Vojvodina Intervju

ČASTILI SE: U "Čistoći" popili 147 litara pića i pola tone kafe za godinu dana

Aktivisti somborskog Pokreta “Dosta je bilo” obelodanili su podatke o troškovima reprezentacije u JKP “Čistoća”.

ČASTILI SE: U Čistoći popili 147 litara pića i pola tone kafe za godinu dana

Prema njihovim nalazima u preduzeću zaduženom za održavanje čistoće za godinu dana potrošeno je 147 litara žestokog alkoholnog pića i pola tone kafe.

Samo u jednoj javnoj nabavci vrednosti oko milion dinara, navode, zahtevalo se izričito na isporuci najskupljih brendiranih alkoholnih pića kao što su viski “džoni voker”, “balantajns” i rakija ”žuta osa“.

– Iz ove javne nabavke teško da možete da se utvrdi da li je osnovna delatnost JKP „Čistoće“ ugostiteljske usluge ili ono zbog čega je osnovano, a ovo je samo mali primer bahatosti koja traje već nekoliko godina – ističe Danijel Mirkov, prvi čovek ovog udruženja.

Nikola Pajić, direktor “Čistoće” ne spori iznete podatke, ali tvrdi da su zastareli – Oni su još iz 2012, kada nisam bio na čelu preduzeća. Vodimo računa o svakom dinaru, pogotovo za ove namene, a od kada sam preuzeo dužnost direktora, nisam potpisivao nabavke toga tipa – kaže Pajić, koji je i na čelu somborskog SPO.

– Nažalost, ništa se nije promenilo. Dosta je bilo nenamenskog trošenja i arčenja para građana. Tvrdimo da bi cene svih komunalnih usluga mogle da budu i znatno niže kada bi se racionalnije upravljalo tim preduzećima. Komunalna preduzeća su postala protočne stanice za prelivanje sredstava iz budžeta i džepova građana u stranačke kase i privatne džepove, kroz javne nabavke malih vrednosti – naglašava Dragan Nikodijević.

– Nova vlast došla je sa obećanjima o štednji, racionalizaciji, departizaciji, ali su samo međusobno podelili javna preduzeća i nastavili kao i njihovi prethodnici – ocenjuje Milan Turšek.

Iz pokreta “Dosta je bilo” najavljuju da će i ubuduće pratiti i analizirati poslovanje i troškove javnih preduzeća i lokalne samouprave, jer iako je to obaveza gradskih čelnika, očigledno je da ne postoji volja za transparentnošću potrošnje koju svi debelo plaćamo.

Šta mislite o trošenju u javnim preduzećima?

SKANDALOZNO
– Ovakva reprezentacija je skandalozna. Pa to je bruka da prave partijske terevenke o našem trošku – ističe Zdravko Kovač.

SRAMOTA
– Sramota je da se službenici i uprava časte na račun korisnika usluga – veli Vladimir Relić.

NEPRIMERENO
– Imaju monopol i vrhunske plate, pa neka onda sami sebi plaćaju pića i provode, koje danas malo ko može da priušti – mišljenja je Dragana Ukić.

PRETERANO
– Ne sme se tolerisati da u javnim preduzećima o našem trošku piju viski, dok oni koji plaćaju račune nemaju šta da jedu – ogorčen je Mile Čović.

Izvor: blic.rs

Oznake

Saša Radulović

Rođen 1965. godine. Odrastao u Sarajevu gde završio osnovnu i srednju školu i Elektrotehnički fakultet 1989. godine, smer automatika i elektronika. Nakon diplomiranja dobio je posao u Simensu u Nemačkoj gde je radio na nuklearnim elektranama. Karijeru je 1993. nastavio u Kanadi i SAD gde je bio je aktivni učesnik buma Silicijumske doline. U Srbiju se vratio 2005. godine.

Sa Vericom Barać i Miroslavom Milenović borio se protiv korupcije i radio na slučajevima 24 pljačkaške privatizacije. Bio je finansijski ekspert tužilaštva za stečaj i berzu, držao treninge za tužioce i policijske inspektore za privredni kriminal. Pet meseci bio je ministar privrede u Vladi Srbije i za to vreme sprečio pljačku braćeVučić, Siniše Malog, Mlađana Dinkića, koji su nastavili tamo gde je Tadićeva vlast stala.

Uverio se da je Aleksandar Vučić centar korupcije, izašao iz Vlade i sa saradnicima osnovao pokret “Dosta je bilo” čiji je cilj da pobedi i uvede sistem, pravnu državu jakih institucija i slobodnih medija, zaustavi partijsko zapošljavanje, uvede transparentnost i čiste račune.

Saša Radulović je dokazano najveći borac protiv režima Aleksandra Vučića i partokratije koja ubija Srbiju. Ako Aleksandar Vučić nekoga ne sme da pogleda u oči, onda je to Saša Radulović. Sprečio ga je u pljački tada, sprečiće ga u pljački i sada.

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar