Политика

Ја не одустајем

Док не укинемо партијско запошљавање и не скинемо партијске кадрове са купљеним дипломама са леђа пореских обвезника. Док не укинемо тајне штетне уговоре писане у кабинету. Док не уведемо универзалну социјалну заштиту и здравствену заштиту за све. Док не смањимо намете на рад. Док не укинемо медијски мрак и кабинетско блато у таблоидима које манипулише грађанима Србије. Док заувек не размонтирамо паразитски систем који убија Србију, а на чијем челу се сада налази Александар Вучић. Доста је било!

Републичка изборна комисија је данас потврдила листу кандидата Доста је било -Саша Радуловић. Исто је урадила и Градска изборна комисија. Желим да се захвалим свим волонтерима који су нам помогли и свим грађанима који су дошли и потписали нашу листу. Позитивна енергија коју су сви донели у кампању и вера у наш циљ је заразна.

Наша кандидатура је логичан наставак политике коју сам промовисао водећи Министарство привреде.

Ја сам ушао у Владу да урадим посао сређивања привреде. Да спроведем реформе на које Србија чека дуже од једне деценије. Нисам одустао кад су нас саплитали у влади у којој није било политичке воље за коренитим променама. Александар Вучић нас је зауставио у започетом послу. Зато за наставак посла морамо да тражимо подршку директно од грађана који једини имају вољу, животни интерес и интерес наше деце за демонтирањем паразитског система.

Циљ наше борбе је изградња уређеног друштва у коме се вреднује интегритет и способност а не климање главом, где се живи од рада а не од привилигија, где је важно шта знаш а не кога знаш, где последице трпе преваранти а не преварени, где се стиде лажови а не оклеветани. Друштво које поштује људска права, у коме је правна сигурност, сигурност од сваког насиља, а посебно насиља државе над појединцем. Хумано друштво са добрим системом социјалне заштите за све своје грађане. Али и друштво које поштује предузетништво и чија је привреда заснована на приватној иницијативи, тржишту, конкуренцији, квалитету и ефикасности. Једино таква привреда може својим грађанима да пружи квалитет живота и социјални систем заштите који доликује хуманом друштву.

Како конкретно до таквог уређеног друштва?

Паразитски систем се демонтира и уређен систем гради корак по корак, закон по закон, институцију по институцију, у свим сегментима друштва, као што смо радили у министарству привреде. Тада смо успоставили пуну транспарентност трошења новца, зауставили партијско арчење новца из фондова, пљачку и рекете преко Сиепе, приватизацију Вршачких винограда, припремили нове, здраве механизме финансирања привреде, почели увођење реда у јавна предузећа и предузећа у реструкутирању преко личних карата, тражили ред, рад, одговорност и домаћинско понашање.

Нама не требају месије и самовоља појединца. Треба нам владавина права, добри закони и независне институције система које их спроводе.

Свим странкама су пуна уста борбе против корупције, а ни једној када је на власти не пада на памет да уведе кључну ствар: транспарентност. Сви уговори које потписује држава морају да буду јавни. Сва трошења јавних средстава морају да буду месечно објављлена тако да грађани Србије знају којим тачно правним и физичким лицима иде њихов новац. И то не само за буџет, него и за јавна предузећа, за универзитете и образовне установе, културне установе, домове здравља. За све. Сви морају да полажу рачуне грађанима.

Сви се изјашњавају против партијског запошљавања, а све странке гледају како да удоме своје кадрове у јавни сектор. Кум диектор ЕМС-а, син директор Поште, неспособни партијски кадрови директори Железница, Србијагаса и РТБ Бора. Отимају се и за места у управним одборима установа културе.

А привреда и радна места? Политичари и држава не отварају радна места. Отвара их приватни сектор и привредници. Држава ствара услове за домаћу привреду да добро послује, ствара нову вредност и запошљава. Једино здрав привредни раст доводи до раста животног стандарада.

Запошљавање у Србији је скупо. Морамо укинути селективне субвенције за привилеговане и уместо њих смањити намете на рад за целу привреду. То је најбоља субвенција. Тиме ћемо убити сиву економију и црно тржиште који су 30% БДП-а.

За ове промене није потребно много времена, али је потребна воља, знање и подршка грађана. Александар Вучић нема ни капацитет, ни знање и ни жељу да спроведе дубинске реформе. Оне му нису у интересу. Демонтажом паразитског система не би могао више да храни своју партијску машинерију. Уместо истинских реформи грађанима нуди демагогију, лажна обећања, Фекетић маркетинг и прептуум мобиле економију тајних уговора и свих наших Етихада и Београда на води. Доста је било.

Ми смо од данас у кампањи. Ми нисмо странка. Ми немамо партијски запослене чланове у јавном сектору који сада раде на њиховим страначким кампањама. Ми се ослањамо на грађане који нас подржавају. На преко 10.000 људи који су нам дали потпис за листу зато што верују у нашу искреност и оно за шта се боримо. И на њихове пријатеље, колеге и породице. Очекујемо да они који су до сада били са нама што више разговарају са људима из своје околине о томе да на предстојећим изборима коначно постоји листа која носи искрене и корените реформе. Верујемо да се добра вест најбоље преноси од уста до уста. Да коначно треба гласати ЗА, а не ПРОТИВ.

Трка у коју смо ушли је маратон, не спринт. Зато данас обећавам свим бирачима, без обзира на ишод избора, ко формира будућу владу, и ко ће од свих који се утркују да се додворе Александру Вучићу учествовати у њој, ми ћемо већ 17. марта наставити започету борбу за демонтажу паразитског система. Борбу за транспарентност, против тајних уговора, за усвајање четири кључна реформска закона које смо припремили у министарству привреде и који су уздрмали полуге моћи паразитског система, за личне карте и ред у јавним предузећима, за смањење намета на рад, за укидање непотребне биркоратије која гуши привреду.

Доста је било паразитског партијског система и његове буразерске економије. Они коштају грађане Србије милијарде евра годишње. Због њега грађани Србије живе све лошије. Треба нам здраво друштво.

Треба нам ваш глас да би наставиили започети посао. На изборима 16. марта гласајте ЗА редни број 15 – „Доста је било – Саша Радуловић”.

Саша Радуловић

Ознаке
Саша Радуловић

Саша Радуловић

Рођен 1965. године. Одрастао у Сарајеву где завршио основну и средњу школу и Електротехнички факултет 1989. године, смер аутоматика и електроника. Након дипломирања добио је посао у Сименсу у Немачкој где је радио на нуклеарним електранама. Каријеру је 1993. наставио у Канади и САД где је био је активни учесник бума Силицијумске долине. У Србију се вратио 2005. године.

Са Верицом Бараћ и Мирославом Миленовић борио се против корупције и радио на случајевима 24 пљачкашке приватизације. Био је финансијски експерт тужилаштва за стечај и берзу, држао тренинге за тужиоце и полицијске инспекторе за привредни криминал. Пет месеци био је министар привреде у Влади Србије и за то време спречио пљачку браћеВучић, Синише Малог, Млађана Динкића, који су наставили тамо где је Тадићева власт стала.

Уверио се да је Александар Вучић центар корупције, изашао из Владе и са сарадницима основао покрет “Доста је било” чији је циљ да победи и уведе систем, правну државу јаких институција и слободних медија, заустави партијско запошљавање, уведе транспарентност и чисте рачуне.

Саша Радуловић је доказано највећи борац против режима Александра Вучића и партократије која убија Србију. Ако Александар Вучић некога не сме да погледа у очи, онда је то Саша Радуловић. Спречио га је у пљачки тада, спречиће га у пљачки и сада.

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар