Јужна Србија Преносимо Трибина

"Паразитски систем – главни проблем"

"Негативна селекција је проблем који се прелива на сваку сферу друштва. Направићемо систем који вреднује знање и квалитет. Требају нам стручни и кредибилни људи. У свакој сфери нам је битна позитивна селекција“, додао је он на трибини у нишком биоскопу "Купина".

Ниш – Паразитски систем је центар проблема који Србију кошта милијарде и то мора да се промени, поручио је носилац изборне листе “Доста је било” Саша Радуловић.

“Негативна селекција је проблем који се прелива на сваку сферу друштва. Направићемо систем који вреднује знање и квалитет. Требају нам стручни и кредибилни људи. У свакој сфери нам је битна позитивна селекција“, додао је он на трибини у нишком биоскопу “Купина”.

“Могу да вам обећам да мој кум никад неће бити директор Електромреже Србије. Мој син никада неће бити директор Поште“, изјавио је Радуловић.Он је на трибини рекао да је кум првог потпредседника Владе Александра Вучића директор Јавног предузећа Електромреже Србије.

Говорећи о борби против корупције, Радуловић је рекао да истраге око 24 спорне приватизације нису завршене. “Оне су само скренуте. Очито је било потребно само једно хапшење“, оценио је он.

Министар привреде у оставци каже да нису тачне тврдње да Србија има добре законе који се не примењују. “То није тачно, имамо неразумне законе. На пример, молер који ради за 300 евра мора да издвоји 120 евра за државу да би пословао легално. То нико неће да ради, и то дакле не можете применити. Зато морамо да смањимо намете на рад“, рекао је он и додао да је 30 одсто економије у Србији у сивој зони.

“Пребаците нашег човека у државе са уређеним системом и он ће одлично функционисати. Проблем, дакле, није у људима већ у систему“, рекао је Радуловић.

Носилац изборне листе Доста је било – Саша Радуловић је поновио да су најаве инвестиција Мерцедеса у Србију празне приче. “Мерцедес нема никакав интерес да улази у Србију, била је прва реченица представника Мерцедеса на састанку на коме смо били министар финансија, Синиша Мали и ја“, рекао је Радуловић. Према његовим речима, представници Мерцедеса су изразили заинтересованост само за учешће на тендеру Града Београда за куповину нових аутобуса. “Али, пошто су ти аутобуси прескупи и не би прошли тендер, идеја је да Мерцедес Икарбусу прода своје шасије, да Икарбус надогради шасију и да такав аутобус учествује на тендеру“, рекао је Радуловић. Он је додао да представници Мерцедеса нису били спремни ни да разговарају ни о томе да такав нови аутобус преко Мерцедеса нађе и нека трећа тржишта.

Радуловић је упитао да ли Београду требају такви аутобуси, додавши да би одговор на то питање требало да да анализа тржишта. Према његовим речима, међутим, таква анализа никада није направљена, иако је његово министарство то тражило од Икарбуса.

Говорећи о помоћи Европске Уније Србији, Радуловић је рекао да Србија најпре треба да “жели и да почне да гради здрав систем, а онда ће јој и ЕУ помоћи“.

Кандидат за посланика на изборној листи Доста је било – Саша Радуловић и професор Факултета политичких наука Душан Павловић рекао је у Нишу да деца први сусрет са паразитским системом доживе када виде да наставници поклањају оцене. “Систем поклањања оцена у основним школама прелама се на средње школе, онда и на факултете, па и на студенте мастер студија. Та негативна селекција од основне школе, преко средње и факултета, прелива се и на друштво. То је проблем нашег образовног система који постаје проблем друштва“, рекао је Павловић.

Извор: Б92
Линк: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=02&dd=25&nav_category=11&nav_id=816678

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар