Образовање Саопштењe Унутрашњи послови

Захтевамо моменталну оставку министра унутрашњих послова и објављивање доктората свих јавних функционера

Саопштење за јавност, Београд, 2. јун 2014.

На основу информација изнетих у тексту објављеном на сајту „Пешчаник“ и основане сумње да је некадишњи председник Скупштине Србије, а сада министар унутрашњих послова Небојша Стефановић плагирао своју докторску дисертацију и тим чином дискредитовао себе као носиоца јавне функције, покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ захтева моменталну оставку министра унутрашњих послова.

„Доста је било“ даље захтева од министра просвете, науке и технолошког развоја да предложи измену закона, којом би се увело обавезно објављивање свих доктората и мастер радова на интернету.

У то име тражимо:
– од Владе Србије да објави све докторате и мастер радове својих министара, државних секретара и чланова кабинета,
– од Скупштине Србије да објави све докторате и мастер радове посланика,
– од Владе и Скупштине АП Војводине да објаве докторате и мастер радове својих чланова,
– од јавних предузећа и јавних установа да објаве докторате и мастер радове својих директора,
– од локалних самоуправа да објаве докторате и мастер радове одборника,
– од Универзитета да објаве докторате својих професора.

Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ се снажно залаже за идеју да су транспарентност, позитивна селекција и одговорност неопходни услови за стварање уређеног система заснованог на демократији, законима и владавини права, којим управљају независне институције система.

Ознаке
Доста је било

Доста је било

42
Оставите коментар

avatar
2500
37 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
41 Comment authors
Доста је билоJovan PavlovicGoransanjazorica Recent comment authors
најновији најстарији
Dusan
Гост
Dusan

Svaka cast, zato sam i glasao za vas i opet cu, samo ne odustajte i borite se sa tim prevarantima. Ja sam student cetvrte godine Ekonomskog u NS i znam kako je tesko kada sve hocu regularno i bez varanja i kupovine ispita i diplome…

Stefan
Гост
Stefan

Bravo Sasa!Samo tako nastavi!Imas moju podrsku!Usli su u kampanju u kojoj su pobedili sloganom „Da iskorenimo korupciju“,a oni su sami korumpirani,lazljivi,nesposobni i diktatorski nastrojeni!Ovo ne smemo dozvoliti vise.Simbolicno 5 oktobra da izadjemo na ulice i da ih srusimo.

Зора
Гост
Зора

Подржавам Захтев!
Мене лично би занимао магистарски рад и докторска дисертација Зоране Михајловић, јер на основу доступних информација теме су биле везане за енергетику.

Oliver Knezevic
Гост
Oliver Knezevic

Da je bar nasao nekog da mu to lepo napise… Ni za to nije sposoban.

Vesna
Гост
Vesna

Nije dovoljno samo da budu objavljeni radovi. Mora se predvideti i sankcija za plagijat

yeah
Гост
yeah

Sankcije vec postoje, potreno je da se primene.

Marko Radulović
Гост
Marko Radulović

Zalagaću se za ispunjenje zahteva pošto je to zvanični stav stranke, ali znajte da se ne slažem sa ovim potezom.
Autentičnost diplome nije povezana sa političkim delovanjem N. Stefanovića. Ovde se cilja na njegov lični kredibilitet, optuživajući ga da je plagijator. Bez obzira da li ste sigurni da njegova diploma nije autentična, nije na vama da pravite lične napade na političke protivnike.
Takođe uzmite u obzir da je ovde to samo „osnovana sumnja“, on još uvek nije priznao krivicu (ili bar ja nisam čuo). Šta ako se dokaže da nije kriv? (Male su šanse, ali bi posledice po ovu stranku, nakon ove objave, bile velike.)

Nikola Janic
Гост
Nikola Janic

– od ministarke Mihailovic i premijera Vucic da ispune javno i vise puta obecavano i objave ugovor izmedju Etihada i JAT-a, odnosno nase vlade o Air Srbiji…

Чварков Ђорђе
Гост
Чварков Ђорђе

Мене занима случај Николе Селаковића. Он је студирао правни факултет 6 година (уместо 4) и имао је не тако добар просек,али је успео да постане асистент на државном правном факултету,на два обавезна предмета.

abudzabadabila
Гост
abudzabadabila

ja ocu da vidim tominu diplomu, gde je i sta je on zavrsio

rt dobre nade
Гост
rt dobre nade

…i načelnika odeljenja u jedinicama lokalne samoupravre, časnika skupština jedinica lokalne samouprave, kao i autonomne pokrajine, pa direktora ustanova, agencija, fondova, zavoda, direktora uprava u sastavu ministarstava, direktora pseudoregulatornih tetla, državnih sekretara, urednika javnog servisa, predsedika sudova, javnih tužilaca…i Dosta je bilo!
Državni problem od prvorednog značaja je mesto i značaj akademskih kvaliteta i vrlina u sistemu visokog obrazovanja. Visoko obrazovanje doživljava dekadenciju već čitavu deceniju, i vreme je da društvo, elita, i inteligencija izvrši neophodne „rezove“ broja univerziteta, fakulteta, i studijskih programa i saobrazi njihov broj, ugledu, i relevantnom doprinosu nauci i kulturi sa potrebama da se prevrednuju rezultati na planu koristi, i cene koju društvo plaća, i štete od „poplava“ nekredibilnih zvanja, posebno na najodgovornijim mestima lestvice jedne siromašne i populaciono depresivne zajednice od 5,5 miliona stanovnika Srbijice

Sinisa
Гост
Sinisa

Treba zakonom zabraniti da ljudi bez radnog iskustva postaju ministri i rukovodioci, radno iskustvo u skupstini ne treba racunati, vec iskljucivo u privredi i slicnim poslovima.

Persa
Гост
Persa

A mene zanima doktorska Megatrend disertacija Milete Radojevica, bivseg direktora GSP-a…

gosabg
Гост
gosabg

Ako trebaju dobrovljci za prikupljanje podrske/potpisa bice nas dovoljno!

Marija
Гост
Marija

Zna se sta je sanbkcija za plagijat oduzimanje titule, naravno to povlaci i ostavku na ministarsku funkciju,a naravno tuzilastvo bi trebalo da se pozabavi onima koji su ovaj doktorat ocenjivali i potrazi dokaze o mogucim namernim nezakonitim radnjama.

Predrag
Гост
Predrag

Ovo je pravi nacin da se prestane sa praksom da za vodje dobijamo one koji bi ,u stvari ,morali da se stide svojih dela.
Posebno podrzavam deo kojim se trazi zakonsko regulisanje obaveze objavljivanja radova na internetu.

Slobodan
Гост
Slobodan

Puna podrška.

Mira
Гост
Mira

Podrška, naravno. Nije tema, ali i ministarstvo kulture i informisanja upadljivo ćuti, a ima mnogo stvari koje ga dotiču.

Nada Rašković
Гост
Nada Rašković

Min. kulture hrabro ovo komentariše, ali a twitteru. I kao, smešno je i njemu…

Adam
Гост
Adam

Zaista, kako je krenulo, uskoro neće trebati ni fakulteta ni postdiplomskih studija i specijalizacija. Trebaće samo neki Centar za štampanje diploma.
Nije dovoljna sankcija samo za onog ko je plagijatom stekao neko zvanje. Potrebne su sankcije i za onog ko je učestvovao u tome, uključujući i one koji su ocenjivali magistarske (master) i doktorske radove. Oni bi u svakom slučaju morali biti prvi koji bi morali znati da li je određena tema već obrađena i negde objavljena.
Podržavam akciju u cilju očuvanja i spašavanja ugleda onih koji su svojim radovima zaista zaslužili da nose naziv magistra, mastera i doktora nauka.

илке028
Гост
илке028

Казне у закону су предвиђене и нису ни мало наивне али треба да их примене они који на неки начин зависе од Стефановића и њему сличних, дај Боже да нешто буде од тога али чисто сумљам. Премијер који гура Стефановића сигурно да зна какав је кадар и да свакако није кадар за доктора наука али њему одговара да се окружи таквим људима да би мого да их по потреби и шамара а да они глас не дигну, или га евентуално упитају, зашто сте престали мало сте ме шамарали. Људи који хране његову сујету и болесну самозаљубљеност. Питање је колико је таквих министара, посланика, доктората, и академсих титула у Влади и Парламенту.

dragan
Гост
dragan

puna podrska, samo ste u zahtevu zaboravili i kim dzong tomu nikolica

Реалан
Гост
Реалан

Овај је бар написао нешто, за разлику од драгог нам председника који је то све одрадио без одласка на факултет!

Bojan
Гост
Bojan

Podržavam, i mislim da svi ljudu koje poznajem podržavaju. Samo ja bih počeo od predsednika. Ipak nas on predstavlja po svetu sa lažnom diplomom levog fakulteta. Ne mogu ni da zamislim šta misle o nama kao o državi.

snjezana
Гост
snjezana

Očekujem reakciju pripadnika istinskih društvenih elita-ili barem onoga što je od toga preostalo!

Voja
Гост
Voja

Da je neko drugi ovo pokrenuo, snazno bi ga podrzao, al Sasu Radulovica, najvecu lopuzu, to ne mogu nikako. U istom su kosu I on I minister, ovaj se nakrao , minister ‘doktorira “ da bi se nakrao I to je nasa realnost. To je po onoj narodnoj „Drste lopova“.

Ivica
Гост
Ivica

Ma uzalud je ocekivati da ce seseljevci primeniti bilo kakav demokratski metod, sta vam je ljudi!?
Nama vladaju prikriveni klerofasisti i neonacisti ogrnuti ruhom proevropske provinijencije – kad to shvati vecina gradjana onda mozemo nesto i da ucinimo. Problem je sto onih slobodnomislecih u ovoj banana-drzavi ima svakog dana sve manje i manje jer ih je sve vise na „privremenom radu u inostranstvu“…
Evo i ja, iako sam po profesiji advokat intenzivno razmisljam da sa porodicom odem iz ovog tamnog vilajeta i da taksiram u nekoj skandinavskoj zemlji ili u najboljem slucaju radim sa srednjom skolom (medicinski tehnicar, popularno – sestra). Ne mogu vise da izdrzim da me polupismeni idioti svakodnevno vredjaju i sprdaju se sa mojim razumom i logikom………… Pa neka vladaju ovde nad prasicima, teladima i ostalom sitnom i krupnom, svakako jadnom, stokom i ponekim nesrecnikom koji im i dalje veruje… Adio!

Vilogorski
Гост
Vilogorski

Poštovani šo me lično vređate.
Oni nisu šešeljvci oni su vaši jer su izdali ideju šešeljizma. Tako nemoj da nas koji smo ostali na braniko slobodomislećih Srba porediti sa njma. Jedina razlika između vas i njih je sto oni imaju petlju da rade ono što ste vi trabali da uradite.
Ita mustra drugo pakovanje.

Vilogorski
Гост
Vilogorski

Poštovani što me lično vređate.
Oni nisu šešeljvci oni su vaši jer su izdali ideju šešeljizma. Zato nemoj da nas koji smo ostali na braniku slobodomislećih Srba porediti sa njima. Jedina razlika između vas i njih je što oni imaju petlju da rade ono što ste vi trabali da uradite.
Ista mustra, drugo pakovanje.

Бранислав Михајловић
Гост
Branislav Mihajlović

Plagijat političari sa plagijat diplomama u plagijat drzavi. Da bi do kraja bilo sve u skladu, hajde da se potrudimo da i mi svi postanemo plagijat građani, da zivimo u plagijat sistemu sa plagijat demokratijom. Tu ima samo jedan mali problem – zivot nije plagijat.

RADE
Гост
RADE

SVE DOK NAM DRZAVOM I LOKALIMA VLADAJU PARKETARI ,TAPETARI ,SLAMARI I SEDLARI NAMA NEMA BOLJITKA , PRVO KOD NAS BI TREBALO DONETI ZAKON O IZLASKU NA BIRALISTE ,A NE KAO SADASNJA VLAS KAZE DA JE NJU NAROD IZABRAO AKO JE – I AKO JE GLASALO 50% GRADJANA STA JE SA JOS 50%, A U TIH OSTALIH 50% SU CASNI POSTENI STRUCNI I PRAVI DOMACINI , JER NE MOGU DOCI DO IZRAZAJA ZBOG POSTAVLJENIH BALVANA KOJI NA ZALOST VLADAJU OVIM NARODOM I OVOM DRZAVOM , I MISLIM DA JE OVIMA STALO SAMO DO FOTELJE I FUNKCIJE I NIDOCEGA DRUGO ,JER DA IM JE STALO DO NARODA TREBA LO BI SAMO DA OTVORE SVOJU BELU KNJIGU I DA PROCITAJU SVOJE ZAVESTANJE I DA VIDE STA SU OD TOGA OSTVARILI A BOGAMI NISTA STO BI NAROD OSETIJO I KAKO BI MU BILO BOLJE, NAZALOST TO JE NASA SUROVA ISTINA IZKLEDA DA SMO OSUDJENI DA ZIVIMO KAO NAPUSTENI PSI , A I STATISTIKA POKAZUJE DA VISE UMIREMO NEGO STO SE RADJAMO VERUJEM DA JE TO ZBOG LEPOG ZIVOTA…

Mali
Гост
Mali

Narod treba da zna ko ga predvodi.

slavoljub živanović
Гост
slavoljub živanović

Slažem se da treba ispitati sve master diplome i doktorate današnjih visokih funkcionera u vladi i državi ,počev od pradsednika
pa nadalje. Nikad više ih nije bilo a nikad manje stručnih ljudi da vode zemlju.Šta oni misle da je vođenje države kao vođenje
masne zajednice.

NEMOJTE DA VREĐATE INTELEGENCIJU OVOG GRAĐANSKOG SLOJA DRUŠTVA!

Slobodan Nikolić
Гост
Slobodan Nikolić

Smrtna kazna bi bila sasvim ok. Pocev od onog najviseg koji ne zna koji je fakultet zavrsio.. Pre nego me pederi optuze za terorizam, neka ukljuce mozak a ne paranoju. Postoje ljudi kojima sve zavisi od skole pa su izabrali propast umesto plagiranja…

Jezzika
Гост
Jezzika

Podrzavam!

Milan
Гост
Milan

Podržavam!!!

Dimdrag
Гост
Dimdrag

svaki dan ponavljati zahtev za istinom,svaki bozji put kada pokusaju zaturiti istinu natrljati im
nos i tako dok ne pocnu govoriti (ako pocnu) istinu!

zorica
Гост
zorica

Podrzavam da se provere sve sumnjive diplome i doktorati u vladi i megatrendu.Ocigledno je da tu nesto nije u redu.

sanja
Гост
sanja

Može li se ući u trag i doktoratu Jorgovanke Tabaković?
Na kojem je Univerzitetu ona doktorirala?

Goran
Гост
Goran

Kada bismo ušli u reviziju svih master radova i doktorskih disertacija došli bi do zaključka da je 90% njih plagijat. Takvi su nam univerziteti i takva nam je nauka – Resavska škola – prepisivanje radova iz inostranstva bez realnog bavljenja naučnim istraživanjem.

Jovan Pavlovic
Гост
Jovan Pavlovic

Postovani gospodine Radulovic,

Duze vreme pratim vase politicko delovanje I u potpunosti podrzavam nacela o jednakosti svih gradjana zemlje Srbije I filozoviju liberalnog uredjenja zemlje ali ovo sto radite u vezi gospodina Stefanovica je pogresno. Duboko sam uveren da je sve u vezi njegovog obrazovanja pokriveno velom misterije I fantastike ali borba netreba da predje u borbu protiv pojedinaca vec protiv sistema jer u borbi protiv pojedinca se zalazi u politicko blato. Za ovaj konkretan slucaj treba postaviti pitanja Ministarstvu obrazovanja. Sta se desava sa akreditaciom ustanova visokog obrazovanja? Na kojim nacelima se obavlja? Kakvo je stanje u obrazovanju? Koji su kokretni koraci resavanja problema izdavanja nezasluzenih diploma? I ono najbitnije: Kako se finansira visoko obrazovanje? Koji zakon, koja formula? Kako spojiti visoko obrazovanje sa privredom? Kako omoguciti studentima kvalitetnu praksu u realnom sektoru? I jos mnoga druga pitanja…

Takodje sam primetio da u Vasem programu nama razvoja novih ideja I diskusija. Mora se u obracanju javnosti uneseti neki novi elemente. Kao na primer: Nova regionalizacija drzave (Banat, Backa, Srem, Istocna Srbija, Zapadna Srbija, Juzna Srbija) gde bi svaka regija imala svoj parlament a svi bi se okupljali na velika zasedanja u Beogradu. Onda npr. zakon o vladi gde bi tacno bilo definisano koja minisratstva su potrebna, ko moze da bude minister (strucnost I iskustvo), koliko zamenika, koliko savetnika to jest citava struktura ministarstava I sva ministarstva bi trebalo da budu na jednoj adresei npr. Palata Srbije na Novom Beogradu. I jos mnogo toga… U sustini da se predlazu nova sistemska resenja za uredjenje izvrsne, zakodavne I sudske vlasti.

Ukoliko uspete da smenite gospodina Stefanovica koji je garant da na njegovo mesto nece doci osoba jos sumljivijih kvalifikacija I sposobnosti? Potrebno je UREDJENJE SISTEMA SA JASNIM, KONCIZNIM, KONKRETNIM ZAKONIMA!

Zelim Vam puno uspeha I da istrajete u borbi.

Puno pozdrava
Jovan Pavlovic

Puno pozdrava
Jovan Pavlovic