Politika

Ja ne odustajem

Dok ne ukinemo partijsko zapošljavanje i ne skinemo partijske kadrove sa kupljenim diplomama sa leđa poreskih obveznika. Dok ne ukinemo tajne štetne ugovore pisane u kabinetu. Dok ne uvedemo univerzalnu socijalnu zaštitu i zdravstvenu zaštitu za sve. Dok ne smanjimo namete na rad. Dok ne ukinemo medijski mrak i kabinetsko blato u tabloidima koje manipuliše građanima Srbije. Dok zauvek ne razmontiramo parazitski sistem koji ubija Srbiju, a na čijem čelu se sada nalazi Aleksandar Vučić. Dosta je bilo!

Republička izborna komisija je danas potvrdila listu kandidata Dosta je bilo -Saša Radulović. Isto je uradila i Gradska izborna komisija. Želim da se zahvalim svim volonterima koji su nam pomogli i svim građanima koji su došli i potpisali našu listu. Pozitivna energija koju su svi doneli u kampanju i vera u naš cilj je zarazna.

Naša kandidatura je logičan nastavak politike koju sam promovisao vodeći Ministarstvo privrede.

Ja sam ušao u Vladu da uradim posao sređivanja privrede. Da sprovedem reforme na koje Srbija čeka duže od jedne decenije. Nisam odustao kad su nas saplitali u vladi u kojoj nije bilo političke volje za korenitim promenama. Aleksandar Vučić nas je zaustavio u započetom poslu. Zato za nastavak posla moramo da tražimo podršku direktno od građana koji jedini imaju volju, životni interes i interes naše dece za demontiranjem parazitskog sistema.

Cilj naše borbe je izgradnja uređenog društva u kome se vrednuje integritet i sposobnost a ne klimanje glavom, gde se živi od rada a ne od priviligija, gde je važno šta znaš a ne koga znaš, gde posledice trpe prevaranti a ne prevareni, gde se stide lažovi a ne oklevetani. Društvo koje poštuje ljudska prava, u kome je pravna sigurnost, sigurnost od svakog nasilja, a posebno nasilja države nad pojedincem. Humano društvo sa dobrim sistemom socijalne zaštite za sve svoje građane. Ali i društvo koje poštuje preduzetništvo i čija je privreda zasnovana na privatnoj inicijativi, tržištu, konkurenciji, kvalitetu i efikasnosti. Jedino takva privreda može svojim građanima da pruži kvalitet života i socijalni sistem zaštite koji dolikuje humanom društvu.

Kako konkretno do takvog uređenog društva?

Parazitski sistem se demontira i uređen sistem gradi korak po korak, zakon po zakon, instituciju po instituciju, u svim segmentima društva, kao što smo radili u ministarstvu privrede. Tada smo uspostavili punu transparentnost trošenja novca, zaustavili partijsko arčenje novca iz fondova, pljačku i rekete preko Siepe, privatizaciju Vršačkih vinograda, pripremili nove, zdrave mehanizme finansiranja privrede, počeli uvođenje reda u javna preduzeća i preduzeća u restrukutiranju preko ličnih karata, tražili red, rad, odgovornost i domaćinsko ponašanje.

Nama ne trebaju mesije i samovolja pojedinca. Treba nam vladavina prava, dobri zakoni i nezavisne institucije sistema koje ih sprovode.

Svim strankama su puna usta borbe protiv korupcije, a ni jednoj kada je na vlasti ne pada na pamet da uvede ključnu stvar: transparentnost. Svi ugovori koje potpisuje država moraju da budu javni. Sva trošenja javnih sredstava moraju da budu mesečno objavljlena tako da građani Srbije znaju kojim tačno pravnim i fizičkim licima ide njihov novac. I to ne samo za budžet, nego i za javna preduzeća, za univerzitete i obrazovne ustanove, kulturne ustanove, domove zdravlja. Za sve. Svi moraju da polažu račune građanima.

Svi se izjašnjavaju protiv partijskog zapošljavanja, a sve stranke gledaju kako da udome svoje kadrove u javni sektor. Kum diektor EMS-a, sin direktor Pošte, nesposobni partijski kadrovi direktori Železnica, Srbijagasa i RTB Bora. Otimaju se i za mesta u upravnim odborima ustanova kulture.

A privreda i radna mesta? Političari i država ne otvaraju radna mesta. Otvara ih privatni sektor i privrednici. Država stvara uslove za domaću privredu da dobro posluje, stvara novu vrednost i zapošljava. Jedino zdrav privredni rast dovodi do rasta životnog standarada.

Zapošljavanje u Srbiji je skupo. Moramo ukinuti selektivne subvencije za privilegovane i umesto njih smanjiti namete na rad za celu privredu. To je najbolja subvencija. Time ćemo ubiti sivu ekonomiju i crno tržište koji su 30% BDP-a.

Za ove promene nije potrebno mnogo vremena, ali je potrebna volja, znanje i podrška građana. Aleksandar Vučić nema ni kapacitet, ni znanje i ni želju da sprovede dubinske reforme. One mu nisu u interesu. Demontažom parazitskog sistema ne bi mogao više da hrani svoju partijsku mašineriju. Umesto istinskih reformi građanima nudi demagogiju, lažna obećanja, Feketić marketing i preptuum mobile ekonomiju tajnih ugovora i svih naših Etihada i Beograda na vodi. Dosta je bilo.

Mi smo od danas u kampanji. Mi nismo stranka. Mi nemamo partijski zaposlene članove u javnom sektoru koji sada rade na njihovim stranačkim kampanjama. Mi se oslanjamo na građane koji nas podržavaju. Na preko 10.000 ljudi koji su nam dali potpis za listu zato što veruju u našu iskrenost i ono za šta se borimo. I na njihove prijatelje, kolege i porodice. Očekujemo da oni koji su do sada bili sa nama što više razgovaraju sa ljudima iz svoje okoline o tome da na predstojećim izborima konačno postoji lista koja nosi iskrene i korenite reforme. Verujemo da se dobra vest najbolje prenosi od usta do usta. Da konačno treba glasati ZA, a ne PROTIV.

Trka u koju smo ušli je maraton, ne sprint. Zato danas obećavam svim biračima, bez obzira na išod izbora, ko formira buduću vladu, i ko će od svih koji se utrkuju da se dodvore Aleksandru Vučiću učestvovati u njoj, mi ćemo već 17. marta nastaviti započetu borbu za demontažu parazitskog sistema. Borbu za transparentnost, protiv tajnih ugovora, za usvajanje četiri ključna reformska zakona koje smo pripremili u ministarstvu privrede i koji su uzdrmali poluge moći parazitskog sistema, za lične karte i red u javnim preduzećima, za smanjenje nameta na rad, za ukidanje nepotrebne birkoratije koja guši privredu.

Dosta je bilo parazitskog partijskog sistema i njegove burazerske ekonomije. Oni koštaju građane Srbije milijarde evra godišnje. Zbog njega građani Srbije žive sve lošije. Treba nam zdravo društvo.

Treba nam vaš glas da bi nastaviili započeti posao. Na izborima 16. marta glasajte ZA redni broj 15 – „Dosta je bilo – Saša Radulović”.

Saša Radulović

Oznake

Saša Radulović

Rođen 1965. godine. Odrastao u Sarajevu gde završio osnovnu i srednju školu i Elektrotehnički fakultet 1989. godine, smer automatika i elektronika. Nakon diplomiranja dobio je posao u Simensu u Nemačkoj gde je radio na nuklearnim elektranama. Karijeru je 1993. nastavio u Kanadi i SAD gde je bio je aktivni učesnik buma Silicijumske doline. U Srbiju se vratio 2005. godine.

Sa Vericom Barać i Miroslavom Milenović borio se protiv korupcije i radio na slučajevima 24 pljačkaške privatizacije. Bio je finansijski ekspert tužilaštva za stečaj i berzu, držao treninge za tužioce i policijske inspektore za privredni kriminal. Pet meseci bio je ministar privrede u Vladi Srbije i za to vreme sprečio pljačku braćeVučić, Siniše Malog, Mlađana Dinkića, koji su nastavili tamo gde je Tadićeva vlast stala.

Uverio se da je Aleksandar Vučić centar korupcije, izašao iz Vlade i sa saradnicima osnovao pokret “Dosta je bilo” čiji je cilj da pobedi i uvede sistem, pravnu državu jakih institucija i slobodnih medija, zaustavi partijsko zapošljavanje, uvede transparentnost i čiste račune.

Saša Radulović je dokazano najveći borac protiv režima Aleksandra Vučića i partokratije koja ubija Srbiju. Ako Aleksandar Vučić nekoga ne sme da pogleda u oči, onda je to Saša Radulović. Sprečio ga je u pljački tada, sprečiće ga u pljački i sada.

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar