Саопштењe

Подршка напорима Родољуба Шабића да се објаве сви тајни уговори

Удружење грађана „Доста је било – рестарт“ подржава напоре Повереника за информације од јавног значаја Родољуба Шабића и његов став да тајност уговора које је држава потписала са страним партнерима није у складу са Уставом. Подсећамо да су транспарентност и јавност свих потписаних уговора неопходан услов за спречавање злоупотреба и корупције. Извршна власт има обавезу да поштује Устав и Закон о слободном приступу информацијама, а грађани имају право да знају на који начин се управља њиховом имовином.

Залажемо се за транспарентност у свим државним пословима на свим нивоима власти. Сви уговори које потписује држава и државна предузећа морају бити јавна. Буџети министарстава, агенција, јавних предузећа и фондова морају бити доступни грађанима.

Подсећамо да су потписани уговори са Фијатом и Етихадом примери  штетних уговора,који ни после вишемесечних најава и даље нису обелодањени. „Доста је било – рестарт“ поново позива Владу Србије да сви инвестициони уговори буду јавни и без тајних клаузула.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар