Београд Образовање Саопштењe

Захтевамо оставку председника општине Нови Београд и објављивање доктората свих јавних функционера

На основу података из анализе доктората председника општине Нови Београд Александра Шапића, изнетих у тексту „Дрски плагијат Александра Шапића“ објављеном на сајту „Пешчаник“ и основане сумње да је председник општине Нови Београд плагирао своју докторску дисертацију и тим чином дискредитовао себе као носиоца јавне функције, покрет „Доста је било“ захтева његову моменталну оставку.

Овај нови доказ о плагирању докторске дисертације потврђују раније изнет  став покрета „Доста је било“ да је плагирани рад министра унутрашњих послова Небојше Стефановића врх леденог брега лажних доктората јавних функционера. У то име покрет „Доста је било“ даје пуну подршку стручној акaдемској заједници да настави са анализирањем докторских дисертација и позива политичке партије да позову на одговорност и разреше функција плагијаторе у својим редовима.

„Доста је било“ подсећа на свој захтев за смену министра унутрашњих послова Небојше Стефановића и захтев у којем се од министра просвете, науке и технолошког развоја тражи да предложи измену закона, којом би се увело обавезно објављивање свих доктората и мастер радова на интернету.

У то име тражимо:
– од Владе Србије да објави све докторате и мастер радове својих министара, државних секретара и чланова кабинета,
– од Скупштине Србије да објави све докторате и мастер радове посланика,
– од Владе и Скупштине АП Војводине да објаве докторате и мастер радове својих чланова,
– од јавних предузећа и јавних установа да објаве докторате и мастер радове својих директора,
– од локалних самоуправа да објаве докторате и мастер радове одборника,
– од Универзитета да објаве докторате својих професора.

Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ залаже се снажно за идеју да су транспарентност, позитивна селекција и одговорност неопходни услови за стварање уређеног система заснованог на демократији, законима и владавини права, којим управљају независне институције система.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • U Srbiji vlada diktatura kakva nije bila ni u Titovo vrijeme pa se bojim i da lajkujem/delim objave Saše Radulovića mada ga jako podržavam jer nam je on svjetlo, koje se pojavilo posle dugo godina. Mnogima se dopadaju njegove ideje ali kažu ,,ne može on protiv ajkula,, Uz podršku svih nas može sigurno. Čitam izjave ovog malog Krstića /koji je došao na tako odgovornu funkciju bez iskustva/ i ne mogu da verujem ,,dobro je što smo povećali kazne privrednim subjektima i očekujemo rezultate,, Pa kome su ih povećali? Nama koji redovno plaćamo poreze i punimo bužet pa da otmu još više jer kao i obično, idu do zadnjeg dinara.
    Pa Krstiću pročitaj zvanično saopštenje Ivana Simića zašto je dao ostavku! Aha nisi obaviješten pa ću ti ja reći. Razlog ostavke, između ostalog je, i što su najveći poreski dužnici firme u vlasništvu političara i njihovih drugova. Zašto tu nešto ne preduzmete il nemate vremena jer se igrate igre zvane hapšenja i sipanje prašine u oči.