Beograd Građevina Najava

Pokret „Dosta je bilo“, danas u 13 časova, podneće pismenu primedbu Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove

Saša Radulović, predsednik pokreta „Dosta je bilo – Saša Radulović“ i bivši ministar privrede, povodom akcije kolektiva „Ko gradi grad“ i „Ministarstva prostora“, podneće danas u 13 časova Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove primedbe na izmene Generalnog plana Beograda.
Pokret „Dosta je bilo“, kao i svi građani Savskog Venca, Beograda i Srbije, želi da se Savski amfiteatar uredi, ali ne kroz tajne ugovore i prema željama investitora, već kao rezultat javnih konkursa urbanista, arhitekata i stručne javnosti. Pokret postavlja pitanje zakonitosti naknadnog prilagođavanja zakona tajnom projektu „Beograd na vodi“ i menjanja urbanističkih propisa grada bez javne i stručne rasprave.
Otvaranje javnih konkursa i transparentnost svih potpisanih memoranduma i ugovora neophodan su preduslov za sprečavanje zloupotreba i iskrenu borbu protiv korupcije, što su sve ciljevi za koje se naš pokret zalaže.

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Rado bi stala uz gradjane Savskog Venca. Red bi bilo da svi znamo šta se oko nas dogadja, najzad svi se i pozivaju na “gradjane Srbije”… Gospodine Raduloviću uz Vas je cele moja porodica! Pozdrav. J.

  • Želim da se Savski amfiteatar uredi, ali ne kroz tajne ugovore i prema željama investitora, već kao rezultat javnih konkursa urbanista, arhitekata i stručne javnosti i u skladu sa zakonima. Želim da znam koliko će da nas košta uređenje prostora i infrastruktura raseljavanje i dr…radi pripreme prostora za gradnju? do početka ulaganja naših prijatelja? Koliko bi novih radnih mesta mogli tim novcem da otvorimo? koliko poreza bi država ubirala od toga? i zar nam je to najvažnije i odakle novci za to??????? ja i narod bi to jako voleo da čujemo? i da nas ciframa ubeđuju kako će to da nas spasi iz ove bede!!!!! zar su novci od penzija i plata dovoljni ili će sve to ukinuti do 2017 godine za opštu dobrobit omladine.
    Prvi put pišem i obraćam se lično.
    Pozdrav

    • Nemam pojma kako je dupliran odgovor!
      izvinjavam se ako je moja greška.