Ljudska prava Saopštenje

Država da omogući nesmetano održavanje Prajda

Danas je počela Nedelja ponosa, koja će se završiti 28. septembra Prajd šetnjom. To je dan kada LGBT zajednica treba da pokaže da je tu i da je deo našeg društva, a država da je sposobna da vrši svoju funkciju i štiti prava svojih građana. Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ podržava ovaj događaj i poziva svoje članove i simpatizere da mu se priključe.

Verujemo da svako ima pravo da bude ono što jeste i to pokaže na ovaj način, bez skrivanja i straha. Država ne sme da ustukne pred pretnjama nasiljem jer je njena obaveza da omogući svim građanima nesmetano uživanje prava zagarantovanih Ustavom. Nažalost, u Srbiji ovih godina to nije bilo moguće, jer se država povlačila pred pretnjama ekstremista i nasilnika.

Osiguranje osnovne bezbednosti građana od nasilja je samo prvi korak. Postoji još mnogo stvari koje moramo da preduzmemo da bismo izgradili istinski otvoreno društvo u Srbiji, a Prajd ima svoje važno mesto u tome. Zato podržavamo čitavu manifestaciju i pozivamo svoje članove i simpatizere da joj se priključe.

Dosta je bilo

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • na zalost ovim vasim saopstenjem definitivno otpadate kao opcija za moj glas……sve drugo ste u pravu ali ovim aktom o tzv paradi ponosa vi ste samo jos jedna u nizu prici za zamajavanje naroda a da se kontinuitet stetne antidrzavne politike nastavi

    • Ljudska prava su civilizacijska tekovina, ustavom garantovana i važe za sve građane. Nema ništa državnije od poštovanja ustava.

  • Pa Sasa nisam bas spreman da idem toliko daleko.Postoje okolnosti koje na psiho-fizicko zdravlje deluju blagotvorno, unapredjuju ga i cine da naredna generacija bude bolja od predhodne.Te okolnosti su retko kad i gde zastupljene uglavnom drustva iduci linijom manjeg otpora zudeci za konforom neradom urusavaju svoje psiho-fizicko zdravlje.Na svakom koraku , narocito u urbanim sredinama ,mi koji imamo dovoljno godina vidimo jasne znake tog propadanja koje ocigledno malo koga zabrinjava te drustvo uglavnom reaguje konstatovanjem pojave i prilazi prilagodjavanju.
    Jedan od sijaseta pojava koje svedoce o padu je pojava i umnozavanje broja osoba sa pogresnim seksualnim usmerenjem sto automatski ne znaci da ih treba staviti u izlog ,dekorisati drustvo njima jer oni nikako nisu za ponos ako uzmemo kao tacno da su oni znak bolesti drustva.Naravno netreba ih diskriminisati ili nedaj boze tuci ubijati jer za razliku od njihove tvrdnje da je rec o njihovom izboru ja verujem da je rec o ultimativnoj sklonosti koju oni svojom voljom nemogu prevazici.
    Sasa nadam se da uvodjenje reda nije krajni cilj vaseg delovanja na politickoj sceni vec osnova na kojoj se moze graditi novo drustvo koje bi prvi put izgradjeno planski uvazavajuci sva pozitivna saznanja predhodnih generacija.Pozdrav….