Saša Radulović
Saša Radulović
Београд Војводина

ДЈБ самостално излази на изборе у Београду и Новом Саду

Српска политичка сцена, какву смо до јуче познавали, више не постоји.  Распала се цела Ђиласова коалиција укључујући и коалицију НАДА. НДСС и ПОКС су се разишли по многим местима. Распао се и концепт деснице којој нека “тајна рука” поново није дозволила да се уједини. И за ове изборе, уместо да се направи принципијелна програмска коалиција, неко је желео да нас прикаже као шарлатане и некомпетентне. Зато је време је да се крене из почетка.

Потребно нам је РЕШЕЊЕ ЗА ПРОМЕНУ. Решење, за промену, РЕШЕЊЕ уместо испразне политичке приче и комбинаторике. Од оснивања, ДЈБ и Саша Радуловић препознати су као неко ко нуди РЕШЕЊА. Ипак, сваки нови избори доносили би лавину политиканства па РЕШЕЊА нису била тема избора. А избори треба да служе људима и животу. Да буду у функцији живота, да га чине бољим, лепшим.

Зато ће ДЈБ на овим изборима наступити у коалицији са бирачима који желе РЕШЕЊЕ ЗА ПРОМЕНУ. А промену можемо направити само ако понудимо низ решења за конкретне проблеме људи од Борче и Крњаче, преко Земуна, Новог Београда, централних градских општина до подавалских и младеновачких села.

РЕШЕЊЕ ЗА ПРОМЕНУ ДЈБ је представио још 2016. године као програм у 20 тачака. Он у најкраћем подразумева:

  1. ПРОМЕНУ ВЛАСТИ И НАЧИНА УПРАВЉАЊА, БЕЗ ПАРТОКРАТИЈЕ, КУПЉЕНИХ ДИПЛОМА И БУРАЗЕРСКЕ ЕКОНОМИЈЕ
  2. ПРАВЕДНУ НАПЛАТУ ПОРЕЗА НА НЕИЗГРАЂЕНО ГРАЂЕВИНСКО ЗЕМЉИШТЕ КОЈОМ МОЖЕМО ДА ДУПЛИРАМО БУЏЕТ
  3. ПОТПУНУ ЈАВНОСТ СВИХ УГОВОРА И ТРОШЕЊА НОВЦА ГРАЂАНА
  4. БЕСПЛАТНЕ УЏБЕНИКЕ, ВРТИЋЕ, СПОРТ, ПРЕВОЗ И УЖИНУ ЗА СВУ ДЕЦУ, И ТО УЏБЕНИКЕ КОЈЕ НЕ ШТАМПАЈУ НЕМЦИ
  5. НИЗ КОНКРЕТНИХ ПОБОЉШАЊА У ОБЛАСТИ САОБРАЋАЈА, ВОДОВОДА, КАНАЛИЗАЦИЈЕ, ЗДРАВСТВЕНЕ, СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ, КУЛТУРЕ.

 

 Када се спроведе праведна пореска реформа, има довољно новца да се препороди Београд. Од тога све почиње. Нико други на политичкој сцени у Србији тај кључни део за увођење реда не разуме и не зна како да спроведе. Саша Радуловић и Доста је било имају и знање и политичку вољу да то спроведу.

Након неуспешних тромесечних покушаја да се направе праве принципијелне програмске коалиције Градски одбори у Београду и Новом Саду су одлучили да неће улазити унамештене коалиције чији је једини циљ да изгледамо као шарлатани и некомпетентни и да сва РЕШЕЊА ЗА ПРОМЕНУ и увођење реда поново падне у други план.

ДЈБ ће  београдским градским и општинским изборима наступати самостално на листи под називом Саша Радуловић -Доста је било (ДЈБ) –  РЕШЕЊЕ ЗА ПРОМЕНУ. У свим другим општинама и градовима Србије, наши одбори имају слободу да на изборима наступају у коалицијама које сматрају најбољим за своје локалне средине. Нећемо дозволити да београдски избори служе за шарлатанизацију опозиције и наше странке а што је очигледно била нечија скривена намера.

О аутору

Доста је било - Суверенисти

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар