Београд Грађевина Најава

Покрет „Доста је било“, данас у 13 часова, поднеће писмену примедбу Секретаријату за урбанизам и грађевинске послове

Саша Радуловић, председник покрета „Доста је било – Саша Радуловић“ и бивши министар привреде, поводом акције колектива „Ко гради град“ и „Министарства простора“, поднеће данас у 13 часова Секретаријату за урбанизам и грађевинске послове примедбе на измене Генералног плана Београда.
Покрет „Доста је било“, као и сви грађани Савског Венца, Београда и Србије, жели да се Савски амфитеатар уреди, али не кроз тајне уговоре и према жељама инвеститора, већ као резултат јавних конкурса урбаниста, архитеката и стручне јавности. Покрет поставља питање законитости накнадног прилагођавања закона тајном пројекту „Београд на води“ и мењања урбанистичких прописа града без јавне и стручне расправе.
Отварање јавних конкурса и транспарентност свих потписаних меморандума и уговора неопходан су предуслов за спречавање злоупотреба и искрену борбу против корупције, што су све циљеви за које се наш покрет залаже.

Доста је било

Доста је било

3
Оставите коментар

avatar
2500
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
DeliaJulija Cvijović Recent comment authors
најновији најстарији
Julija Cvijović
Гост
Julija Cvijović

Rado bi stala uz gradjane Savskog Venca. Red bi bilo da svi znamo šta se oko nas dogadja, najzad svi se i pozivaju na „gradjane Srbije“… Gospodine Raduloviću uz Vas je cele moja porodica! Pozdrav. J.

Delia
Гост
Delia

Желим да се Савски амфитеатар уреди, али не кроз тајне уговоре и према жељама инвеститора, већ као резултат јавних конкурса урбаниста, архитеката и стручне јавности и у складу са законима. Желим да знам колико ће да нас кошта уређење простора и инфраструктура расељавање и др…ради припреме простора за градњу? до почетка улагања наших пријатеља? Колико би нових радних места могли тим новцем да отворимо? колико пореза би држава убирала од тога? и зар нам је то најважније и одакле новци за то??????? ја и народ би то јако волео да чујемо? и да нас цифрама убеђују како ће то да нас спаси из ове беде!!!!! зар су новци од пензија и плата довољни или ће све то укинути до 2017 године за општу добробит омладине.
Први пут пишем и обраћам се лично.
Поздрав

Delia
Гост
Delia

Немам појма како је дуплиран одговор!
извињавам се ако је моја грешка.