti i morala, koji podnese ostavku kada je to neophodno… Ali kada se takav pojavi svi zažmure i previde to, kao da se nije ni desilo nego ga još ismevaju.Ne uči ovaj narod na svojim greškama, o tuđim da ne govorim.Začarani krug blata i mulja iz kojeg nema izlaza… I zato ima vlast kakvu ima.I bolju i ne zaslužuje.

    • Браво за коментар. Нема нама спаса. Ја више нисам ни изненађен….то сам превазишао на прошлим изборима.
      Сад сам већ спремана на црногорски синдром. Ипак смо ми некада били “два ока у глави”…..

    • @Parisenžermen
      Ваш коментар је можда најјачи по истинитости коментар који сам прочитао у животу.
      Волео бих да смо другачији народ.
      Али то је оно чувено, оно наше: МЕНТАЛИТЕТ као скуп навика, начина мишљења, резоновања, одлучивања и генерално понашања.
      Нажалост.
      Срдачан поздрав

  • Jasno je da su izbori pokradeni u korist Vučića, i to je ono što se unapred znalo i što je Radulović unapred saopštio glasačima.
    Kad počnete da komentarišete izborne rezultate korisno bi bilo da nam date svoje objašnjenje o tome kako se moglo desiti da svojom kampanjom čak ni svoje glasače (a kamo li neopredeljene) ne ubedite da glasaju za DJB, čime ste jednu sjajnu ideju i izvanredan program, po svoj prilici, definitivno sahranili. Možda je ovo ‘sahranili’ prestroga kvalifikacija nastala u trenutku velikog razočarenja, ali vi dobro znate da su krupne greške u politici nenadoknadive, pa zato i nedopustive.

  • Sve ce da nastimaju, srede a onda kao imate uvid. A vama vreme tece. Ima li pokret rukovodstvo, nekoga da se obrati glasacima, analizira, preuzme odgovornost za debakl. Sutanovac je bar to uradio. Znali smo SVI kak94PnJvi su izborni uslovi, sta se radi u kampanji, na dan izbora, mi glasaci smo izgleda PRE i zrelije prihvatili OVO STO SE DOGODILO, nego POKRET. Dvoumila sam se da li da izadjem na glasanje ili NE. Nastup prof. Dusana Pavlovica na RTS-u je doprineo da prelomim. Glasala…..i gde je otisao moj glas, nasi glasovi. PROMENE da, ali poceti od Pokreta, imate tu OBAVEZU prema svojim glasacima ili….

  • Draga gospodo iz DJB. I dalje mislim da ste vi retka ekipa koja igra srcem i stvarno želi da pobedi protivnika. Ali ej! Dok je lopta sve vreme bila kod centarfora i on vam zabijao golobve, vi ste čuvali levog beka, klizali centarhalfu i svadjali se sa protivnickim igracima sa klupe. Što ste prihvatili da igrate utakmicu po ovim pravilima gde vasa taktika iskljucivo autogolove zabija? Sad niži rang. Trener da da otkaz. Ima u drugoligaškom komšiluku dobrih ekipa. Možda neka fuzija, pa nanovo na titulu? (ne mislim na Dveri, sačuvaj me Bože, mislim na Patkicu).

    • Ti nisi nista shvatio. Idi glasaj za program “patkice”. A nema ga! Ti si pravi glasac Sapica. Bez programa, ideje, ideologije, ideala, bez mozga. I ja sam razocaran, ali ne sa DJB-Dveri, nego sa ovakvim misliocima.

    • Bolje Patkica bez programa ali sa dobrim energijom nego Dveri sa programom ujedinjenja sa Rusijom do koje možemo doći samo preko teritorije Nato pakta ako nas puste. Bolje ne raditi ništa nego raditi pogrešno.

  • Ne može se voditi uspešna kampanja u Srbiji a nepoznavati mentalitet srpskog glasača. Nije Vam ovo g-dine Raduloviću ni Nemačka, ni Kanada, ni Amerika.
    1. Tačno je da su ovo bili izbori za odbornike a ne Gradonačelnika. Ali, u Srbiji ne možete insistiranjem na principima i na odličnim idejama i programu (koga srpski glasači uglavnom ne čitaju i ne zarezuju) animirati ni svoje, a kamoli neopredeljene glasače. Moralo se ići na personalnu varijantu – istaći jakog kandidata – poznatu i poštenu ‘facu’ (npr. Miroslava Milenović sa pričom o razotkrivanju zloupotrebe budžeta Grada i ovih i onih). Svi drugi koji su prešli cenzus išli sa jakim kandidatom.
    2. Otkud ideja o tehničkoj koaliciji sa potpuno različitom strankom (tačno je da su i oni protiv krađe, ali je to nedovoljno), kada su vaši glasači očekivali ono što ste do sada jasno i sa pravom isticali i čega ste se do sada uvek držali, a to je: izlazimo samostalno, nema cenzus koalicija. Samostalno bi imali više glasača nego u koaliciji.
    Šteta je napravljena, šta dalje. Za početak Raduloviću se zahvaliti za izvanredne ideje i dosadanje i one koje će davati ubuduće, a on da podnese neopozivu ostavku, a vreme će pokazati kako sve te ideje, program i do sada postignuto u srpsoj politici reafirmisati na korist građana Srbije.

    • Zar ne bi bilo bolje da se prvo sacekaju rezultati GIK-a? Zasto bi bilo ko podnosio ostavku ako je izborni rezultat lazan? Treba samo utvrditi kolika je kradja. Podrska i dalje..

    • Zato sto je rekao da je svaki rezultat manji od dvocofrenog neuspeh i rekao da ce boti posledica unutar pokreta. Sad treba videti da li ce se drzati svojih principa. Ovo nikako nije kraj pokreta, Sasa nam treba u pokretu ali je doslo vreme da neki novi ljudi budu frontmani. Pitanje za DJB : gde je gospodin Stevanovic sve ovo vreme?

    • Nemogu da pronadjem da je Radulovic ovo negde izjavio, rekao je nesto slicno, daj mi link molim te. Neprincipijelno bi bilo da je rekao da ce da podnese ostavku, a ne podnese je. Nisam siguran da ti je komentar a boronameran. Pravo pitanje je zasto GIK ne da uvid u izborni materijal, ako rezultati nisu lazni? Da mene neko pokrade, ja se ne bi povukao. Pozdrav.

  • Mislim da ne treba biti prestrog prema coveku vezanih ruku sto se nije bolje branio i zadavao udarce protivniku.
    Jasno se vidi da je glavna sns vatra usmerena ka DJB-Dveri jer su im oni glavni [ verovatno i jedini ] oponenti. Delovanje sns razbojnika je kompleksno oni su vesto stavili minus ispred zagrade i pustili Sasu i Boska da ispune zagradu . Sta god da kazu ili urade ima predznak minus kod vecine gradjana jer im je unapred stvoreno predubedjenje da su ovi sarlatani . Obzirom da se ljudi ne udubljuju previse u svoj zivot ta tehnika lako prolazi kod nas.
    Druga stvar je usisavanje opozicionih glasova putem raznih lista koje nije formirala vlast ali su slabe [sns im niposto ne stavlja preveliki predznak minus da bi mnogi biraci odlazeci od DJB-Dveri [iz pomenutih razloga ] prisli njima i na kraju se prelili sns-u ]
    Trece liste koje je formirala vlast koje sluze da usisaju sitnu prasinu koja kad se zbroji nije nikako zanemarljiva.
    Cetvrto medijski mrak cije bi postojanje moralo da zabrine svako mislece bice .
    Peto zloupotreba socijalnog statusa nekih slojeva drustva koji su spremni [ bez grize savesti jer se osecaju prevarenim] za minimalni dobitak da urade bilo sta necasno.
    Sesto apstinencija koja nije inspirisana uvek potpuno istim razlozima. Jedan deo njih ima oportuni stav prema zivotu uopste a drugi deo rezonuje da velike sile sve reziraju i da je dobro da su u vucicu pronasli saradnika jer tako cemo najbolje [ jedino moguce ] proci [ cak mi se prijatelj ,vlasnik jedne firme, hvali da je posao u porastu i da je nabolja taktika „podrzati onog smrada“].
    Generalno ljudi biraju losu opciju samo iz dva razloga : prvi je kad su ljudi mentalno bolesni pa ne razlikuju dobro i zlo a drugi kad su zdravi ali obmanuti pa ne znaju pravu vrednost opcija .
    Istrpimo udarac i satanska nasladjivanja „pobednika“ ustanimo i krenimo dalje uveren sam da ce doci vreme da i mi postanemo uredjena drzava. Imajmo na umu da je dalje ocekivanje mafije da se ospemo i nestanemo sa scene .
    Na kraju moram da primetim da postoji i pozitivni aspekt svih ovih dogadjaja u cijem vrtlogu se nalazimo a to je da se nacija na ovaj nacin kroz borbu kali i sazreva i sprema za naredne generacije niz iskustava i vestina iz politicke borbe.

    • Učestvujem već na trećim izborima kao član pokreta DJB sa članovima moje porodice, moje familije i mojih prijatelja (12glasača) zbog kojih osećam veliku nelagodu zbog svega što se već drugi put dešava. Do sada sam iznosio svoje mišljenje i komentare koji se razlikuju od oficijelnih i većine koji se mogu pročitati i čuti na svim mrežama i kanalima pokreta DjB.
      1) Morate znati da se vlast ne osvaja na dušeku sve duvan pušeći, već dugotrajnom izgradnjom funkcionalne infrastrukture sa najboljim kadrovima koji znaju i umeju da naprave prodor i ostvare komunikaciju na teritoriji svog opštinskog ili mesnog odbora što u mnogim odborima u Beogradu a verovatno i u Srbiji nije slučaj.
      2) Otkud vam pravo da cinično kritikujete i spdate se sa neverovatnim aktivizmom članova SNS-a koje ja viđam na svakom koraku koji koriste svaku mogućnost da dopru do svakog glasača.Nisam primetio tu njihovu bezobalnu
      bahatost i brutalnost o kojoj vi pričate osim na nivou incidenta.
      3) Zašto to uopšte ne rade naši aktivisi, kojom tehnikom komunikacije sa biračima se oni služe, zašto mene i mojih 12 glasača već pune 3 godine, niko nije lično pozvao, upoznao,porazgovarao, čuo mišljenja i sugestije, osetio puls Građana. Da li vi zaista mislite da se sve može uraditi samo preko društvenih mreža.
      4) Svima je jasno da nemate pristup bilo kom mediju ali zašto ste posvađani i sa ono malo medija gde možete da dobijete bar malo prostora. Znam kakvi su vam odgovori ali to nije put i način kojim je dobro ići.
      5) Ako naša komunikacija sa biračkim telom svodi samo na društvene mreže i na populaciju koja čita i razume
      naš ubedljivo najbolji ekonomsko – politički program onda mi se možemo vrteti u začaranom krugu svojih istomišljenika oko 2 do 3% sa dobrim šansama da postanemo sekta.
      6) Zašto se Saša Radulović trudi da u svakoj prilici posebno naglasi da on nije nikakav vođa i da to nikada neće ni biti, pa čak ako je to i tačno u šta ja verujem.
      7) Zašo Saša Radulović u svakoj prilici ističe da Srbiji nije potreban nikakav vođa već sistem. Da li je Nemačka bila hendikepirana što je imala demokratskog vođu Konrada Adenauera, Helmuta Kola, Angelu Merkel, ili Velika
      Britanija što je imala demokratskog vođu Vinstona Čerčila, ili Margaret Tačer itd.
      8) Netačna j teza da je za sve kriv sistem a da su Građani sasvim u redu. Da su građani sasvim u redu teško bi se zapatio ovakav kentaur od sistema. (NASTAVAK NA SLEDEĆOJ ADRESI)

    • NASTAVAK PRETHODNOG TEKSTA
      Srbi vole da muljaju, neće oni čiste račune, više vole da rade u mraku nego pod reflektorom,više vole privid od srvarnosti,više vole da znaju šta je ispod stola nego na stolu,više vole da komšiji crkne krava nego da se njima oteli, po danu i po noći ponašaju se kao slepi miševi, vole da se jebu a da im ne uđe.Rajetinska je to filozofija koja je i bogu teška.Podsećanja radi svi misleći ljudi kad čitaju Radoja Domanovića oni danas vide ondašnju Srbiju,današnjeg Vođu, Stradiju, Mrtvo More, Glasam za slepca itd. Kad čitaju Radomira Konstatinovića i Filozofiju Palanke oni vide danas ondašnju Srbiju,Kad čitaju ilariona Ruvarca oni dans vide ondašnju Srbiju gde se jedan pametan i hrabar čovek obračunava sa ondašnjom mitomanijom da Car Lazar nije nikakav Car nego knez, da Vuk Branković nije nikakav izdajnik i da je jedino sigurno da je učestvovao u boju na Kosovu i da je umro u Turskom zatvoru, da slepci ne mogu da stvaraju istoriju, da su žitija obična izmišljotina, da je vera zasnovana na lošim običajima. Kad čitaju Arčibalda Rajsa-Čujte Srbi – Čuvajte se sebe oni danas vide Srbiju od pre 100 godina. Taj humani Nemac je poklonio neverovatno bogatstvo da bi spašavao srbe u paklu velikog rata, prošao celokupnu
      golgotu zajedno sa Srpskim narodom, Oslobodio Srbiju, formirao i organizovao modernu policiju tog vremena, ostavio zaveštanje da kad umre da mu telo bude sahranjeno u Beogradu a Srce na vrh Kajmakčalana odakle je gledao i učestvovao u najvećem stradanju jednog naroda, dok je sin Nikole Pašića bančio i kurvao se po evropskim metropolama. Sve je to radio taj humani Nemac da bi okončao život odbačen i zaboravljen od svih u krajnjoj bedi i siromaštvu.
      Ostavio nam je u amanet celokupan politički sistem koji i danas može da se prepiše i sprovede u praksi. Zašto to
      nismo uradili to je pitanje svih pitanja.Pa zar je potrebno izmišljati mokru vodu kad i danas vrede Platonove postavke teorije države i prava kojim su se baviili Aristotel, Sokrat, Sofokle i svi planetarni umovi do današnjih dana.
      Ja ne plediram da Saša Radulović treba da podnese ostavku ali smatram da mora više da se sluša glas Građana
      koji imaju šta da kažu.Ovo je samo deo pitanja za koja smatram da je potrebno preispitivanje dosadašnjeg rada
      celokupne organizacije i strategije delovanja po horizontali i po vertikali.
      Srdačan pozdrav svim dobronamernim učesnicima u ovim komentarima sa nadom i željom da ćemo umeti da pronađemo pravi put ka punom uspehu.

    • Pozdrav , Petre
      Slicno gledam kao i ti , po mnogim pitanjima.
      Sve pokusam logicki da slozim u nekakvu smislenu celinu ali uvek se javi neko pitanje a zasto onda ovo…
      I moj utisak je da smo grozni kao narod ali se onda pitam sta je vezalo jednog Rajsa tako snazno za nas i bas za nas? Sta je on onako analitican , razuman i posten to video u nama ? Zasto je mislio da smo bas mi najperspektivniji narod Evrope ? Verujem da nije imao halucinacije vec da je video nekakve istinske kvalitete koje mi posedujemo ispod svih naslaga mulja i prljavstine.
      Drugo pitanje koje me zbunjuje kako je moguce je da smo samo mi ratovali protiv svih imperija kroz istoriju a pritom nismo osvajali tudje teritorije , istrebljivali i unistavali kao sto su to radili zapadni narodi.
      Mislim da je problem cinjenica da Srbi nikada u svojoj istoriji nisu ziveli u ni izbliza uredjenoj drzavi sto je rezultiralo ukorenjenjem mnogih losih crta karaktera naroda sto je inace krivica kvazi elita a ne samog naroda . Zato treba biti strpljiv , potrebno je vreme da se speru sve vekovne naslage ali je vazno da radimo na tome .
      Sa druge strane gledano na duze staze , dobro je za naciju da zivi boreci se , kao imuni sistem tela koji samo kroz borbu jaca i efikasno brani telo [ ali to je druga tema].
      Voleo bih Petre da , ako vec nisi , na youtube pogledas dva tri filma nekadasnjeg pokreta “Duh vremena”[ mislim da taj pokret vise ne postoji tj. da nije aktivan kao sto je bio pre ].Nikad i nigde nisam video tako dobre , nepristrasne analize ljudskih drustava .
      Jedino se ne slazem u potpunosti sa vizijom kako drustvo treba da izgleda u buducnosti .

  • Nema mesta glasanju u Srbiji, nikad vise glasanje i slicno. Dok ne shvatite da je Srbija vracena u kameno doba i da se ovde sve resava nasilno, necete nista uraditi. Kad se osvestite i shvatite koliko morate da se zrtvujete, cak i licnim zivotima, tek tad imate pravo da trazite da vas narod sledi.

  • Verujem da se Sasa oseca lose posle ovih izbora i zato apelujem na njega da se sabere jer nema razloga da bude razocaran nista lose , niti pogresno nije uradio.
    Treba da zna da ima nas koji sa zahvalnoscu gledamo na njegov rad i koji verujemo da to radi umesto nas i za nase dobro a pritom troseci svoje vreme , zdravlje i uz rizik po zivot obzirom da se zamera sa mafijskom hobotnicom koja je svojim pipcima stegla citavu drzavu za vrat.
    Apelujem na clanove i simpatizere da ne predlazu stupidarne ideje da Sasu zameni… ne znam ko jer to nesumljivo vodi ka rasipanju i nestanku pokreta.Na kraju ostavke se daju kad nesto namerno pogresite iz licnog interesa [pa vas neko uhvati] a ne kad se borite sa neuporedivo bogatijim protivnikom koji je pojacan svima koji su bespravno zgrabili nesto od drzavne imovine i bili bi ugrozeni dolaskom DJB na vlast.
    Pamet u glavu ne ponasajte se bas onako kako je neko projektovao u svojim planovima vec se hrabro oduprite.

    • Cekajte, ako bi DJB nestao da Sasa da ostavku, onda postoji problem. Pa nije valjda DJB samo Sasa Radulovic?
      Sto bi DJB rekao, ne treba nam vodja.

      Ljudi trenutno u vrhu DJB nesumnjivo imaju solidne organizacione sposobnosti. Medjutim nesto ne stima u komunikaciji i nastupu, posto se do obicnih gradjana ne dopire. Bilo bi odlicno da neki novi ljudi sa slicnom vizijom i novim idejama mogu da se istaknu na tom planu, a da Sasa i ostali naravno ostanu i pomazu oko organizacije, svojim iskustvom itd.

      Nadam se da ce se o ovome otvoreno i iskreno razgovarati na skupstini koja je najavljena za period nakon izbora.

    • Nisam uocio nikoga u Djb da ima i harizmu i inteligenciju i elokvenciju i hrabrost i ono sto je najvaznije dobronamernost . Neki eksponirani clanovi imaju po nesto od toga ali samo on sve u jednom…[svako je za nesto sazdan , on je za ovaj posao , da uvede red]
      Na kraju vlast je ulozila mnogo para da spusti ispod cenzusa i DJB i Dveri ali sam siguran da im nije cilj bio samo to , vec da ovi nestanu sa scene. Dakle ne radimo ono sto su oni projektovali , ocekuju i sto im odgovara.
      Ono sto vazi za drzavu , da nam ne trebaju lideri vec sistem ne vazi za partiju .Tu je potreban bas lider koji ima dovoljno vrlina u sebi da bi svojom harizmom pokrenuo promene…

  • Sva opozicija treba da izadje na ulice pre izbora, sa zahtevom da im se omoguci jednako prisustvo u medijima, sredjivanje birackih spiskova ,veca kontrola… Ne moraju biti ujedinjeni na izborima, ali mogu biti ujedinjani sa svojim zahtevima pre izbora. tada ce se i stvarno videti ko je opozicija.

  • Истог момента када ГИК “опере” и “напарфимише” комплетан изборни материјал моћи ће да се оствари и увид у њега.И шта онда ? Да ли ће увид бити довољан да се изнађе некако тих 1,3 или више процената неопходних за цензус ? Да се више не играмо “Калимера” – хајде да погледамо истини у очи – искуства стечена председничким изборима су морала и требала да буду довољна да би се схватило какав ће ово бити изборни процес и под којим условима ће се одвијати – ту оправдања нема – учествовали сте у том и таквом изборном процесу и самим тим пристали и на могуће последице.Поново није ништа учињено да се сви ресурси странке подреде циљу да се на изборе “извуку” апстиненти – јер то јто једини начин да се на “тржишту гласача” ДЈБ позиционира боље.Уместо тога енергија је потрошена на обрачун са осталим деловима “лажне” и “праве” опозиције чиме је у други план стављен и сам програм и идеологија.За разлику од других – избор Двери за коалиционог партнера нећу да коментаришем – у овом моменту другог партнера (ако је уопште и био потребан) ДЈБ,због горе наведених разлога – нема.Али за све што се догодило – одговорност мора да постоји !Ако вам је и мало стало до мишљења чланства – изволите : Затражите мишљење својих општинских одбора !

  • Saša,odlično ste postupali,mislim da ove komentare o ostavkama postavljaju sns poslušnici.
    OVO NISU BILI POŠTENI IZBORI, NE ZNAČE NIŠTA.
    Aleksandar je pre nekoliko dana predavao Kosovo u zamenu za podršku za gaženje demokratije.
    Verujem da je opasan inženjering režiranja na delu.
    Informacije koje su oni plasirali su dominirale i tako je uticano na svest i podsvest ljudi, godinama.
    Ostajemo ovde,ovo je naša zemlja.

  • Koalicija djb i Dveri bolje stoje van Beograda.Ja sam ubedjen kada bi ova koalicija izlazila na lokalne i republicke izbore da bi osvojili dvocifren rezultat.DJB I Dveri imaju dosta pozitivnih komentara na facebook i Youtubu,ali ti komentari su vise pisani van Beograda.

    • Ma nemoj. Ma, pokrali su izbore, eto sta je! Jos jednom. Vucic je odvratna lopovcina koji krade sve sto stigne. Rasprodaje, otima, krade. Sad ce da proda i Kosovo za saku evra. Samo ga lova interesuje. Nista vise.

  • Gospodo,
    Prekinite sa optuzbama ljudi koji jedini u ovoj zemlji pokusavaju nesto! Narod koji je zaokupljen rijalitima i glasa za one koji placaju jelku koliko placaju i koji trpi teror radovima koji se namerno odugovlace i koji primi neku crkavicu da bi prodao glas a posle to otplacuje 4 godine ne zasluzuje bolje. Djb je snaga koja ce definitivno doci, samo uporno!

    Predlazem da vec sada krenemo sa sigurnim glasom i mi. Da pocnemo da pravimo bazu podataka sigurnih glasaca koja ce se granati vremenom piramidalno. Moramo se bolje organizovati jer imamo posla sa ozbiljno organizovanim protivnikom.

    Nema predaje, napred!

  • Cenim da ste imali kontrolore na svim izbornim mestima. Takodje znate koliko ima upisanih biraca na svakom izbornom mestu i koliko je koja opcija dobila glasova. Na osnovu tih podataka bi trebalo da jasno i glasno kazete koliko ste tacno dobili glasova bez obzira sta i kad kaze GIK.

    • To je prva stvar koju član biračkog odbora radi nakon brojanja glasova: informiše stranku ispred koje je bio u odboru koliko je ko glasova osvojio. Voleli bismo da čujemo te podatke.

    • Da ovo je tačno što kaže Ana. Ja sam bio koordinator na opštinskom nivou na parlamentarnim i predsedničkim izborima. Ono što sam tražio od naših kontrolora je da posle ispunjavanja zapisnika slikaju i pošalju ga meni. Posle sam napravio tabelu za celu opštinu i uporedio je sa tebelom koju su napravili u DS-u. To sam dostavio regionalnom koordinatoru u DJB. Sigurno je bilo bugarskih vozova i pritisaka na birače da glasaju za SNS, ali je brojanje bilo u redu i rezultati su dostavljeni u DJB centralu. Ne vidim kako mogu ti izborni rezultati biti promenjeni a da to ne primete bar prve tri liste koje su dobile kopije zapisnika. A i ostali su mogli slikati i dostaviti svojim strankama.

      Pitanje je da li imamo slikane zapisnike i koji su izborni rezultati na njima? Ne mogu da verujem da smo dobili ispod 4%!

  • Pozdrav svima iz sve snage od jednog Zike. Glavu gore.
    1. Meni se cini da se “scenario” ponavlja treci put. Ipsos nedeljama objavljuje svoje procene (zeljene za vucica) Ovaj vucic ih objavi i Gik ili Rik potvrde.
    To nije proslo 2016te (kratko obracanje vucica da niko nije presao cenzus i to objavljeno valjda samo jednom). Tada im se situacija otrgla kontroli i zato sutra gledamo skupstinu sa DJB i Dverima.
    Verovatno su mahinacije usavrsili pa su2017 i juce usoeli usaglasiti zelje vucuca, “istrazivanja” Ipsosa, i rezultate GIKa
    2. Mislim da bi saradnju Dveri i DJB trebalo nastaviti i razvijati. Nekoliko komentara na N1 kako su DJB ili Fveri pogresili sto su isli zajedno, pa masa pluseva ili mnogo minusa na komentare da je koalicija prava.
    3. Cak i da je procenat od juce priblizan tacnom, zajednicki cemo podici zainteresovanost za ispravljanje nakaradnog sistema, a tu ne ugrozavaju Dveri nas DJB ni DJB Dveri, posto smo se obostrano pokazali iskreni.

  • Ne znam da li ste svesni da većina ljudi nije ni čula za DJB. Za Dveri malo više, ali i ti što su čuli uglavnom imaju iskrivljenu predstavu o njima. U uslovima potpune medijske blokade, trebalo je naći neki način da se bar sazna da postojite. Đilasove reklame su npr. danima iskakale na skoro svim internet sajtovima i rezultat nije izostao. DJB i Dveri jedini nisu imali ni internet reklame, ni letke, ni bilborde. Mi koji vas znamo, cenimo što niste nametljivi, ali, ponoviću, problem je što većina populacije za vas uopšte ne zna.

    Inače, mislim da je saradnja sa Dverima pun pogodak (i za vas i za njih) i da treba da je nastavite. Tačno je da u programu stavljate akcenat na različite stvari, ali su vam glavne vrednosti zajedničke. Koalicija jeste kompromis, ali u ovom slučaju za opšte dobro. Po meni npr. njihovo insistiranje na “porodičnim vrednostima” može biti kontraproduktivno kod nekih birača (npr. parovi bez dece ili samci se mogu osetiti “prozvanim”), ali mi i ne smeta. S druge strane, držanje u fokusu okupirane južne pokrajine i položaja Srba u Srbiji i regionu je od najvećeg značaja za sve i svakoga. Oni su jedina politička stranka koja jasno i otvoreno govori o ovim pitanjima. Ugledajte se na njih, ili još bolje – nastavite saradnju.

  • Ja cu samo reci da nisam nimalo zacudjen ishodom ove namestene “igre”. Verovatno ste i presli cenzus a da su vam samo ukrali glasove, mada je to samo teorija koju mozda necemo nikada dokazati. Medjutim, za razliku vecine necu napadati DJB i DVERI govoreci kako ste trebali ovo ili kako ste trebali ono da uradite, lako je sada pametovai kada se sve ovo zavrsilo, sto neko od gradjana nije uradio nesto drugacija ili mnogo vise pre izbora? Stim receno, mislim da krajnje objektivno mozemo sada da sagledamo situaciju i sa sigurnoscu kazemo da u ovakvoj sredini (Beograd) nije kriva legitimna opozicija (DJB i DVERI) uopste, gradjani tj. Beogradjani su izuzetno krivi i oni nose iskljucivu krivicu i odgovornost za ovo sto se desilo. Pa nije Beograd selo pa da tamo 90% njih nema internet, zna se da 80% korisnika interneta uopste ne gleda televiziju (i ja sam jedan od njih) pa tako da medijski mrak za njih je samo misaona imenica i nista vise. Krajnja nezainteresovanost je ono sto je dovelo do ovakve male izlaznosti, to svi trebamo imati na umu, zahtevati da DJB i DVERI menjaju mentalitet prosecnog Beogradjanina je krajnje detinjasto i neozbiljno, oni su vec sve uradili i na internetu i u skupstini sto je moglo da se uradi kako bi se dobila paznja gradjana Republike Srbije, sada je red na gradjane da urade nesta. Mislim… znam da sam veoma dosadan sa drzanjem predavanja ali stvarno hocu da iskazem svoju potpunu zahvalnost DJB i DVERIMA za sve sto su do sada uradili da bi gradjanima Republike Srbije otvorili oci, a apstinentima da pokazem jedan figurativan srednji prst i da kazem da se teraju u tri lepe na najkulturniji moguci nacin.

  • OK, GIK je upravo izašao sa rezultatima izbora.
    Koji je sada beše rok za prigovore? 24 sata? Koliko prigovora je kontrola DJB pripremila?
    Da li DJB-u trebaju dobrovoljci koji bi sutradan češljali materijale i ulagali prigovore?
    Davao sam potpis za kandidaturu i 2017. i 2018. godine. Jednom u voždovačkoj kancelariji, jednom u vračarskoj. Na poseban papir su ubeleženi moji kontakt podaci kao interesenta za kontrolora. Ali oba puta me niko nije kontaktirao.
    Da li neko sprovodi sad ovu kontrolu po sistemu obeleženih listića?

  • ne menjajte ali nistaaaa! samo nastavite, borba je teska i mi to znamo. sve pokradeno, preocigledno i to treba da se kaze i istrazi, a sta drugo i moze da se uradi?! kakve taktike, kakve bre ostavke. necu da se djb nista promeni, sve ste ok uradili. nisam clan ali uzivam kostantno u vasem radu, ne oduzimajte mi to sad kad ste se napokon pojavili 🙂 !

    • Tacno. Nema kuknjave! Dveri-DJB su JEDINA opozicija u ovoj zemlji. Ostalo je Vucic original i Vucic “light”… A sad u vezi izbora. Ne znam ko vam radi marketinsku kampanju, ali sve u vezi nje je KATASTROFA! Kao, smislili ste slogan i to je to (usput, to je stara fora sa listica na izborima izmedju Tadica i Nikolica gde je neko pametan napisao “Ovaj da ode, a ovaj da ne dodje”). Jedini plusevi su bili dueli (Boska sa DB-ovim frankenstajnom, i Raduletova sa Dr. Nambijom) a ni to nije bilo u nasoj organizaciji. Sve ostalo – nula bodova!

      ZMIJA SE TUCE U GLAVU!

      Da li je moguce da kod vas ( i jednih i drugih) ne postoji graficki dizajner (a moze i osnovnoskolac sa znanjem WORD-a) koji je u stanju da napravi flajer na kojem bi se recimo nasla novogodisnja jelka sa cifrom od 83.000 EUR i jednostavnim naslovom tipa “Beogradjani, ako su se za obicnu jelku ugradili ovolike pare, zamislite koliko kradu na velikim gradskim projektima!” ili nesto slicno! Pa valjda ima medju nama kreativnih ljudi!!! Koliko kosta da se odstampa na najobicnijem papiru i ubaci ljudima u sanducice? Da li vam fali stampac, papir, klinci da raznesu? Koliko to kosta? Sledeci flajer – fontana na Slaviji! U naslovu cena od 2 milion eur, i odmah ispod print screen sa Alibabe koliko stvarno kosta! Tekst slican kao za jelku. Nakon nekoliko dana sledeci flajer – lista od 100 Vucicevih lazi! U SANDUCICE, NE NA SAJT!!!

      To je u stvari ono sto me najvise ljuti! Ovi su toliko losi, da vam neka posebna inventivnost i ne treba! Ali ne, samo pasivno, pasivno, pasivno…i u rukavicama…da se, ne daj boze, ne naljute sendvicari.

      Pamet u glavu! Pravila igre su prljava i bice jos prljavija kako se Vucicu rok trajanja bude priblizavao kraju. Ma koliko nasa i vasa ideja i poruka bile dobre, mlakom, mlitavom, nikakvom kampanjom nista necemo uraditi…Mozete da pijete caj do sudnjega dana.

      Ovo shvatite kao najdobronamerniji moguci savet…

      Veliki pozdrav za sve koji su dali glas ovoj opciji, vi ste ona prava intelektualna i moralna kicma ovog naroda.

    • Samo onaj ko ne želi dobro ovom pokretu, može da savetuje da se ne menja ništa!
      Šta bi sa onom parolom dan pre izbora da će DJB i Dveri sprečiti krađu glasova?
      Kako smo sprečili, vidi sa po rezultatu.
      Ako smo imali kontrolore na svakom biračkom mestu (a nismo), onda je trebalo da sravnimo naše zapisnike i objavimo koliko je prema našim podacima dobio DJB.
      Problem je što su druge stranke opozicije izašle sa svojim podacima, koji se ne razlikuju mnogo od zvaničnih i zato sad imamo ovu zaglušujuću tišinu.
      Da će biti raznih mahinacija, znalo se i pre izbora, sva ta tehnologija izbornih marifetluka je odavno poznata i na sve smo dobrovoljno pristali, a sada plačemo nad prosutim mlekom.
      Za one koji ne znaju, GIK je objavio i konačne rezultate izbora, prema kojima DJB/Dveri imaju 3.89% glasova, dakle samo 0.09% više nego što su procenili Cesid i ostali na osnovu uzorka.
      Da ne pričam koliko smo dobili glasova u rubnim opštinama, to ipak nije za one sa slabijim stomakom, ali još gore je što ni u strogom centru nismo prošli mnogo bolje.
      Ipak, moj najveći utisak je da se Saša ni posle dva dana od izbora, nije oglasio i makar zahvalio onima koji su podržali DJB, niti pokušao da objasni ovaj debakl.
      Naravno, to sad nije lako, jer se samouvereno tvrdilo, kako je “cenzus neupitan”, da je “sve osim dvocifrenog rezulatata neuspeh” itd.
      Da li će rukovodstvo stranke i Saša lično, dati ostavke ili neće je jedna stvar, ali to što lider stranke još uvek ne nalazi za shodno da se barem obrati svojim pristalicama, je krajnje neozbiljno, da ne kažem poražavajuće.

  • Jedini naš problem je: Samo mirno i samo glasanjem. To je jedini način kojim ne može nisšta da se uradi. Kao što nije moglo ni devedesetih, to su isti ljudi. Mi ne znamo dal je on ukrao 10% ili možda svih 40% pitanje je samo dal ćemo da progutamo ili nećemo. Rumuna bi već bili 500 hiljada na ulici. A Če i Fidel su počeli sa 60 ljudi revoluciju. Ja od sad gledam ovako, ko je za mirne proteste i izbore taj je trojanac. Ali iskreno me više i zabole moja jedina misija od sad pa nadalje je kako pobeći iz ovog gulaga.

  • Mislim da za DJB nije problem glavni biracki materijal. Uvid je potreban ali za ovakav rezultat je najvise kriv sam DJB. Hteo je da se profilise kao nova snaga a odmah ulazi u koaliciju sa totalno drugom strankom Dveri. Na politicko-kulturnoj osi totalno su drugaciji, i ta koalicija je jako losa. Na primer sa DS, Novom i Zelenom bih razumeo koaliciju. Iako sam bio glasac vas 2016 i 2017 zbog koalicije sa Dverima glasao za NOPO!

  • Rezultat izbora je stvarno sramota. Ali je to samo ishod svega sto se desava poslednje tri godine a ne samo kradje na izborima. Meni nije jasno da u pokretu nemate ni jednog analiticara koji sme da vam kaze da je rezultat republickih izbora bio dobar zato sto je postojao odredjeni politicki vakum. Veliki broj razocaranih glasaca nije hteo da glasa za Ds a Djb je bio prva sledeca opcija. To se videlo na predsednickim izborima kada su se pojavili Jeremic i Jankovic i odvukli su sve te glasove, kao i Beli. Ne znam sta se ocekivalo od beogradskih izbora sa takvim trendom? Ne moze samo da se komunicira sa biracima premo drustvenih mreza. Ne moze da se bude u konfliktu sa jedina dva medija koja su vam dostupna. Ne moze da se napada ostatak opozicije (i ako su vam ispravni argumenti potpuno) a onda da se ocekuje neka saradnja sa tim ljudima. Promene koje vi zelite da sprovedete, sa kojima se ja potpuno slazem, necete nikada sprovesti. Kako ne shvatate, ljudi predugo zive u ovom antisistemu, navikli su na niega i boje se da ga menjaju. Vama glasaci odlaze zato sto napadate Sapica, ja mislim da ga napadate sa potpunim pravom, ali ljudi koji misle kao i ja izgleda ima samo 4% u Beogradu sto nije dovoljno ni za cenzus. Ako mislite da se u politickom smislu uozbiljite prva stvar koja mora da se uradi je promena nacina komunikacije i sa ljudima i sa medijima. PR tim vam je katastrofa, nikakav, nula.