Образовање Полиција Саопштењe

Министров плагирани докторат

#MinistreMolimTe 2 У Београду је јуче, 05.06.2014. године, одржан протестни скуп под називом #МинистреМолимТе, на коме је затражена оставка министра унутрашњих послова у Влади РС и некадашњег председника Народне скупштине РС Небојше Стефановића због основане сумње да је плагирао своју докторску дисертацију […]

У Београду је јуче, 05.06.2014. године, одржан протестни скуп под називом #МинистреМолимТе, на коме је затражена оставка министра унутрашњих послова у Влади РС и некадашњег председника Народне скупштине РС Небојше Стефановића због основане сумње да је плагирао своју докторску дисертацију и тимe дискредитовао себе као носиоца јавне функције.

#MinistreMolimTe 2
Удуржење грађана „Доста је било – Рестарт“ подржало је овај скуп као разумну иницијативу у борби против паразитског система, а за начела транспарентности и слободе медија. Скупу су присуствовали Саша Радуловић и Душан Павловић, као и велики број чланова Удружења. Петицију за смену министра Стефановића потписало је 454, а петицију за слободу медија 244 грађана и грађанки.

#MinistreMolimTe
Покрет „Доста је било – Рестарт“ још једном понавља свој захтев за моменталном оставком министра унутрашњих послова Небојше Стефановића и захтев министру просвете, науке и технолошког развоја Срђану Вербићу да предложи измену закона којoм би се увело обавезно објављивање свих доктората и мастер радова на Интернету.

Ознаке

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Поштовани Саша, једно добронамерно запажање: У коментарима у којима користите израз ”захтев за” именицу која следи често стављате у инструментал уместо акузатив… Знам да је у журби, али верујем да је од користи да вам скренем пажњу…
    Слобода медија је безусловно важна, али тренутни квалитет извештавања је прилично лош, што отвара простор за манипулацију. Погледајте само данашње извештавање са заседања Одбора за науку, посвећеног сада већ чувеном докторату. Манипулативни напади од стране Мегатренда и власти остали су без правих одговора.
    Мислим да на то треба стално указивати у контексту слободе медија: слобода се и осваја.
    Можда би ”Визиошоп” требало да произведе доста нових мајица са натписом ”Think! It’s not forbidden yet” и подели их новинарима.
    А не би било наодмет да размислимо има ли начина да се покрене још једно критичко гласило, можда по одабиру тема шире од ”Пешчаника”, и можда не само електронско. Колико год ”Пешчаник” био узоран сајт, није добро што је један, и са тачке гледишта ублажавања последица обарања, и са тачке гледишта освајања слободе кроз што шире сукобљавање аргумената.
    Поздрави.