Интервју Јужна Србија

Радуловић: Мењајмо систем и смањујмо јавни сектор


Министар привреде у оставци Саша Радуловић, гостујући у емисији “15 минута”, рекао је да су кључне ствари за опоравак привреде у Србији промена система, доношење закона који имају смисла, смањење бирократије и пореског оптерећења.

Уколико његова изборна листа “Доста је било. Рестарт!” изађе на изборе, а касније добије подршку грађана, покушаће, како каже, да спроведе реформе које би “уништиле паразитски систем и буразерску економију која тренутно влада”.

– Потребни су нам домаћинско понашање, добар систем, регулаторни оквир, ниско пореско оптерећење и смањени јавни сектор. Прекинути паразитски систем који једе друштво – рекао је Радуловић.
Радуловић је говорио и о одустајању актуелене Владе од предложених реформи. Иако их је, тврди Радуловић, први потпредседник Александар Вучић прихватио, касније се од њих одустало, према речима министра у оставци, јер би многи партијски постављени кадрови изгубили своје функције.

– Да су закони прошли директор РТБ Бора не би могао више да буде директор РТБ Бора и других пропалих предузећа где су партијски постављени кадрови и надзорни одбори који не желе ред и којима треба овакав субвенционисани хаос. Сада видимо да директор РТБ Бора води кампању СНС у Бору. То треба јасно да покаже где су приоритети политичких странака – рекао је Радуловић.
Колико брзо предложене реформе могу бити спроведене, када ће грађани осетити бољитак, какви су дугорочни планови Радуловићеве политичке опције, колико Србију кошта паразитски систем, али и како је приватизован пиротски “1. мај” погледајте у емисији “15 минута”.

Пуна сала биоскопа Купина

Након снимања емисије “15 минута” Саша Радуловић је говорио на трибини у нишком биоскопу Купина. У препуној сали министар у оставци је говорио о својим идејама и плановима, а присутнима је обећао да његов кум никада неће бити директор Електромрежа Србије.

Овим обећањем је алудирао на чињеницу, како је рекао, да је кум Александра Вучића тренутно директор поменутог предузећа.

Још једном је указао на лош систем и лоше законе који поспешују сиву економију.

– Пребаците нашег човека у државе са уређеним системом и он ће одлично функционисати. Проблем, дакле, није у људима већ у систему – рекао је Радуловић.
Сви заинтересовани могу још данас дати потпис за листу “Доста је било. Рестарт!” у Нишу, у Давидовој улици 2а, у периоду од 14 до 20 сати.

Извор: Јужне вести
Линк: http://www.juznevesti.com/Politika/Radulovic-Menjajmo-sistem-i-smanjujmo-javni-sektor.sr.html