Индустрија Саопштењe

Неспособан премијер баца новац у Симпо бунар

Покрет „Доста је било Саша Радуловић“ поставља питање премијеру Александру Вучићу да ли је тачно да је Влада Србије тајним закључком од 7. августа, који није објављен у Службеном гласнику, дала налог Управном одбору Фонда за развој да се одобри ново субвенционисање приватног предузећа Симпо из Врања са пет милиона евра и то све под маском кредита који, заправо, никада неће бити враћен Фонду?

Ово је још једна у низу економски штетних тајних одлука Владе Србије и Александра Вучића којом се наставља бацање у бунар новца пореских обвезника.

Симпо је прошлог лета по основу пореског дуга дуговао држави 4,5 а данас дугује 5,7 милијарди динара. Симпо је само један о примера који показује да цена политичке неодговорности и неспособности Александра Вучића може да за годину дана кошта грађане Србије 10 милиона евра. Ова цифра није коначна јер јавности нису доступни подаци о свим подстицајима које је Симпо добио на поклон од Вучића, управо преко тајних закључака Владе.

Simpo

Покрет „Доста је било“ подсећа да би Симпо циркус био окончан још крајем прошле године да је бахато руководство предузећа поступило по инструкцијама тадашњег министра привреде Саше Радуловића и спровело нову фер процену вредност капитала, што је био услов за конверзију пореског дуга компаније у капитал државе. Уместо тога, слично као и у РТБ Бору, ради изборних страначких интереса Александра Вучића, остављено је неспособно руководство да настави са неодговорним понашањем и арчењем новца пореских обевзника.

Покрет „Доста је било“ позива премијера Александра Вучића да јавности на увид стави све појединачне закључке и одлуке које су у протекле две године донете на седницама Владе Србије. У питању су тајна акта која се не објављују у „Службеном гласнику РС“ и на сајту Владе и која готово често имају штетно дејство по економски и правни систем државе. Таквим актима се најчешће по скраћеним или убрзаним процедурама, или уз апсолутно одсуство правних процедура, обезбеђују различите привилегије интересним групама и пријатељима премијера.

Ознаке
Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Zašto nije zemlja ponuđena seljacima po istoj ceni?
    Zašto se dopušta da agrarni profit izlazi iz zemlje?
    Za šta smatraju ovaj narod kada im priušte bahate odluke i još bezobraznija obrazloženja (kada se udostoje i da ih saopšte)?

  • Nista neocekivano,slicno bacanje para ce se desiti i kad je Prvi Maj Pirot u pitanju,odnosno AHA Mura,pljackasku privatizaciju je izvrsio Ivica Kojic,Pokret Dosta je bilo zna ko je on,poklonio je Prvi Maj za 2,1 milon evra AHA grupi,dao im 6,5 milona evra subvencija i oni su to spiskali za godinu dana i napravili jos 14 miliona evra gubitak a sva dugovanja idu preko racuna preostalog dela Prvi Maj A.D.I sad ce pod parolom brige za radnike da upumpaju jos koji milion evra u firmu gde vladaju nerad i javasluk.A sve u cilju prikrivanja pljacke od strane URS i gore pomenutog Kojica.Molim gospodina Radulovica i Pokret Dosta je bilo da sto pre objave neki tekst i analizu ovog slucaja