Industrija Saopštenje

Nesposoban premijer baca novac u Simpo bunar

Pokret „Dosta je bilo Saša Radulović“ postavlja pitanje premijeru Aleksandru Vučiću da li je tačno da je Vlada Srbije tajnim zaključkom od 7. avgusta, koji nije objavljen u Službenom glasniku, dala nalog Upravnom odboru Fonda za razvoj da se odobri novo subvencionisanje privatnog preduzeća Simpo iz Vranja sa pet miliona evra i to sve pod maskom kredita koji, zapravo, nikada neće biti vraćen Fondu?

Ovo je još jedna u nizu ekonomski štetnih tajnih odluka Vlade Srbije i Aleksandra Vučića kojom se nastavlja bacanje u bunar novca poreskih obveznika.

Simpo je prošlog leta po osnovu poreskog duga dugovao državi 4,5 a danas duguje 5,7 milijardi dinara. Simpo je samo jedan o primera koji pokazuje da cena političke neodgovornosti i nesposobnosti Aleksandra Vučića može da za godinu dana košta građane Srbije 10 miliona evra. Ova cifra nije konačna jer javnosti nisu dostupni podaci o svim podsticajima koje je Simpo dobio na poklon od Vučića, upravo preko tajnih zaključaka Vlade.

Simpo

Pokret „Dosta je bilo“ podseća da bi Simpo cirkus bio okončan još krajem prošle godine da je bahato rukovodstvo preduzeća postupilo po instrukcijama tadašnjeg ministra privrede Saše Radulovića i sprovelo novu fer procenu vrednost kapitala, što je bio uslov za konverziju poreskog duga kompanije u kapital države. Umesto toga, slično kao i u RTB Boru, radi izbornih stranačkih interesa Aleksandra Vučića, ostavljeno je nesposobno rukovodstvo da nastavi sa neodgovornim ponašanjem i arčenjem novca poreskih obevznika.

Pokret „Dosta je bilo“ poziva premijera Aleksandra Vučića da javnosti na uvid stavi sve pojedinačne zaključke i odluke koje su u protekle dve godine donete na sednicama Vlade Srbije. U pitanju su tajna akta koja se ne objavljuju u „Službenom glasniku RS“ i na sajtu Vlade i koja gotovo često imaju štetno dejstvo po ekonomski i pravni sistem države. Takvim aktima se najčešće po skraćenim ili ubrzanim procedurama, ili uz apsolutno odsustvo pravnih procedura, obezbeđuju različite privilegije interesnim grupama i prijateljima premijera.

Oznake

Saša Radulović

Rođen 1965. godine. Odrastao u Sarajevu gde završio osnovnu i srednju školu i Elektrotehnički fakultet 1989. godine, smer automatika i elektronika. Nakon diplomiranja dobio je posao u Simensu u Nemačkoj gde je radio na nuklearnim elektranama. Karijeru je 1993. nastavio u Kanadi i SAD gde je bio je aktivni učesnik buma Silicijumske doline. U Srbiju se vratio 2005. godine.

Sa Vericom Barać i Miroslavom Milenović borio se protiv korupcije i radio na slučajevima 24 pljačkaške privatizacije. Bio je finansijski ekspert tužilaštva za stečaj i berzu, držao treninge za tužioce i policijske inspektore za privredni kriminal. Pet meseci bio je ministar privrede u Vladi Srbije i za to vreme sprečio pljačku braćeVučić, Siniše Malog, Mlađana Dinkića, koji su nastavili tamo gde je Tadićeva vlast stala.

Uverio se da je Aleksandar Vučić centar korupcije, izašao iz Vlade i sa saradnicima osnovao pokret “Dosta je bilo” čiji je cilj da pobedi i uvede sistem, pravnu državu jakih institucija i slobodnih medija, zaustavi partijsko zapošljavanje, uvede transparentnost i čiste račune.

Saša Radulović je dokazano najveći borac protiv režima Aleksandra Vučića i partokratije koja ubija Srbiju. Ako Aleksandar Vučić nekoga ne sme da pogleda u oči, onda je to Saša Radulović. Sprečio ga je u pljački tada, sprečiće ga u pljački i sada.

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Zašto nije zemlja ponuđena seljacima po istoj ceni?
    Zašto se dopušta da agrarni profit izlazi iz zemlje?
    Za šta smatraju ovaj narod kada im priušte bahate odluke i još bezobraznija obrazloženja (kada se udostoje i da ih saopšte)?

  • Ma za sve je kriva prethodna vlast,u kojoj “nije bilo”sadasnjih ministara! Zostavstina KPJ ,kupovina socijalnog mira i populizam na racun budjeta stvaraju potemkin drzavu

  • Zasto smo uvek tako fini i pricamo o neodgovornoj vladi? Zasto ne kazemo direktno onako kako jeste? Ova vlada nije samo neodgovorna, ona je i kriminalna ako novac gradjana Srbije tajno gura u dzepove svojih burazera.

  • Nista neocekivano,slicno bacanje para ce se desiti i kad je Prvi Maj Pirot u pitanju,odnosno AHA Mura,pljackasku privatizaciju je izvrsio Ivica Kojic,Pokret Dosta je bilo zna ko je on,poklonio je Prvi Maj za 2,1 milon evra AHA grupi,dao im 6,5 milona evra subvencija i oni su to spiskali za godinu dana i napravili jos 14 miliona evra gubitak a sva dugovanja idu preko racuna preostalog dela Prvi Maj A.D.I sad ce pod parolom brige za radnike da upumpaju jos koji milion evra u firmu gde vladaju nerad i javasluk.A sve u cilju prikrivanja pljacke od strane URS i gore pomenutog Kojica.Molim gospodina Radulovica i Pokret Dosta je bilo da sto pre objave neki tekst i analizu ovog slucaja