Приватизација Саопштењe

Предлог новог Закона о приватизацији представља наставак пљачкашке приватизације

Покрет “Доста је било – Саша Радуловић“ упозорава да предлог новог Закона о приватизацији представља наставак пљачкашке приватизације и темељ за њен поражавајући завршетак са катастрофалним последицама по државу Србију и њене грађане.

Покрет “Доста је било – Саша Радуловић“ упозорава да предлог новог Закона о приватизацији представља наставак пљачкашке приватизације и темељ за њен поражавајући завршетак са катастрофалним последицама по државу Србију и њене грађане.

На предлог кабинета Александра Вучића, уз његово пуно знање, уз учешће новог градоначелника Београда, као и учешће Динкићевих кадрова, у Закон су ушле и одредбе о непосредној погодби без јавног тендера као равноправног метода продаје. Осим што је противуставна, ова одредба практично омогућава наставак бесрамне пљачке државе уз пуно законско покриће. У преводу, имаћемо законом покривену корупцију и пљачкање друштвене имовине, попут пљачкашке приватизације „Вршачких винограда“.

 У потпуности се одустало од предлога закона који је предложило Mинистарство привреде за време док је Саша Радуловић био министар. Одустало се од транспарентности, испитивања пословања субјекта приватизације у годинама пре приватизације, од демонтирања партијских надзорних одбора и даје се покриће за неспособне партијски постављене директоре. Офшор компаније из пореских рајева, иза којих се крију наши грађани и ко зна какве паре, и даље могу да учествују у приватизацији. Одустало се од одредаба детаљне контроле након приватизације. Предлог закона који је написало претходно Mинистарство привреде био је написан да уведе ред и заустави пљачкашку приватизацију. Тај предлог је и ушао у скупштинску процедуру, али га је Александар Вучић повукао. Александар Вучић је преварио грађане Србије када је на Утиску недеље 26.01.2014.године, два дана након оставке Саше Радуловића, рекао да ће тај закон бити усвојен у неизмењеном облику након формирања нове владе.

Овакав законски предлог потврђује тврдње Верице Бараћ да се корупција налази у врху државе. Он потврђује да је цела прича о борби против привредног криминала и корупције и тобожња жеља да се испитају 24 спорне приватизације једна велика фарса.

Овај Закон је срамота за Србију и велика срамота за Александра Вучића. Он потврђује све разлоге због којих је Саша Радуловић поднео оставку на место министра привреде. Александар Вучић је највећа препрека за истинке реформе за којима вапе грађани Србије.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • “Закон о приватизацији представља наставак пљачкашке приватизације…” непрестано понављање нечега што је само делимично тачно јесте повлађивање предрасудама сиромашних и очајних људи да су капитализам и демократија с Петим октобром Србији донели једино зло! Велики део вашег програма прихватам, посебно онај о страначкој и партиjској узурпацији државе, али морате се идеолошки прецизније одредитити. Рецимо, потпуно одбацити протекционизам, који уништава конкуренцију и здраву привреду. На последњим изборима сам гласао за вашу листу, то наравно значи да од вас и највише очекујем!

 • Postovani Radulovicu
  smatram da MORATE naci nacin da budete vidljiviji. Obzirom na nivo svesti I obrazovanja stanovnistva neophodno je da na KONKRETNIM stvarima insistirate, nikako ne samo na #imaginarnim# zakonima. SAMO NAPRED.

 • Nažalost, kada je u pitanju politika kod nas, način kako su nastale stranke i čime se bave, umesto da dobijemo demokratski sistem umesto totalitarnog, mi smo dobili praktično totalitarni sistem koji je skuplji jer ima više totalitarnih partija umesto ranije jedne, komunističke.
  Da nesreća bude veća, komunisti su bar znali da cene najbolje studente, đake i da ih uvlače u svoje redove, a ovi rade obrnuto, najbolje studente i đake odbacuju i teraju u “beli svet”, a u svoje redove primaju dodvarače, slugane, bukače, jednom rečju “šljam”.
  Pored toga političke stranke koje su nastale 90-ih godina su evoluirale u “firme”za bogaćenje pojedinaca i pljačku narodne imovine.
  Političari tipa Vučić, Dinkić, Tadić…. nemaju nikakve preference, bez iskustva i dana radnog staža, pa kako se može očekivati da oni razumeju naš privredni sistem i na kojim osnovama ga treba graditi. Napravili su sistem za sebe i svoje pajtose, tako da kroz poreski sistem koji bi trebao da oporezuje prihode i bogatstvo pojedinaca u suštini finansiraju svoju umnoženu birokratiju-parazite. To nije porez nego razrez-globa, pa ko može da plati neka klati, a ko ne može neka crkne.
  Ponašanje Vučića na vlasti je ponašanje jednog političkog adolescenta, što potvrđuje i narodna poslovica “ako neznaš kakav je daj mu vlast, pa ćeš saznati”, pri tom treba voditi računa da nam se ta postavka ne obije o glavi, a to se upravo sada događa.

 • Novi zakon o privatizaciji je los u tolikoj meri sto ce se opet pare profuckati i nikom nista .Zavrsnu privatizaciju mora da prati puna i sveobuhvatna liberizacija. Pa uostalom sto se izmislja topla voda. Koristite model privatizacije Velike Britanije odnosno model Margaret TACER .