Пољопривреда Саопштењe

Продаја државног земљишта у Бачкој противуставна и штетна

Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ још једном указује на пљачкашку политику Владе Александра Вучића кроз наставак политике штетних тајних уговора и продаје државног земљишта арапским инвеститорима.

Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ још једном указује на пљачкашу политику Владе Александра Вучића кроз наставак политике штетних тајних уговора и продаје државног земљишта арапским инвеститорима.

Одлучено  је  да 3 700 хектара пољопривредног земљишта у Бачкој, са седам силоса, управним зградама и складиштима која су у власништву 4 друштвена пољопривредна предузећа у реструктурирању (Бачка а.д. Сивац, Јадран а.д. Нова Гајдобра, Млади Борац а.д. Сонта, Агробачка а.д. Бач) буде продато за 22 милиона евра, што је далеко нижи износ од њихове тржишне цене. Само објекти на овој земљи, који према подацима из личних карата свих предузећа у реструктурирању  имају тржишну вредност од 4,5 милииона евра, биће продати по цени која је 20% нижа од процењене, а цена земљишта, које иначе до сад није била на продају и за које би јака предузећа у општини Кула платила и до 10 000 евра по хектару, износиће мање од 6 000 евра по хектару. Осим тога, преко 2000 хектара земљишта које су на јавном надметању добили у закуп домаћи пољопривредници по цени од 400 евра по хектару биће изузето из поступка следеће јавне лицитације и дато арапским инвеститорима по цени од 250 евра по хектару.

Сви ови подаци јасно нам говоре да се овде не ради ни о каквим инвестицијама, већ о политици поклањања државне имовине и наставку политике Млађана Динкића. Тајни уговори са арапским и другим страним или домаћим инвеститорима представљају грубо кршење закона и Устава Републике Србије.

Подсећамо да се Министарство привреде, док је на његовом челу био Саша Радуловић, оштро противило оваквом начину пословања и разбацивању новца грађана Србије. Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ наставиће да се бори за поштовање принципа транспарентности како би спречило Александра Вучића, његове сараднике као и било ког другог да противзаконито поклања имовину грађана ове земље. Оваквој политици се мора стати на пут.

Доста је било

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Porodično srebro smo već pre nekog vremena počeli da krčmimo. Ovo je samo jedan u nizu tih rasprodaja. Je li u pitanju pokušaj da se namakne nešto para da se kupi vreme i malo socijalnog mira ili neki pojedinačni interes? Ili oba? Plus… još štošta toga?