Ljudska prava Saopštenje

Radulović: Verske zajednice bi trebalo da plaćaju porez

U razgovoru sa predstavnicima nevladinih organizacija, nosilac liste „Dosta je bilo“ Saša Radulović, istakao je nužnost transparentnosti u trošenju sredstava iz budžetske linije 481, kao i za suzbijanje uticaja političkih partija na nevladine organizacije.

U razgovoru sa predstavnicima nevladinih organizacija, nosilac liste „Dosta je bilo“ Saša Radulović, istakao je nužnost transparentnosti u trošenju sredstava iz budžetske linije 481, kao i za suzbijanje uticaja političkih partija na nevladine organizacije.

„Ima organizacija i kulturnih ustanova koje su favorizovane na javnim konkursima. Mali deo kolača ide na organizacije koje postižu neke rezultate, ali veliki deo ide na drugu stranu. Vode računa da u tom sistemu bude i drugih tako da uvek mogu da kažu da i drugima daju novac.“

Odgovarajući na pitanja gostiju, Radulović je istakao da se zalaže da sve verske zajednice imaju jednak tretman što podrazumeva i to da bi trebalo da plaćaju porez za svoje aktivnosti.

Radulović se založio i za veće uključivanje mladih u rad organizacija koje rade u njihovom interesu. Obrazovanje mladih bi trebalo da bude usmereno ka stvarnim potrebama na tržišu rada, za šta je neophodno promeniti postojeći činjenički orijentisan sistem učenja. Oni koji dolaze iz siromašnih porodica moraju da dobiju pravo na korišćenje pomoći koja bi im olakšala uspešno studiranje.

_M232377

Oznake

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Slazem se sa tim, ali verujem da bi I ne-vladine (valjda se tako pise pravilno hihi 🙂 ) organizacije trebalo da placaju porez , pogotovo ako se finansiraju iz inostranstva. Inace svaka vam cast na dosadasnjem radu, imate moj glas, a I dosta glasova mladih ljudi koje znam. Prvi ste politicar u Srbiji, sa kojim cesto I ne moram da se slazem oko svega ( npr.ja sam poslodavac, imam malu progrmersku firmu sa 15 zaposlenih, ali se ne slazem sa vama da su mi uplate za zdravstveno radnicima neka prepreka u zivotu, I iskreno ne mislim da treba da imate firmu ako ne mozete to da placate) , ali bar imate kicmu I slazemo se oko bitnijih stvari, I jako mi je drago sto nisam od vas nikad cuo nikad da ste spomenuli ruse, eu ili kosovo, tri omiljene dogmatske teme. Ja sam inace rusofil, I srcu su mi uvek bili drazi sva braca sloveni, ali mi nikad nije smetalo da 95% svog posla radim sa amerima koje takodje veoma cenim.

    A ovo za strane investitore koji bi nas spasli, svako ko je procitao Domanovicevu Stradiju zna o pricu prodavcu pekmeza u u koji je cela kraljevina stradija polagala velike nade da ce da oporavi privredu ove zemlje 🙂

    Medjutim, kao i sa svima koji bi da glasaju za vas, brinu me dve stvari. Prvo sto iako cu 100% da glasam za vas, ne verujem da cete uci u parlament, a drugo, imajucu to u vidu , da li cete ostati u politici dovoljno dugo da se kandidujete za sledece izbore za koje verujem da imate mnogo vece sanse , jer ste isuvise kratko u politici, da bi mogli da ostvarite neki jaci rezultat odmah sad.

  • Kao i druge stvari za koje se zalazete i skolstvo treba liberalizovati, to jest prepustiti je sve vise privatnom sektoru, koji ce omoguciti razlicite vidove skolovanja, ukljucujuci i online.
    To ce dovesti do povecanja konkurentnosti i smanjenju cena skolovanja, sto ce naravno pomoci i siromasnima.
    Nisam siguran da omogucavanje “istog” skolstva, pod “istim” uslovima, svima bez obzira da li je to dobrovoljno ili ne, je dobar put. To vise lici na put u socijalizam, koji nas je i doveo ovde gde jesmo, ne samo Srbiju nego i vecinu sveta.