Безбедност Образовање Правосуђе Саопштењe

Покрет “Доста је било” захтева адекватну реакцију надлежних органа за претње и напад на проф. др Илију Вујачића

Грађански покрет “Доста је било – Саша Радуловић” дочекао је са великим изненађењем вест да угледни академици и професори високообразовних институција у Србији не могу безбрижно и безбедно да се крећу у својим градовима, што доказује случај напада на декана Факултета политичких наука Београдског универзитета, проф. др Илију Вујачића.

Др Вујачић нападнут је, како медији јављају, испред своје зграде у Београду и нанете су му тешке телесне повреде.
Подсећамо јавност и надлежне органе да је др Вујачић уредно пријавио Научно-наставном већу тог факултета претње њему упућене пре два месеца да ће до оваквог напада доћи. Приликом те пријаве, др Вујачић је изјавио и да се на њега врши притисак да поднесе оставку. Није нам познато, као ни широј јавности, да ли је нешто урађено поводом тадашњих пријављених претњи, а које су по законима Републике Србије кривично дело саме по себи и без нанетих телесних повреда.

Позивамо надлежне органе да озбиљно и хитно покрену законске процесе и мере да пронађу починиоце напада и претходно пријављених претњи, као и да обезбеде друштво у којем академици, просветари и сви остали грађани који поштују закон и ред, могу слободно да се крећу и раде своје послове.
Покрет “Доста је било – Саша Радуловић” очекује и да ће јавност бити благовремено обавештена о овом случају, као и да ће се закони и законски процеси у овом случају уредно спроводити по службеној дужности органа Републике Србије.

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Ocigledan udar na celokupnu drustvenu elitu,profesore,advokate,doktore,ovo je nas SUNOVRAT i da budem iskrena upravo ovo sam i ocekivala dolaskom |A.Vucica na vlast . Nazalost on ima podrsku vecine glasackog tela koji je neobrazovan i nedovoljno inteligentan da bi na pravi nacin shvatio njegovu pozorisnu predstavu.

  • Пре неки дан нападнут је професор Вујачић , јуче је нападнут,најлирскија личност Раша Попов,добричина и песник голубијег срца.Сутра сам на реду ја а и ти, знај, да ниси сигуран.
    Што сам на реду ја није чудо, неда ми ђаво мира.
    Ето тако то бива, све корак по корак.Тако су уништаване норме.После уништења норми настаје зло.
    Људи тргнимо се !

  • predlazem novu akciju: ispitati legitimnost Vucica da zaduzuje i nase cukununuke aktuelnim aranzmanima sa MMf-om. Ko mu je da opravo na tako drasticna zaduzivanja a da ne pita ni narod ni da uopste ne razmatra preko potrebno otpustanje nefunkcionalnog partijskog kadra?