Београд Грађевина Најава

Покрет „Доста је било“, данас у 13 часова, поднеће писмену примедбу Секретаријату за урбанизам и грађевинске послове

Саша Радуловић, председник покрета „Доста је било – Саша Радуловић“ и бивши министар привреде, поводом акције колектива „Ко гради град“ и „Министарства простора“, поднеће данас у 13 часова Секретаријату за урбанизам и грађевинске послове примедбе на измене Генералног плана Београда.
Покрет „Доста је било“, као и сви грађани Савског Венца, Београда и Србије, жели да се Савски амфитеатар уреди, али не кроз тајне уговоре и према жељама инвеститора, већ као резултат јавних конкурса урбаниста, архитеката и стручне јавности. Покрет поставља питање законитости накнадног прилагођавања закона тајном пројекту „Београд на води“ и мењања урбанистичких прописа града без јавне и стручне расправе.
Отварање јавних конкурса и транспарентност свих потписаних меморандума и уговора неопходан су предуслов за спречавање злоупотреба и искрену борбу против корупције, што су све циљеви за које се наш покрет залаже.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Rado bi stala uz gradjane Savskog Venca. Red bi bilo da svi znamo šta se oko nas dogadja, najzad svi se i pozivaju na “gradjane Srbije”… Gospodine Raduloviću uz Vas je cele moja porodica! Pozdrav. J.

  • Желим да се Савски амфитеатар уреди, али не кроз тајне уговоре и према жељама инвеститора, већ као резултат јавних конкурса урбаниста, архитеката и стручне јавности и у складу са законима. Желим да знам колико ће да нас кошта уређење простора и инфраструктура расељавање и др…ради припреме простора за градњу? до почетка улагања наших пријатеља? Колико би нових радних места могли тим новцем да отворимо? колико пореза би држава убирала од тога? и зар нам је то најважније и одакле новци за то??????? ја и народ би то јако волео да чујемо? и да нас цифрама убеђују како ће то да нас спаси из ове беде!!!!! зар су новци од пензија и плата довољни или ће све то укинути до 2017 године за општу добробит омладине.
    Први пут пишем и обраћам се лично.
    Поздрав

    • Немам појма како је дуплиран одговор!
      извињавам се ако је моја грешка.