Људска права Саопштењe

Радуловић: Верске заједнице би требало да плаћају порез

У разговору са представницима невладиних организација, носилац листе „Доста је било“ Саша Радуловић, истакао је нужност транспарентности у трошењу средстава из буџетске линије 481, као и за сузбијање утицаја политичких партија на невладине организације.

У разговору са представницима невладиних организација, носилац листе „Доста је било“ Саша Радуловић, истакао је нужност транспарентности у трошењу средстава из буџетске линије 481, као и за сузбијање утицаја политичких партија на невладине организације.

„Има организација и културних установа које су фаворизоване на јавним конкурсима. Мали део колача иде на организације које постижу неке резултате, али велики део иде на другу страну. Воде рачуна да у том систему буде и других тако да увек могу да кажу да и другима дају новац.“

Одговарајући на питања гостију, Радуловић је истакао да се залаже да све верске заједнице имају једнак третман што подразумева и то да би требало да плаћају порез за своје активности.

Радуловић се заложио и за веће укључивање младих у рад организација које раде у њиховом интересу. Образовање младих би требало да буде усмерено ка стварним потребама на тржишу рада, за шта је неопходно променити постојећи чињенички оријентисан систем учења. Они који долазе из сиромашних породица морају да добију право на коришћење помоћи која би им олакшала успешно студирање.

_M232377

Ознаке

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Slazem se sa tim, ali verujem da bi I ne-vladine (valjda se tako pise pravilno hihi 🙂 ) organizacije trebalo da placaju porez , pogotovo ako se finansiraju iz inostranstva. Inace svaka vam cast na dosadasnjem radu, imate moj glas, a I dosta glasova mladih ljudi koje znam. Prvi ste politicar u Srbiji, sa kojim cesto I ne moram da se slazem oko svega ( npr.ja sam poslodavac, imam malu progrmersku firmu sa 15 zaposlenih, ali se ne slazem sa vama da su mi uplate za zdravstveno radnicima neka prepreka u zivotu, I iskreno ne mislim da treba da imate firmu ako ne mozete to da placate) , ali bar imate kicmu I slazemo se oko bitnijih stvari, I jako mi je drago sto nisam od vas nikad cuo nikad da ste spomenuli ruse, eu ili kosovo, tri omiljene dogmatske teme. Ja sam inace rusofil, I srcu su mi uvek bili drazi sva braca sloveni, ali mi nikad nije smetalo da 95% svog posla radim sa amerima koje takodje veoma cenim.

    A ovo za strane investitore koji bi nas spasli, svako ko je procitao Domanovicevu Stradiju zna o pricu prodavcu pekmeza u u koji je cela kraljevina stradija polagala velike nade da ce da oporavi privredu ove zemlje 🙂

    Medjutim, kao i sa svima koji bi da glasaju za vas, brinu me dve stvari. Prvo sto iako cu 100% da glasam za vas, ne verujem da cete uci u parlament, a drugo, imajucu to u vidu , da li cete ostati u politici dovoljno dugo da se kandidujete za sledece izbore za koje verujem da imate mnogo vece sanse , jer ste isuvise kratko u politici, da bi mogli da ostvarite neki jaci rezultat odmah sad.

  • Kao i druge stvari za koje se zalazete i skolstvo treba liberalizovati, to jest prepustiti je sve vise privatnom sektoru, koji ce omoguciti razlicite vidove skolovanja, ukljucujuci i online.
    To ce dovesti do povecanja konkurentnosti i smanjenju cena skolovanja, sto ce naravno pomoci i siromasnima.
    Nisam siguran da omogucavanje “istog” skolstva, pod “istim” uslovima, svima bez obzira da li je to dobrovoljno ili ne, je dobar put. To vise lici na put u socijalizam, koji nas je i doveo ovde gde jesmo, ne samo Srbiju nego i vecinu sveta.