Војводина Саопштењe

Држава покушава да изигра мале акционаре и прода земљу испод жита

Данас је нелегално одржана Скупштина предузећа „Бачка“ из Сивца, на којој је држава као већински власник покушала да изигра мале акционаре и да прода имовину предузећа „испод жита“. Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ помоћи ће малим акционарима да заштите своја права и заједно ће радити да спрече пљачку.

Мали акционари, бивши и садашњи радници „Бачке“ су под страшним притиском. Најпре је супротно Закону о привредним друштвима и Статуту предузећа заказана Скупштина на начин који би онемогућио присуство малих акционара, како би Влада могла несметано да спроведе дил који је направила са компанијом Ал Равафед. Велики број малих акционара није уопште био обавештен о одржавању Скупштине.

Садашњим и бившим радницима је, такође, прећено да ће остати без акција ако буду гласали. Влада и руководство предузећа покушавају голом силом и репресијом над радницима да што пре спроведу овај штетни договор са компанијом из УАЕ.

Подсећамо јавност да смо поднели иницијативе за оцену уставности и законитости споразума које је Влада Србије потписала са Владом Емирата, а на основу којих се спроводи ова продаја. Помоћи ћемо малим акционарима да заштите своја права, како бисмо заједно спречили пљачкашку приватизацију. Нећемо одустати од увођења реда.

Саша Радуловић

Рођен 1965. године. Одрастао у Сарајеву где завршио основну и средњу школу и Електротехнички факултет 1989. године, смер аутоматика и електроника. Након дипломирања добио је посао у Сименсу у Немачкој где је радио на нуклеарним електранама. Каријеру је 1993. наставио у Канади и САД где је био је активни учесник бума Силицијумске долине. У Србију се вратио 2005. године.

Са Верицом Бараћ и Мирославом Миленовић борио се против корупције и радио на случајевима 24 пљачкашке приватизације. Био је финансијски експерт тужилаштва за стечај и берзу, држао тренинге за тужиоце и полицијске инспекторе за привредни криминал. Пет месеци био је министар привреде у Влади Србије и за то време спречио пљачку браћеВучић, Синише Малог, Млађана Динкића, који су наставили тамо где је Тадићева власт стала.

Уверио се да је Александар Вучић центар корупције, изашао из Владе и са сарадницима основао покрет “Доста је било” чији је циљ да победи и уведе систем, правну државу јаких институција и слободних медија, заустави партијско запошљавање, уведе транспарентност и чисте рачуне.

Саша Радуловић је доказано највећи борац против режима Александра Вучића и партократије која убија Србију. Ако Александар Вучић некога не сме да погледа у очи, онда је то Саша Радуловић. Спречио га је у пљачки тада, спречиће га у пљачки и сада.

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Bravo majstore. Samo kada bi se vise culo u javnosti o vasim stavovima i akcijama koje sprovodite, Morate napraviti jedan lanac na nivou cele Srbije koji bi cilkularno javno objavljivao vasa saopstenja ali uvidu kratkih poruka. NPR. Kada otpustimo partijske kadrove nezaposleni ce ziveti bolje. ili Šaneri sa kupljenim diplomama napolje iz drzavnih ustanova.
  Poydrav.

 • Dragi moji,
  Ja ne zelim da pevam hvalospeve o gospodinu Sasi Radulovicu. Zasto? to je put u jednoumlje, u kom smo sada. Ja postujem ljude koji zele da unesu neku promenu, bilo kakvu. Covecanstvo nikad nece napredovati ako ne postoje ljudi kao gospodin Sasa Radulovic. Ako tvrdimo da je “sve dobro”, jos uvek bi zivli u pecinama. Hvala na trudu i radu.

  https://0b07f93b23777c2ad629c541e7baf4c700ce0f74.googledrive.com/host/0B9EV8SXCLP-PUjVWRUYwSEpjNTQ/

 • Radila Sam 42god i7 meseci.
  otisla u penziju sa 66 godina,i u PIO fond uplacivan max iznos zbog visine plate.
  u penziji sam od 30.12.2013 god.
  Neka mi neko kaze da nisam odradila max i po stazu i godinama ali me odmah kaznjavaju i treba neko da mi kaze da drzava ima minus u budjetu zbig nas penzionera.
  TREBA DA SE ULOZI ZALBA JER SU SE DRZNULI I UZIMAJU NASA STECENA PRAVA.