Privatizacija Saopštenje

Predlog novog Zakona o privatizaciji predstavlja nastavak pljačkaške privatizacije

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović“ upozorava da predlog novog Zakona o privatizaciji predstavlja nastavak pljačkaške privatizacije i temelj za njen poražavajući završetak sa katastrofalnim posledicama po državu Srbiju i njene građane.

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović“ upozorava da predlog novog Zakona o privatizaciji predstavlja nastavak pljačkaške privatizacije i temelj za njen poražavajući završetak sa katastrofalnim posledicama po državu Srbiju i njene građane.

Na predlog kabineta Aleksandra Vučića, uz njegovo puno znanje, uz učešće novog gradonačelnika Beograda, kao i učešće Dinkićevih kadrova, u Zakon su ušle i odredbe o neposrednoj pogodbi bez javnog tendera kao ravnopravnog metoda prodaje. Osim što je protivustavna, ova odredba praktično omogućava nastavak besramne pljačke države uz puno zakonsko pokriće. U prevodu, imaćemo zakonom pokrivenu korupciju i pljačkanje društvene imovine, poput pljačkaške privatizacije „Vršačkih vinograda“.

 U potpunosti se odustalo od predloga zakona koji je predložilo Ministarstvo privrede za vreme dok je Saša Radulović bio ministar. Odustalo se od transparentnosti, ispitivanja poslovanja subjekta privatizacije u godinama pre privatizacije, od demontiranja partijskih nadzornih odbora i daje se pokriće za nesposobne partijski postavljene direktore. Ofšor kompanije iz poreskih rajeva, iza kojih se kriju naši građani i ko zna kakve pare, i dalje mogu da učestvuju u privatizaciji. Odustalo se od odredaba detaljne kontrole nakon privatizacije. Predlog zakona koji je napisalo prethodno Ministarstvo privrede bio je napisan da uvede red i zaustavi pljačkašku privatizaciju. Taj predlog je i ušao u skupštinsku proceduru, ali ga je Aleksandar Vučić povukao. Aleksandar Vučić je prevario građane Srbije kada je na Utisku nedelje 26.01.2014.godine, dva dana nakon ostavke Saše Radulovića, rekao da će taj zakon biti usvojen u neizmenjenom obliku nakon formiranja nove vlade.

Ovakav zakonski predlog potvrđuje tvrdnje Verice Barać da se korupcija nalazi u vrhu države. On potvrđuje da je cela priča o borbi protiv privrednog kriminala i korupcije i tobožnja želja da se ispitaju 24 sporne privatizacije jedna velika farsa.

Ovaj Zakon je sramota za Srbiju i velika sramota za Aleksandra Vučića. On potvrđuje sve razloge zbog kojih je Saša Radulović podneo ostavku na mesto ministra privrede. Aleksandar Vučić je najveća prepreka za istinke reforme za kojima vape građani Srbije.

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • “Zakon o privatizaciji predstavlja nastavak pljačkaške privatizacije…” neprestano ponavljanje nečega što je samo delimično tačno jeste povlađivanje predrasudama siromašnih i očajnih ljudi da su kapitalizam i demokratija s Petim oktobrom Srbiji doneli jedino zlo! Veliki deo vašeg programa prihvatam, posebno onaj o stranačkoj i partijskoj uzurpaciji države, ali morate se ideološki preciznije odredititi. Recimo, potpuno odbaciti protekcionizam, koji uništava konkurenciju i zdravu privredu. Na poslednjim izborima sam glasao za vašu listu, to naravno znači da od vas i najviše očekujem!

  • Nije mi samo jasno zašto je to sramota za Vučića. To je akt u potpunom skladu sa likom i delom dotičnog gospodina.

  • Postovani Radulovicu
    smatram da MORATE naci nacin da budete vidljiviji. Obzirom na nivo svesti I obrazovanja stanovnistva neophodno je da na KONKRETNIM stvarima insistirate, nikako ne samo na #imaginarnim# zakonima. SAMO NAPRED.

  • Nažalost, kada je u pitanju politika kod nas, način kako su nastale stranke i čime se bave, umesto da dobijemo demokratski sistem umesto totalitarnog, mi smo dobili praktično totalitarni sistem koji je skuplji jer ima više totalitarnih partija umesto ranije jedne, komunističke.
    Da nesreća bude veća, komunisti su bar znali da cene najbolje studente, đake i da ih uvlače u svoje redove, a ovi rade obrnuto, najbolje studente i đake odbacuju i teraju u “beli svet”, a u svoje redove primaju dodvarače, slugane, bukače, jednom rečju “šljam”.
    Pored toga političke stranke koje su nastale 90-ih godina su evoluirale u “firme”za bogaćenje pojedinaca i pljačku narodne imovine.
    Političari tipa Vučić, Dinkić, Tadić…. nemaju nikakve preference, bez iskustva i dana radnog staža, pa kako se može očekivati da oni razumeju naš privredni sistem i na kojim osnovama ga treba graditi. Napravili su sistem za sebe i svoje pajtose, tako da kroz poreski sistem koji bi trebao da oporezuje prihode i bogatstvo pojedinaca u suštini finansiraju svoju umnoženu birokratiju-parazite. To nije porez nego razrez-globa, pa ko može da plati neka klati, a ko ne može neka crkne.
    Ponašanje Vučića na vlasti je ponašanje jednog političkog adolescenta, što potvrđuje i narodna poslovica “ako neznaš kakav je daj mu vlast, pa ćeš saznati”, pri tom treba voditi računa da nam se ta postavka ne obije o glavi, a to se upravo sada događa.

  • Novi zakon o privatizaciji je los u tolikoj meri sto ce se opet pare profuckati i nikom nista .Zavrsnu privatizaciju mora da prati puna i sveobuhvatna liberizacija. Pa uostalom sto se izmislja topla voda. Koristite model privatizacije Velike Britanije odnosno model Margaret TACER .