Najava

Promenimo Majdanpek

Pokret “Dosta je bilo” koji predvodi nekadašnji ministar privrede Saša Radulović, učestvovaće na lokalnim izborima u Majdanpeku 7. septembra.

Da bi Srbija krenula napred, moraju da se demontiraju parazitski partijski sistem i burazerska ekonomija. To postojeće partije ne mogu da ispune, jer bi tako isekle granu na kojoj sede. Njihovi lokalni odbori kao produžena ruka Beograda predstavljaju sliku i priliku partijskog zapošljavanja i parazitskog sistema. Vi to najbolje osećate.

Majdanpek, nažalost, nije izuzetak, i to moramo da prekinemo. Niko ne zna privredu bolje od Saše Radulovića.

Dosta je bilo partijskog zapošljavanja. Tako nas vode najgori, a deca napuštaju Majdanpek.

Dosta je bilo parazitskog sistema. Umesto da uvode red, oni hoće da smanjuju penzije. Ne treba smanjivati penzije.

Dosta je bilo nedomaćinskog rasipanja novca poreskih obveznika. Zato imamo lošu socijalnu zaštitu.

Dosta je bilo izbora između dva zla. Majdanpeku treba promena, a ne jedni te isti istrošeni kadrovi.

Republička javna preduzeća upravljaju svim šumama i koriste preko 65% teritorije Opštine Majdanpek, a praktično ništa ne uplaćuju u opštinski budžet. Poslušni lokalni kadrovi političkih stranaka to sigurno neće promeniti. Mi hoćemo!

Evo kako:

  1. Uvešćemo red. Svakog meseca će se objavljivati tačno koliko novca iz budžeta je potrošeno, kome i za šta taj novac odlazi.
  2. Raspisaćemo javne konkurse za sve pozicije. Sa jednakim uslovima za sve. Neće biti nameštenog stranačkog zapošljavanja.
  3. Javno ćemo objaviti biografije svih rukovodilaca.
  4. Utvrdićemo jasne kriterijume, pratićemo i ocenjivati rad svih rukovodilaca.
  5. Republička javna preduzeća će za korišćene 65% opštinske zemlje plaćati značajne naknade u budžet Opštine Majdanpek.
  6. Preduzetnicima ćemo smanjiti poresko i birokratsko opterećenje da ne gube vreme po šalterima.
  7. Komunalna preduzeća će brzo i efikasno da reaguju na sve zahteve građana.
  8. Opštinska administracija služiće stvarno građanima i privredi.
  9. Nećemo tolerisati bahatost i rasipništvo.
  10. Napravićemo detaljne prostorne planove za celu opštinu, tako da se zna gde šta može da se gradi. Zašto se samo na rumunskoj strani grade vetroparkovi?
  11. Selo ćemo oživeti.Imaćemo ekonomski jaka seoska domaćinstva.
  12. Jaka socijalna zaštita za sve biće obezbeđena uštedama koje ćemo ostvariti uvođenjem reda.

 

Mi nemamo partijski zaposlene članove u javnom sektoru koji sada rade na njihovim stranačkim kampanjama. Takvi nikada nećemo ni biti. Mi nemamo interesne grupe iza sebe, nemamo privilegovane stranačko-burazerske privrednike, koji dobijaju subvencije i ugovore od javnih preduzeća i države. Nećemo ih nikada ni imati. Mi smo građani koji zajedno sa vama plaćaju sve to. Mi smo grupa građana koja pokreće duboke promene u društvu.

Niko nam u tome neće pomoći, ako ne pomognemo sami sebi. Zato Vas pozivamo da se lično uključite i borite za svoju zajednicu.

Postani deo tima za Majdanpek

Ohrabrujemo Vas da postanete naš kandidat za odbornika, lokalni koordinator ili kontrolor na biračkom mestu.

Ako ste iz Majdanpeka, Donjeg Milanovca, Boljetina, Vlaola, Golubinja, Debelog luga, Jasikova, Klokočevca, Leskova, Miroča, Mosne, Rudne glave, Topolnice ili Crnajke, javite nam se. Potrebno nam je 82 kontrolora, 15 koordinatora i kandidati za odbornike (za pocizije kontrolora i koordinatora se isplaćuju dnevnice).

Ne postoji poseban profil, obrazovanje ili iskustvo koje treba da posedujete. Otvoreni smo za obrazovane, pristojne, hrabre i nekompromitovane ljude koji će sa nama preporoditi Majdanpek. Pročitajte naš program i pošaljite nam svoju biografiju na majdanpek@dostajebilo.rs ukoliko se prijavljujete za koordinatora ili kandidata za odbornika, ili popunite formular na ovom linku ukoliko se prijavljujete za kontrolora na biračkom mestu.

Kampanju za lokalne izbore u Majdanpeku možete pratiti na: majdanpek.dostajebilo.rs.

Dosta je bilo

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Pokret treba da ponudi nešto što je inače uobičajeno u demokratskim društvima – programsko budžetiranje. To jednostavno znači da budžet ne služi za trošenje narodnog novca već da se meri učinak tako potrošenog novca.