Економија Саопштењe

Катастрофалан ребаланс буџета неспособног премијера

Ребаланс буџета за 2014.годину показује сву неспособност премијера Вучића и његове неспособне Владе. Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ ће се свим законитим средствима борити против овог срамног ребаланса буџета и смањења пензија и плата.

Александар Вучић очигледно нема ни знања ни капацитета ни способности да извруче земљу из дубоке кризе, дубље и од оне пред 5. октобар 2000.године. Једино чиме се премијер озбиљно бави јесте контрола медија и медијски мрак, како би од грађана Србије сакрио своју неспособност. Укидање Утиска недеље је последњи пример гушења слободе медија. Премијер није у стању ни да призна да је на власти готово две ипо године. Он не жели да грађани знају да је за то време наставио са погубним Тадићевим паразитским системом и Дикићевом перпетуум мобиле економијом, и гурнуо земљу још дубље у кризу. За те две и по године повећао је дуг за преко 7 милијадри евра, смањио број запослених за преко 50.000 и постигао рекордан дефицит у историји Србије, од преко 2,5 милијарде евра. Цео буџетски приход Србије је једва 8 милијарди евра.

Данашње гостовање министра финансија у Кажипрсту представља још један у низу бедних покушаја обмане грађана Србије од стране премијера Александра Вучића и његове неспособне Владе. Смањење плата и пензија није жртва грађана ради боље будућности. Она је цена неспособног премијера, неспособне Владе и неспособног министра финансија. Она је цена партократије којој су важнији њихови неспособни кадрови са купљеним дипломама на измишљеним административним радним местима у јавном сектору који нас коштају преко милијарду евра годишње, од грађана Србије.

Од како је Александар Вучић дошао на власт 2012.године, до сада је 4 пута са својим министрима финансија радио фискалну консолидацију и сваки пут ју је најављивао као спас за Србију. И четири пута смо упали дубље у рупу. Не може се смањити дефицит повећањем пореза и смањењем расхода. То доводи до смањења привредне активности, која доводи до пада пореских прихода и још већег проблема са дефицитом. Ово је пети пут да покушавамо исто. Рационални људи не раде исто и очекују другачији резултат. Прво је Динкић радио ребаланс буџета за 2012. годину и промашио на приходној страни за 150 милиона евра. Па је радио буџет за 2013.годину и промашио на приходној страни за 1 милијарду евра. Па је радио ребаланс буџета за 2013.годину и промашио на приходној страни за 300 милиона евра. Па је министар Крстић радио буџет за 2014.годину и промашио на приходној страни за 350 милиона евра. Сада министар Вујовић покушава да уради исто.

У ребалансу буџета порески приходи су мањи за 43 милијарде динара., иако је заједно са буџетом за 2014.годину бивши министар финансија Лазар Крстић повећао готово све пореске стопе.

Приходи од ПДВ-а мањи су за 32 милијарде динара. А повећали смо стопу ПДВ-а са 8% на 10%. Приходи од ПДВ-а у земљи мањи су за 41,2 милијарде динара.

Приходи од акциза мањи су за 16,4 милијарде динара. А повећали смо стопе акциза. Пиходи од акциза на дуван мањи су за 19,8 милијарди динара.

Са друге стране, повећане су безумне Дикићеве субвенције за 13 милијарди динара.

План за излазак из кризе дао је Саша Радуловић још у септембру 2013. године као министар привреде. На жалост, од тог плана је одустао Александар Вучић и био и остао главна препрека за све озбиљне реформе у Србији. Смањење пензија није реформа.

Немојте смањивати пензије. Немојте смањивати плате. То не само да је противуставно и неморално, него и је и економски штетно. Од пензија живи пола Србије. Укините сулуде Динкићеве субвенције. Отпустите партијски запослен вишак кадрова са купљеним дипломама из јавног сектора. Уведите универзалну социјалну заштиту за све породице у Србији које немају примања. Оверите свима здравствене књижице. И смањите намете на рад.

„Можеш неке људе обмањивати све време, све људе неко време, али не можеш обмањивати све људе све време.“

Саша Радуловић

Рођен 1965. године. Одрастао у Сарајеву где завршио основну и средњу школу и Електротехнички факултет 1989. године, смер аутоматика и електроника. Након дипломирања добио је посао у Сименсу у Немачкој где је радио на нуклеарним електранама. Каријеру је 1993. наставио у Канади и САД где је био је активни учесник бума Силицијумске долине. У Србију се вратио 2005. године.

Са Верицом Бараћ и Мирославом Миленовић борио се против корупције и радио на случајевима 24 пљачкашке приватизације. Био је финансијски експерт тужилаштва за стечај и берзу, држао тренинге за тужиоце и полицијске инспекторе за привредни криминал. Пет месеци био је министар привреде у Влади Србије и за то време спречио пљачку браћеВучић, Синише Малог, Млађана Динкића, који су наставили тамо где је Тадићева власт стала.

Уверио се да је Александар Вучић центар корупције, изашао из Владе и са сарадницима основао покрет “Доста је било” чији је циљ да победи и уведе систем, правну државу јаких институција и слободних медија, заустави партијско запошљавање, уведе транспарентност и чисте рачуне.

Саша Радуловић је доказано највећи борац против режима Александра Вучића и партократије која убија Србију. Ако Александар Вучић некога не сме да погледа у очи, онда је то Саша Радуловић. Спречио га је у пљачки тада, спречиће га у пљачки и сада.

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • tacno vucic je nesposoban da vodi zemlju nazalost podrzava ga gulija i gegule ali vas zadatak je da ga oterate na sledecim izborima ako ne bude kasno ovom jadnom narodu treba mnogo da shvati mozda sada kad ih udari po djepu glasala sam za vas i ubuduce cu ne odustajte tim pre sto je opozicija mrtva poz dd prof filozofije u penziji

 • Kada smo kod penzija radi se ne samo o smanjenju već i o oduzimanje ili kako nazivaju reviziji invalidskih penzija koje su ujedno i najniže. Ova nezakonita revizija sprovodi se već čitavu deceniju i to penzija stečenih po Zakonu sve do 2003 godine. Definicija nesposobnosti za rad koja je izmenjena zakonom iz 2003.godine daje za pravo svakome da invalidske penzionere iz prijašnjih godina proziva da su lažni. Ovaj bespravni i sramotni metod podrazumeva istovremeno ukidanje penzije i prava na besplatno lečenje sa danom donošenja rešenja, s tim što ko ostane živ, može da vodi postupak protiv Fonda do smrti, nije zabranjeno, ali nije ni celishodno. Prava po osnovu invalidnosti bila su trajna prava, pa je oduzimanje penzija na kontrolnim pregledima propisanim članom 96. važećeg zakona automatski značilo uvođenje retroaktivnog principa važenja zakona, a koji je suprotan osnovnom principu pravne države – principu legaliteta (Lex prospicit, non respicit. – Zakon gleda napred, a ne natrag). Samo toliko – na znanje – ZA SPAS DRŽAVNIH FINANSIJA I SRPSKOG NARODA.

 • Krajnje je vreme da pokret preduzme nešto konkretno ako želi ikakav napredak na političkoj sceni. Organizovati proteste i mobilisati sve segmente društva koji su pogođeni otimanjem od naroda da bi se očuvao isti parazitski sistem sa novim gazdama. Sadašnji režim je svim društvenim slojevima, presekao vene osim onima koji su uvek najviše zaštićeni a uvek najodgovorniji (partokrate i tajkuni), i prostor za delovanje je ogroman, naročito jer nema drugih političkih snaga kojima iko više veruje (i to sa razlogom).Piskaranje saopštenja koja čitaju istomišljenici nema gotovo nikakvu svrhu.

 • Gospodine Raduloviću,
  samo mi je nejasno šta ste tražili u vladi sa naprednjacima i socijalistima. Ako ste mislili da u društvu sa njima možete nešto da promenite onda ste vi politički diletant. Ako ste hteli u politiku moglo je i drugačije a ne da Vučić troši vaš kredit kako on hoće.

 • Идеално би било, за власт и народ, кад би се на овај, Радуловићев, начин назови опозиција, борила против актуелне власти, ако она-власт-крене путем погрешним!

 • Ко слепо слуша ММФ (служба пљачкања народа у интересу великих финанасијских компанија) сигурно пропада !!!!

 • E,jbg… svorc sam.Neradim pa nemam za clanarinu.Rado bi bio clan.Mada nevidim ko bi nesto promenio,dali ste to vi gospodine i vase udruzenje?Ovaj olos je dosad najvece zlo samo se plasim da bi i sledeci isto radio.Politicka scena nam je crtac,sidji murta da uzjase kurta i tako od cika Slobe koji nam je tek jb. kevu.Zato pitam zasto ste vi drugcij.

 • Sve je već rečeno bezbroj puta i isto toliko puta smo se uverili da Vučić i njegova Vlada nisu u stanju da urade ama baš ništa. Od kad su došli na vlast slušamo istu, već izlizanu, retoriku o inostranim investitorima, otvaranju novih radnih mesta, o Evropskoj Uniji, & bla, bla.
  Sastav kabineta A. Vučića, njegov izbor, ljudi bez ikakvog radnog iskustva, vlasnici lažnih diploma i doktorata, Stefanović, Selaković Gašić, Vulin, Dačić, G-đa Mihajilović, Antić i ostali, garantuje da nemamo nikakvih šansi. Medijski mrak, partijsko zapošljavanje, botovski sindikat, korupcija i organizovani kriminal to je naša svakodnevnica. Bez obzira što je vladajuća koalicija osvojila preko 60% glasova, izašlih birača, verujem da će narod, najzad, shvatiti da srljamo u provaliju i izaci na ulice pre nego što nas sneg zaveje.

 • SNS se “kao pijan plota” drzi zakona “koji su doneli zuti” u vezi povecanja prihoda strankama, a neustavno i nemoralno smanjuju penzije i plate! Dosta je bilo njihovog terora i pljacke, aj’mo aj’te…
  V&V

 • Ovo bi razumelo i dete u I razredu osnovne skole.
  Ako poveca, nesposobna Vlada, porez za recimo 2 posto. Tih 2 posto je “vise” novca koji se sliva u budzet, ali sa druge strane to je 2 posto manje u novcaniku obicnog gradjana. Sta znaci manje novca u novcaniku ? Manje novca u novcaniku znaci da moramo da pazimo na sta trosimo novac, sto znaci = stednja. Sve moderne ekonomije se zasnivaju na potrosnji. Zasto Mercedes ne pravi automobile koji bi trajali 40+ godina ? Ako bi oni napravili automobil koji traje malu vecnost, ko bi kupio drugi automobil… Ovih 2 posto o kojima ja pricam, e tu je tek cudna matematika. 2 posto koje se “slivaju” u budzet , nikako nisu 2 posto. To znaju upuceniji ekonomisti bolje. Zahvaljujuci parazitima u sistemu tih 2 posto, nikako nisu 2 posto. To je realno nekih, da kazem malo vise od 1 posto ili minus 1 posto (zahvaljujuci parazitima). A 2 posto koje uticu na budzet obicnog gradjanina, tih 2 posto izadju na 5+ posto.
  Ne bih se slozio sa stavom gospodina Radulovica, da je SNS isti kao Tadic. Ja mislim da nije. Tadicevi su nekako uspevali da “ukradu” ali da narod toliko to i ne oseti. SNS se ZAJMI i od tih para krade, sta to znaci ? Oni to sto ukradu, nasa deca ce vratiti sa kamatom !!!

 • Ja sam penzioner,odradila svoj posao i stekla penziju.Ocajna sam sto mi odbijaju penziju tj.deo za dokone i dzaba lebaroske kadrove.zamislite,stanujem tik pored decije ustanove i vidim sta sve pojedinci rade tj.nerade a ja ih pitam kroz prozor da li zbog toga treba da nam skidaju penzije i plate? Sva sreca sto su fini pa odcute.toliko o mom doprinosu i otporu za skidanje dela penzija i plata.nedam ni dinara da mi skinu imam ja kome da dam.Ali se bojim da sam za vise nemocna!!!!Podrska dosta je bilo!!!

 • Smanjivanje penzija je cista pljacka i to povezana sa prevarama i lazima stranaka na vlasti. Prikrivaju nesposobnost da oduzmu opljackanu imovinu drzave koju su stvorili penzioneri dok su radili. Nesposobni su i da javna preduzeca ostave bez budzetskih davanja jer im je to izvor finansiranja stranaka i mesto zaposljavanja stranacke vojske. Nesposobni su i da otpuste iz javnog selktora visak koji su sami stvorili. Pokvareni su sto primanja preko 200 000 dinara drasticno ne oporezuju jer su to njihove plate. Nasilje nad penzionerima koji su prevareni i koji im ne mogu nauditi mnogo do sledecih izbora. Ovakva kontrola medija pa cak i interneta postoji samo u Severnoj Koreji. Malo je reci BRUKA.

 • Tacno je da se smanjenjem plata i penzija smanjuje kupovna moc, a samim tim se smanjuju prilivi pdva u budzet. Umesto sto se stite siromasni umanjenja plata i penzija, treba otvoriti radna mesta za one koji ne rade i obezbediti im makar i tu minimalmu platu. Ima odakle da se ustedi i to mnogo vise od smanjenja plata i penzija. DOSTA JE BILO, SLAZU SE MNOGI ALI SVI CEKAJU PREDLOG KAKO DA SE TO DOSTA ZAUSTAVI.

  • To ja naravno potpuna laž. Naš predlog penzione reforme govori o tome da bi minimalna penzija bila 150 evra.

 • Jel’ može objašnjenje ovog dela teksta :
  “Приходи од ПДВ-а мањи су за 32 милијарде динара. А повећали смо стопу ПДВ-а са 8% на 10%. Приходи од ПДВ-а у земљи мањи су за 41,2 милијарде динара.”

  U prvoj rečenici se kaže da su prihodi od PDV manji za 32 milijarde din, a nakon toga se kaže da su manji za 41.2 milijarde din. Jedina razlika je što se u drugom delu kaže prihodi od PDV u zemlji dok se u prvom delu kaže samo pruhod PDV-a, što izaziva zabunu kad se čita.

 • Da su on i njegova vlada nesposobni znali smo i pre nego š[to su počeli da “rade”. Sada ynamo i šta su uradili. Znamo i šta je trebalo da urade.
  Prioritetni zadatak nam je da ih zamenimo što je pre moguće kako bi počeli oporavak i normalan život i poslovanje. Radimo na tome.

  • Neka uzmu Seselja za savetnika!
   Inace,tekst je odlican.
   Mogli bi da se pozabavite iproblemom duga drzave vojnim penzionerima od 01.01.2008. u iznosu od 11.06% jer se taj problem ne resava uprkos pozitivnim presudama svih sudova,ali je Vucic jaci od svih.

 • Suvise je ozbiljna situacija , i ne treba da se zavrsi samo na komentarima . Prvo , penzije su privatno vlasnistvo ,i kao takve ,zagarantovane Ustavom ove zemlje . Ako se podsetimo predizbornog govora , aktuelnog premijera , u kome tvrdi da ne moze NIKO da oduzima penzionerima stecene penzije , onda je rec o cinizmu , ne postovanju i lazima . Ova odluka , mora , da se resi pred Ustavnim sudom , a , dalje i u Steazburu . Gospodja Udovicki , izjavila je da penzioneri izdrzavaju odraslu decu , sto ne bi bilo normalno , da ta deca mogu da rade . Treba im hrabrosti da uzmu od onih koji imaju . Neka naplate zaostale poreze velikih , privatnih firmi , koje su se obogatile na racun povoljnih kredita , koje , takodje nisu vratili . Putin je tako resio pitanje budzeta . Plan aktuelne vlasti je monstruozan . Zasnovan je na lazima ,cinizmu i lopovluku.

  • Kacila sam po FB sto puta Zakon o penzijama, svima se svidja, dele, a konkretno se nista ne desava po pitanju sprovodjenja istog Zakona! Ima tamo stranica ,,Udruzenja penzionera,, ja se prikacila, oni samo objavljuju statuse ,,dobro jutro prijatelji, uspesan i prijatan dan,, jooooooj, odmah se sklonih ….. Inace ako bismo pokrenuli postupak u sudu u Strazburu drzava bi izgubila spor i platila sudske troskove, a nama vratila sto je uzela, sto je daleko vise od ove bede koju nam otimaju, pa bi bilo lepo da se organizujemo i to uradimo, j sam ZA…….Ovde nisam mogla da potpisem peticiju jer ne dam svoj maticni broj, ne znam kome je palo na pamet da trazi taj podatak jer niko ne mora da ga da, yakon tako kaze…….Ne mogu da verujem ko je u ovoj ,,drzavi,, lud a ko zbunjen sem ako nisu penzioneri i jedno i drugo

 • Nase umanjivanje penzija za njihovu gomilu predstavlja zrnce peska u pustinji, a nama ozbiljno potkopava temelje gole egzistencije. Nismo u onih 54% koji GA podrzavaju, ali nismo ni oni koji ovoj drzavi zele zlo. To sto nam laskaju da treba da se smatramo “investitorima” nase buducnosti, hvala im, .neka uzmu od vec “dokazanih” investitora koji su kupovali industriske komplekse za 1 eu. Radulovicu ucini potez podrska je tu.

 • Uzeo jutros da pogledam zarede svojih koleda u na primer – Etiopiji. Ona zemlja koja je skapavala od gladi. U njoj, moje kolege imaju 400e. ja nesto malo preko 500.
  Gledam dalje prosečne plate. Setim se Nam(i)bije, 570e! Nismo mi neka Nambija, tako teče onaj… Pa gori smo.
  U hit nad hitovima, Ruanda. Nesrećna zemlja u tranziciji koja je u genocidu pobila par miliona ljudi, grozote najgore.
  Danas im je prosečna plata 300e.

 • Potpuno naopako.
  Količina novca koju ne provrtim kroz budžetsko-poreski sistem Srbije je ona crkavica za letovanje.
  Sve sto Srbija još može da mi uzme je deo od tog jednog letovanja.
  Zapravo, biće na gubitku. Dovoljno je da kupim komad bele tehnike prošvercovan iz Mađarske, i da po povratku sa puta napunim auto garderobom i hranom.
  Biće u minusu.

 • E moj Saša..!

  Da li Vi znate gde živite. Setite se samo kakoje rušen Ante Marković. Gluposti nema kraja. Sto puta će da urade istu stvar, biće ljuti i ništa neće naučiti i non-stop će voditi kampanju kao sada

  • Ustavni sud to zahteva. Piše u zakonu. Vi naravno ne morate da ostavite JMBG. Ali onda nećete biti potpisnik zvanične peticije.

 • Nije vlasti neohodno smanjivanje penzija i plata,već pokazuje silu i disciplinuje građane:”Živite od našeg milosrđa-možemo da vam ukinemo sav prihod!”.To vređa,kao i aplaudiranje MMF koji zna da treba obezvrediti prihode građanima da bi se kontrolisala država!

 • Kod komšije (nije zavist) prihodi u kući su 2×25000 dinara penzije, znači nema odbitaka. Supruga mi je domaćica a ja dobijam penziju koji će se množiti sa o,25 koeficijentom 50000 dinara. Pitanje: ko od nas ima veće prihode u kući? Nije kviz!!!

 • Све док на чело ове наше земље не дође (на било који начин, а сви су изгледи да постоји само један начин) државник, нећемо имати практично никакве шансе.
  Да појасним, државник је човек од интегритета, образован, широких видика, способан да сагледа светска кретања, да здраворазумски размишља, да доноси логичне закључке, да на основу претходних догађања прави процене будућих догађаја са што већим процентом вероватноће и, изнад свега, да су му државни интереси увек изнад приватних.
  Антипод таквом човеку представља политичар. Политичар је човек коме су лични или интереси странке увек у првом плану. Подразумева се да такав човек када се бори за своју странку или партију, то опет чини само због остварења својих личних итереса.

  Молим вас да не заборавите да је данас у Србији најчешћа реч политичар. Са таквим људима ми немамо никакву будућност.
  Сами закључите шта је неопходно да буде учињено, што пре – то боље.

 • Dobro je što se neko poput gospodina Radulovića latio da se stručno, argumentovano i hrabro suprotstavi jednoumlju i pogubnoj politici u svim vitalnim domenima života. Verujem da će ga podržati svi oni misleći i sa dobrom memorijom, koji nisu zaboravili prošlost ONIH ISTIH koji su su se drznuli da nam uskrate budućnost i ubiju nadu. SAMO NAPRED!

 • U MOJOJ KUĆI JE DVA PENZIONERA KOJI ĆE TRPETI “HARAČ” A IZDRŽAVAMO DVE OSOBE KOJE NE RADE (MAMU OD77 GODINA I SINA OD 29 GODINA); ZNAČI JEDAN DOBAR KREDIT ĆE MOJ TATA DAVATI KAO I JA (OKO 10.000) DINARA; PITAM SE SAMO ČEGA DA SE ODREKNEM: KREDIT MORAM DA PLAĆAM INAČE ĆE MI ZAPLENITI KUĆU; DADŽBINE MORAM DA PLAĆAM JER KAKO ONO REČE KORI UDOVIČKI ODREKNITE SE HLEBA ALI DRŽAVI SE MORA DATI; DA LI DA ODJAVIM INTERNET; KABLOVSKU I MOBILNE (PLAĆAM ZA SINA i MENE 17.500 MESEČNO), ALI PITANJE JE: OVA DRŽAVA TRAŽI OBRAZOVANE MLADE LJUDE KOJI POSEDUJU ZNANJE IZ ENGLESKOG; POZNAVANJE INFORMACIONIH TEHNOLOGIJA I RAD U PROGRAMIMA KAO ŠTO SU: DIZANJE OPERATIVNOG SISTEMA WINDOWS XP, WINDOWS 7, INSTALACIJA SVIH PRATEĆIH PROGRAMA, ČIŠĆENJE, POPRAVKA (SERVISIRANJE) RAČUNARA, OSNOVNO POZNAVANJE PROGRAMA WORD, EXEL I NAPREDNO POZNAVANJE POWER POINT ( PREZENTACIJE I MULTIMEDIJALNE PREZENTACIJE) I SLIČNO (NAIŠLA SAM NA JEDAN OGLAS I ZA TAKSISTU JE POTREBNO ZNANJE RADA NA RAČUNARU I POZNAVANJE BAR DVA JEZIKA)….AKO ODJAVIM SVE TO, DETETU ĆU UMANJITI ŠANSE ZA POSAO. KAŽU: MORAŠ BITI ODGOVORAN PREMA DRŽAVI I PODNETI TERET KRIZE: A ZAŠTO ONDA DRŽAVA NE BUDE ODGOVORNA PREMA MENI: GDE SU NAŠE PARE ŠTO SMO IZDVAJALI ZA PENZIONI FOND (NEKA DRŽAVA PREUZME OBAVEZE ONIH KOJI SU DRŽAVU UPROPASTILI I VRATI TE PARE U FOND I ONDA IH KVALITETNIM INVESTICIONIM ULAGANJIMA “OPLODI”). GDE SU MOJE PARE KOJE SAM TOKOM RADA DO PENZIJE IZDVAJALA ZA STAMBENU IZGRADNJU: NISAM OD DRŽAVE DOBILA NIŠTA: NI STAN NI KREDIT; AMA BAŠ NIŠTA-KREDIT SAM MORALA DA UZMEM SADA-RADI RENOVIRANJA STANA KOJI JE STAR 45 GODINA I ZA KOJI JOŠ NISAM DOBILA REŠENJE ZA POREZ JER SE “BOJE” DA GA POŠALJU OBZIROM DA SU GA “DIGLI” 300 %… E JADNA SI MI TI DRŽAVO SRBIJO KADA TE OD BAKROTSTVA SPAŠAVAJU PENZIONERI I ZAPOSLENI U JAVOM SEKTORU…..!!!!!?????:(:(::(:( I NA KRAJU AKO JE SAMO 10 % NEKA IM JE ALAL: BOLJE DA JA DAM ĐAVOLU NEGO DA ĐAVO DOĐE PO SVOJE (STARA DOBRA IZREKA NAS SRBA)

 • Пензије су смањене………..примио сам УМАЊЕНУ ( ПОКРАДЕНУ ) пензију!
  ШТА САД?
  КОГА ДА ТУЖИМ?
  КАКО ДА ТУЖИМ?
  КОМЕ ДА СЕ ТУЖИМ?

  ГОСПОДИНЕ РАДУЛОВИЋУ,
  ОЧЕКУЈЕМ КОНКРЕТНЕ ОДГОВОРЕ И КОНКРЕТНУ ПОМОЋ ОД ВАС И ВАШЕГ ПОКРЕТА-СТРАНКЕ!
  КОНКРЕТНУ!

 • Dobra dan, svim!
  Sad je 15:00 17.12.2014.

  Pored toga što sam sad potpisao Vašu peticiju o nedodirljivosti prava na penziju, okuraži ću se da Vam skrenem pažnju da ovaj Vaš pokušaj neće doneti nikakav očekivani rezultat.
  Ali, uvek ima ono ali, a to je da postoji vrlo efikasan i jasan način kako ovo može najkasnije z 4 meseca da se kompletno stavi pod kontrolu i sve uzročnike sankcioniše.
  Prvo bi voleo da znam kakva je ta Vaša organizacija, iz čega je proistekla, ciljevi, srestva postizanja zacrtanih ciljeva, koliko ima aktivnih članova a koliko tekućih, kakva Vam je organizacija, da li komande idu odozgo ka dole ili idu od dole ka gore,
  Ako je ovo neumesno sa moje strane, molim Vas izvinite me i zaboravite me, ništa lično, samo sam u pokušaju da pronašem, nađem probuđene, budne sunarodnike u ovoj napaćenoj, osiromašenoj i ogoljenoj Srbiji.
  Pozdrav iz Sunčanog Beograda, DRAGANešković

 • potpisao sam peticiju i tužbu ću ja sam 40g. radio a prevaranti mi oteli deo. doneli zakon onda je to legalizovani kriminal od strane države. penziju sam jedva živ dočekao a država me pljačka. sutra mogu doneti zakon da se svaki deseti penzioner ubije da bi država uštedela. od strane države ja ne vidoh nijedan konkretan primer da ona štedi već udri po sirotinji.

 • Nekada sam verovao u LDP koji su imali za mene zdrave rezone,po pitanju,ekonomije,Kosova /objekat za pljacku /.
  Sada vise ne verujem.u “deda mraza”
  Jedina mi je nada pokret”dosta je bilo”ali se plasim da sa svojih 64 god.necu doziveti da ovaj nas “divan”neobrazovan, neodgovoran,aljkav,kurcevit,NARODuvek bira ljude “u korist svoje stete”i plasim se da treba dosta desetina godina da prodje da se nas narod opameti..Ako se opameti.
  Mi smo robovi,komunista i njihove dece,kao i sinova generala,vojnih i policijskih i raznih tajnih,kriminalizovanih,sluzbi.
  Cenim teznu g.na Sase Radulovica da trebamo stvoriti “sistem” tj.”Institucije”koje ce “primorati” i ljude iz vlasti i lopove da rade posteno.Postenje ne sme da zavisi od volje pojedinca vec nepostenje treba da ogranice institucije.
  Za nase uopstene prilike a i za nas narod uopste vise se “lepe”radikalna,unistacajuca politika nego civilizovana politika ,devinisana normama ponasanja razvijenih civilizacija.Nasi politicari civilizovane norme tumace kao uslovljavanje.Sto dovodi do jacaja. otpora prema svemu civilizovanom.
  Npr.:Ako ti u kuci dodje prijatelj sa blatnjavim cizmama sa balegom iz stale,a ti ga lepo zamolis da ako hoce da udje u vasu kucu,treba ili da opere cizme ili da se izuje.Covek sa prljavim cizmama se naljuti i kaze “ti me uslovljavas”IDITIOTIZAMA.Pa to nije uslovljavanja vec ,valja,norma “da se se prljavim,govnjavim cizmama ne ulazi u kucu,ni u svoju a kamoli tudju.TO JE NORMA koja vazi za civilizovani svet.Pa 21. je vek.

  Od kada pamtim,nisam uvazavao Titov samovoljni rezim,takodje Milosevicev razaruji rezim a posebno Kostunicin “posteno lopovski”rezim,a nista manje ni”Tadicem,manekenski,lopovski rezim.Trenutni rezim je nastavak i najlosija kombinacija svih rezima napred nabrojanih tim pre sto smo mi kao narod totalno”UTEPANI”Svaka kap vode na nasem celu mnogo boli.A kaple li kaplje.

  Ako vecina naseg naroda slepo veruje u majcicu Rusiju,koja je za mene najkriminalizovana drzava i koja je nama cinila i cini veliku stetu,a sto je najgore”nama je lepo”
  Zar vam je logicno da u medijima ,nasim se decenijama pominju i osudjuju od strane “ljudi kojima su puni djepovi patriotizma”tkzv ,strani agenti,Americki,Engleski,Francuski i ostali iz civilizovanog sveta,a nikada i nigde nismo culi da postoje strani agenti koji se zovu Ruski.Siguran sam da postoje kod nas Ruski agenti a najgore je to sto se oni ne smatraju stranm vec DOMACIM.Zar nije ubistveno za narod Srpski da najmanje polovina ministara iz poslednji triju vlada rade ili su radili iskljucivo u interesu Ruske drzave i tajkuna citaj lopova/koji kradu po Zakonu/a normalno malo vise i za sebe.I gde smo sada,gde nam je drzava,gde nam je ekonomija,gde nam je sudstvo,gde nam je skolstvo,gde nam je zdravstvo,gde su penzije……..gde nam je zivot ?. A nasa deca ?
  Mogao bih satima da pisem na ovu temu.Ne bih da zamaram vise.
  Voleo bih da bilo kakav kontakt sa ljudima iz vrha pokreta”dosta je bilo”da razmenjujemo razmisljanja.
  Javni nastupi pokreta “dosta je bilo”me uveravaju da dobro razmisljam.i daje mi nadu u bolje sutra.Verujem da ce se desiti nemoguce i da ce se narod “opametiti”kada dodje do dna.”sto gore to bolje”nazalost to je jedina mogucnost u datim uslovima.
  Ne zelim da se moje pisanje shvati kao politicki pamfe.Samo glasno razmiljam.

  Pozdrav, potpisnik je diplomirani ekonomista,zagovornik liberalne ekonomije

 • Zao mi je sto nije prihvaceno moje prikljucivanje jer ne zelim da dam svoj maticni broj! Ako je peticija ozbiljna, onda bi ste morali da znate da je protivzakonito nekoga terrati da da taj podatak. Samim tim mi ovo deluje kao jos jedna prazna prica

  • Da bi vaše ime bilo u listi potpisa ustavne inicijative, Ustavni sud traži matični broj. Ukoliko potpišete peticiju bez matičnog broja, to samo znači da vam se ime neće naći na toj listi. Vi naravno možete da podržite peticiju i bez davanja matičnog broja.

 • Potpisaću sve peticije pravim imenom i prezimenom.

  O ovoj odluci vlade sve je već rečeno. Mislim da se Ustavni sud neće ni sastati ovim povodom. Ne sme. Bojim se za ombudsmana.

  Svaki protest je uzaludan.

  Možda svakodnevne ulične povorke, t.j. u svakoj opštini na odredjenom prostoru u isto vreme po 1 sat. Vama HVALA!.